KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Maak kennis met de teams – Het interview met Kansas Killzone Hemmoor
maandag januari 17, 2022

ONTMOET DE TEAMS… – KANSAS KILLZONE

Ook in 2022 hebben wij een nieuwe serie artikelen voor u in het nummer. Deze keer hebben we te maken met enkele van de meest bekende en traditionele Duitse paintballteams van de afgelopen jaren. We laten je kennismaken met het team en zijn spelers, hun carrière en sportieve successen. De jongens uit Kansas Killzone Hemmoor uit het hoge noorden maken de start in deze uitgave.

Team Kansas Killzone Hemmoor werd in 2014 gevormd uit een fusie van Teams Helpless en Likedeeler. Door de fusie van beide teams was een nieuwe naam nodig en daarom werd besloten om in het hoge noorden een uitloper op te richten onder het Kansas Killzone-label van 2Die4 Sports-baas Stefan Maiwald. Overigens kwam de eigenlijke teamnaam Kansas Killzone uit de pen van DPL-veteraan en voormalig Frankfurt Syndicate- en Breakout Spa-speler Erik Wunsch. Hij en de jongens van Killzone hadden enige tijd eerder gesproken over de mogelijkheid om samen te werken onder het Killzone-label tijdens een van de eerste CPS-evenementen samen en dus was het de logische volgende stap voor het toen jonge team. Kanza's Killzone Hemmoor zit nu zeven jaar in de DPL en heeft zich gestaag omhoog gewerkt in de gelederen. Het team staat momenteel op de tweede plaats in de DPL 2e Bundesliga. Een hele prestatie als je bedenkt dat sommige spelers al vanaf dag één bij ons zijn. Dit laat zien dat je met veel toewijding en training de top kunt bereiken. Overigens waren er inmiddels vier Kansas Killzone-teams in Duitsland. Destijds heetten ze het Kansas Killzone Chapter en waren ze verdeeld in de regio's Hemmoor, Bremen, Gifhorn en Zuid-Duitsland. Het idee daarachter was om een sterke gemeenschap te vormen door zoveel mogelijk teams onder één vlag samen te voegen en uiteraard als één geheel te kunnen optreden in de competitie en bij sponsoronderhandelingen. Helaas, met de geleidelijke achteruitgang van de toernooisport, die sinds 2016 aan de gang is, trof de neergang ook Kansas Killzone Hemmoor en braken de eerste hoofdstukken uit. Tegenwoordig is er maar één Kansas Killzone-team, dat wordt verzorgd door de jongens uit Hemmoor. Maar dit team is momenteel het meest succesvol. We spraken met teameigenaar Mike Charles over zijn team en wilden weten hoe lang het team daadwerkelijk bestaat in de huidige configuratie.

Mike: “Bij ons kun je het nooit precies zeggen. Spelers komen vooral naar ons toe omdat ze coole kerels zijn. Wij vinden het belangrijk dat de mensen in het team elkaar begrijpen en samen plezier hebben. Bij de rust komen er bijvoorbeeld twee nieuwe spelers bij. Natuurlijk vertrekken er elk jaar spelers en verlaten ze het team. Het leven staat alleen maar in de weg. Met werk of gezin hebben mensen uiteindelijk andere verplichtingen waardoor er helaas geen tijd overblijft voor paintball. Om je vraag te beantwoorden: de jongens spelen voor het eerst in de huidige opstelling.” “In 2019 hebben we de laatste grote verandering doorgevoerd. Destijds zijn we opnieuw gefuseerd met het team van Dwerkaten Aguafiestas. We hebben niet alleen een paar hele goede spelers aan het team kunnen toevoegen, maar ook een van de beste coaches uit de competitie met Jens Hilbands, die de meeste mensen waarschijnlijk kennen onder zijn bijnaam SUMO. Sumo speelt sinds 2005 paintball, maar speelt dit tegenwoordig vooral aan de zijlijn. Als coach leidde hij zijn Aguafiestas van de Landesliga helemaal naar de 2e Bundesliga. Hij is ook echt een coole kerel!” Wie overigens denkt dat paintball alleen voor jongeren is, moet nu maar eens te horen krijgen dat Mike al 47 jaar oud is. Hij is getrouwd, heeft twee honden en een normale baan. Toch is hij sinds 2009 bijna elk weekend van het seizoen met zijn team op pad en ondersteunt hij de spelers waar hij maar kan. Als zogenaamde teammanager zorgt hij ervoor dat zijn spelers zich volledig op het spel kunnen concentreren. Hij verzorgt de formaliteiten rond de DPL-registratie, bestelt verf en uitrusting voor de wedstrijddagen, onderhandelt met de sponsors en is altijd bereikbaar als contactpersoon voor de spelers.

PBS: Mike, het is momenteel winterstop. Wat mis jij momenteel het meest, nu er al enkele maanden geen paintball meer wordt gespeeld?

Mike: Eigenlijk zou dit niet echt een pauze voor ons zijn. In de winter trainden we veel binnen om het komende jaar fit te blijven. Helaas zijn vrijwel alle hallen in het noorden de afgelopen jaren gesloten. Ik mis vooral die geur die alleen een paintballhal in de winter kan hebben. Alle spelers weten het: je loopt in de winter een paintballhal binnen en je ruikt het al bij de ingang: het gaat beginnen!” Maar nu willen we de jongens ook even voorstellen onder de maskers of achter de markeringen. Hier komt Team Kansas Killzone Hemmoor.

PBS: Mike, vertel ons alsjeblieft over het huidige seizoen en de toekomstplannen van je team. Welke competities en toernooien speel je als team in het huidige seizoen?

Mike: "Het team speelt dit seizoen tot het einde toe de 2e Bundesliga van de DPL en hier en daar zijn er een paar leuke toernooien."

PBS: Wat zijn je plannen voor seizoen 2022?

Mike: “In 2022 zal de kill zone de DPL de rug toekeren. Te veel dat op dit moment niet bij ons past en de lol van onze geliefde sport een beetje berooft. We weten niet of het ergens anders beter is, maar we hebben even afstand nodig. We gaan dus een kijkje nemen in de NXL en daar het ene of het andere evenement spelen. Je zult ons zeker tegenkomen op diverse leuke cups en toernooien in verschillende constellaties. Tenslotte staat deelname aan het ICS gepland. Dus de afsprakenkalender voor het komende jaar is natuurlijk al goed gevuld, ervan uitgaande dat het virus dat allemaal toelaat.”

PBS: Wij willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om Mike en zijn team te bedanken voor hun beschikbaarheid voor dit artikel en uiteraard wensen wij hen veel plezier en uiteraard succes voor de tweede helft van volgend seizoen. Moge je nog vele jaren in het paintballtoernooicircuit blijven!

In het volgende nummer laten we u kennismaken met een ander Duits toernooiteam. Blijf ons volgen en kijk uit naar het volgende nummer, dat begin april verschijnt.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.