KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Het verenigde grote spel
zondag september 25, 2022

GAST IN MAHLWINKEL – UNITED BIG GAME 2022

Zoals een van de deelnemers ter plaatse zo mooi zei: "Vaderdag is Mahlwinkel-tijd" en daarom zijn we des te blijer dat de United Big Game , het grootste paintballevenement op Duitse bodem, dit jaar naar zijn oorspronkelijke locatie in Oost-Duitsland gaat. jaar met volle kracht Mahlwinkel is teruggekeerd. Wij waren erbij, spraken met de spelers en de organisatoren en willen jullie wat inzicht geven in deze werkelijk succesvolle Paintball Big Game.

Het is lang geleden dat paintballevenementen op grote schaal plaatsvonden in Mahlwinkel. Eerst het lelijke faillissement van de Euro Big Game, daarna de lang gedwongen Corona-pauze. Je zou bijna vrezen dat het waarschijnlijk nooit meer zo mooi zou zijn als het ooit was en dat Duitsland als bosrijke evenementenlocatie voor eens en voor altijd zijn waarschijnlijk grootste en belangrijkste avonturenweekend van het jaar zou hebben verloren. Maar toen kwamen er met Robert en Steffen twee ambitieuze jongens langs die tegen elkaar zeiden: “Er moeten altijd grote games zijn in Mahlwinkel!” en zij namen het project onder hun hoede onder de nieuwe naam UNITED BIG GAME. Zoals bij vrijwel alle grote projecten van dit type was het begin niet eenvoudig. Het eerste evenement vond plaats in mei 2021 na een lange planning en veel kleine en grote bouwplaatsen. Helaas voor de organisatoren was het bij de eerste poging een kleine vuurdoop. Niet alleen had men de inspanning en de logistiek enigszins verkeerd ingeschat, maar het aantal deelnemers aan het eerste evenement met slechts 250 spelers bleef helaas ver achter bij de verwachtingen. Dus Robert en Steffen trokken na het eerste evenement een ontnuchterend evenwicht, maar ze waren niet bereid het project zo snel op te geven. Hierdoor werd er een jaar gestoken in de voorbereiding, planning en promotie van het nieuwe evenement in mei 2022. Vele lange dagen hard werken op het veld, maar ook in de backoffice met de vele verzoeken van de teams en spelers volgden. Uiteindelijk, in mei van dit jaar, stond de tweede grote United Big Game op het punt te beginnen en hier begint het verhaal van vandaag. Het is dinsdagmiddag en wij mogen als eerste het terrein betreden. Deze keer zijn we er niet alleen voor ons evenementenverslag, maar is ons Paintball Sports Shop-team ook bezig met het bouwen van een megagrote evenementenstand op de beurs, zodat de spelers ter plekke een plek hebben om te winkelen.

Op het eerste gezicht is de beurs op de zogenaamde "marktplaats" slechts licht veranderd. Het grote podium is nog in het midden gelaten, daarvoor staan de bierbanken voor het voorprogramma van iedere avond en daaromheen de tenten van de exposanten, markertechnici en cateraars. Dit jaar was er naast de verplichte drankkar een kebabzaak, een grote koffiekraam met volop keuze, een cateringtent met een dagelijks wisselende menukaart en de Pasta Paten, die de spelers voorzag van heerlijke pastaspecialiteiten voor het fysieke welzijn -wezen. Dit jaar ligt aan de overkant echter een enorm, opblaasbaar speelveld. Zelfs wij hebben in twintig jaar paintball nog nooit zoiets gezien. Een speelveld met originele toernooiveldafmetingen om op te blazen als een gigantisch springkasteel. Zoals we later zouden ontdekken, werd dit gevaarte overdag gebruikt als chrony-station en 's avonds omgebouwd tot een arena voor spannende pistoolduels. Wat eigenlijk niet gepland was, maar toch vrijwel de hele dag plaatsvond, waren kleine groepjes spelers die kleine duels uitvochten vergelijkbaar met een toernooiformat op het speelveld, dat bedekt was met hout. Net als bij de SupAir startte het team in het midden van de basis en rende vervolgens naar het startsignaal voor dekking en speelde een soort speedballspel. De hoge zelfmotivatie van de spelers was iets dat we dit weekend bijzonder positief opmerkten. De mensen waren niet alleen in een goed humeur, ze waren ook dol op paintball. Het maakt niet uit wanneer en waar dan ook. We steken nu dus de beurs over. Vanaf de ingang gezien, links achterin, staat de organisatietent van de organisatoren. Daar ontmoeten we Steffen en Robert, die bezig zijn met de bouw en net bezig zijn met het afwerken van de laatste, kleinere bouwplaatsen die onvermijdelijk zijn bij zo'n groot evenement. Veel tijd hebben ze niet voor ons, want de tijd dringt tot de start van de UBG. Maar maak je geen zorgen, we komen later in het rapport op de twee jongens terug.

Fabian Grütze was degene die wat meer tijd had. Deze relaxte tijdgenoot maakt al ruim 20 jaar deel uit van de paintballscene en heeft al een grote rol gespeeld in de organisatie van de dagelijkse processen op het evenemententerrein op het oude EBG-evenement. Het is dus geen wonder dat Robert en Steffen zich tot hem wendden als ervaren adviseur en hem opnieuw inhuurden voor de nieuwe serie United Big Game-evenementen.

