KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
MagFed – De nieuwe trend in paintballsporten
donderdag februari 28, 2019

Alles over MAGFED Paintball

Velen van jullie zullen de afgelopen jaren de term MagFed Paintball wel eens gehoord hebben. Voor iedereen die nog niet bekend is met het onderwerp maar wel meer wil weten, willen we vandaag graag verslag doen van deze nieuwe trend in de paintballindustrie.

Waar komt MagFed Paintball eigenlijk vandaan?

Bedrijven als RAP4 (tegenwoordig MCSU) en Tiberius Arms (tegenwoordig First Strike) startten MagFed Paintball. Ze behoorden tot de eersten die paintballmarkers aanboden die uitsluitend in magazijnen waren geladen. De markermodellen, die aanvankelijk nogal onhandig en eenvoudig waren, maakten al snel plaats voor modernere versies die niet alleen visueel overtuigend waren en er altijd realistischer uitzagen, maar ook qua functie en prestaties uitstekend waren uitgewerkt.

Met de komst van speciale munitie, zoals de zogenaamde First Strike Paintballs, kwam eindelijk de MagFed paintballtrend op gang. Door gebruik te maken van First Strike paintballs kan de schutter zijn doel raken op ongeveer twee keer de afstand die voorheen mogelijk zou zijn geweest met een gewone paintball. Natuurlijk mikken deze langeafstandsschutters iets preciezer, maar meestal hebben ze maar één of twee schoten nodig om hun doel te markeren. De zogenaamde "sluipschutter" werd steeds populairder onder de spelers en de met magazijnen geladen markers werden steeds populairder. Het hoge nauwkeurigheidsniveau verminderde ook het munitieverbruik aanzienlijk. Dit was goed, want First Strike Paintballs zijn allesbehalve goedkoop.

Naarmate de groep MagFed-paintballers groeide, ontstonden de eerste teams die alleen paintballmarkers gebruikten die waren geladen met magazijnen. De eerste zogenaamde MagFed paintballteams waren geboren. Geleidelijk aan kwamen er steeds meer teams bij elkaar. De MagFed-scene is een hechte gemeenschap. De teams kennen elkaar, maar hechten ook veel belang aan hun zelfstandigheid als team en hun professionele uitstraling. De uitrusting van een MagFed-team van topklasse bestaat uit spullen die duizenden euro's kosten. Van echte ballistische vesten tot tactische helmen en nachtkijkers, bijna alles is te vinden in de uitrustingstas van een MagFed-speler. Op dit moment lijken MagFed-spelers meer op airsoft-spelers dan op gewone paintballers.

Het groeiende aantal spelers en teams leidde onvermijdelijk tot de eerste toernooien en evenementen. Het momenteel grootste en meest prominente evenement is de zogenaamde OBS (Operatie Black Sky) . Hier komen voor elk evenement enkele honderden spelers op het toneel. De serie is zo populair dat de data meestal al na een paar dagen volgeboekt zijn.

Wat maakt MagFed Paintball zo speciaal?

Kortom, het is gewoon iets heel anders dan gewoon paintball. De mensen zijn gemotiveerder, het is fysiek zwaarder, het is tactischer, omdat er niet zozeer wordt geschoten, maar meer gericht. Bovendien is het praktisch een real-live versie van populaire computerspellen als Counter Strike, Battlefield of Call of Duty en daarmee is de paintballsport met MagFed toegankelijk voor een veel grotere groep spelers en geïnteresseerden dan enig ander facet van de sport. de sport.

Wat zijn de beste paintballmarkermodellen voor MagFed Paintball?

De marktleider hier is duidelijk de First Strike T15 . Alleen al het feit dat First Strike niet alleen een heel goede marker is, maar ook de fabrikant is van 's werelds enige snelle precisie-paintballs (First Strike Paintballs), betekent dat bijna niemand om dit merk heen kan in MagFed Sport.

Er zijn echter zeker alternatieven van dezelfde kwaliteit die zelfs aanzienlijk goedkoper zijn.

Met zijn M17 en de nieuwe M5 Magnus levert Milsig twee zeer interessante modellen die al verkrijgbaar zijn voor minder dan 300 euro. Een andere topfabrikant op het gebied van kwaliteit en service op MagFed-gebied is het merk Maxtact . Waarschijnlijk is hier de grootste keuze aan modellen. Onder andere de populaire varianten zoals de G36 of sluipschuttersgeweren.

We hopen dat je genoten hebt van onze kleine introductie tot de MagFed paintballsport. Als u vragen heeft, kunt u ons schrijven of ons bezoeken in de winkel. Daar hebben we ook een heleboel MagFed paintballproducten die je kunt aanraken en meenemen.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.