Dit keer was Fabi vooral verantwoordelijk voor het verhaal van het evenement. Hij bedacht de onderwerpen en inhoud van het raamverhaal, evenals de afzonderlijke missies, en verpakte deze vervolgens met het UBG-team in betekenisvolle verhaallijnen. Dit zorgde ervoor dat de spelers overdag ook een doelgerichte taak op het veld hadden. Zeker, paintball is over het algemeen leuk, maar wat nog cooler is, is een prachtig verhaal met wisselende missiedoelstellingen en veel actie. De inhoud van het UBG-verhaal van dit jaar was gebaseerd op een bekende serie computerspellen. Zelfs de achtergrond, die door de organisatoren online werd uitgedragen in een speciaal voor dit doel geproduceerde video, was stoer.

Het verhaal…

Een meteoriet bevindt zich op een directe ramkoers met de aarde en wordt per ongeluk in duizenden stukken geblazen door een misplaatste insluitingsmanoeuvre. Het blijkt dat de meteoriet een zeldzaam, hoogenergetisch materiaal in kristallijne vorm bevat, waarover direct een bittere strijd tussen twee wereldmachten uitbreekt. Wat in eerste instantie klinkt als een mix van Call of Duty Modern Warfare, Command & Conquer en de nieuwste James Bond-film, was in de praktijk niets minder dan de populairste paintball-grote game in lange tijd. Met veel aandacht voor detail hebben de organisatoren een verhaallijn ontwikkeld die niet alleen aangrijpend en opwindend is, maar die (hopelijk) ook nog eens flink uitgebreid kan worden. Ter plaatse moesten de concurrerende teams RED LEGION (team rood) en de BLUE WORLD ORDER (team blauw) gebieden op de kaart beveiligen, gebouwen verdedigen en natuurlijk de groenachtig glinsterende kristallen verzamelen die verspreid over grote delen van het gebied te vinden waren. het speelveld. Kleine technische trucjes, zoals een speciaal voor het evenement ontwikkelde Geigerteller om de "radioactieve" kristallen te lokaliseren, maakten deel uit van de inhoud van het verhaal en brachten veel afwisseling. Er was dus altijd iets te doen en iedereen was altijd betrokken bij de verhaallijn van het evenement. Als je wilt, kun je natuurlijk gewoon de strijd aangaan en ergens op het uitgestrekte terrein een kleine schermutseling houden met de tegenstander. De meeste spelers waren echter volledig ondergedompeld in het nieuwe verhaal en brachten het grootste deel van de dag door met het achtervolgen van de kristallen of het voltooien van andere missie-inhoud. Het waren tenslotte de meeste punten op het teamaccount. Buiten de wedstrijden om was de sfeer bij de UBG dit jaar echt uitstekend. We hebben al een paar grote wedstrijden meegemaakt, maar zelden waren de beurs en de marktplaats voor het podium zo vol en goed bezocht als op dit evenement. Toen donderdagavond niet alleen Vaderdag op de kermis werd gevierd, maar de organisatoren zelfs opriepen tot een collectieve kots-viseetwedstrijd (Surströmming), stonden blijkbaar alle spelers die op het evenement aanwezig waren voor het podium verzameld om getuige te zijn van de schouwspel. Wat hebben wij gelachen…

Officiële cijfers spreken ‘slechts’ van zo’n 730 bezoekers (verkochte kaartjes), maar dat is al drie keer zoveel als het jaar ervoor. Stel je voor dat het evenement in dit tempo blijft groeien… – Maar zelfs als er in het verleden ruim 1000 spelers op de site waren, werd de markt 's avonds zelden zo goed bezocht. Dit spreekt ook voor de nieuwe organisatoren en hun concept, maar ook voor de motivatie van alle spelers ter plaatse, die eindelijk weer een Big Game Festival konden vieren in hun geliefde Mahlwinkel. Zoals gebruikelijk bereikte de United Big Game zaterdagavond zijn slotclimax met de prijsuitreiking en puntenuitreiking. Er was ook livemuziek en een of twee koude drankjes. De spelers feestten tot laat in de avond. Nu willen we, zoals beloofd, terugkomen op Robert en Steffen. Zondagochtend, toen de meeste spelers al op weg naar huis waren of op het punt stonden hun tenten af te breken, probeerden we opnieuw de twee te onderscheppen bij de organisatietent. Je zag tevreden, maar ook uitgeputte gezichten. Het is de twee echt gelukt, de United Big Game in Mahlwinkel leeft voort! Het was geen gemakkelijke taak, maar kosten noch moeite werden gespaard om de grote droom waar te maken. Om deze reden laten we op dit moment het laatste woord aan de twee en kijken we nu al uit naar het volgende United Big Game-evenement in Mahlwinkel.

DE CONCLUSIE

Robert: Het was absoluut geweldig, we hadden nooit durven dromen dat het feest en de teamgeest zulke vormen zouden aannemen. Iedereen was altijd en overal welkom. De sfeer was overal ontspannen en kenmerkte zich door een familiale sfeer. De camping was één groot familiefeest. Ook de campingtour, waarbij we laten zien waar de grote teams staan, werd enthousiast ontvangen. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die ons heeft geholpen en het ons mogelijk heeft gemaakt dit prachtige evenement te organiseren. We hadden nog wel wat opstartproblemen, maar die zullen we in de toekomst onder controle hebben. De elektriciteit werkte wonderwel en het evenement werd ook in de harten van de spelers gedragen. Wij zijn er trots op gastheer te mogen zijn op zo’n traditioneel terrein.

Steffen: Mensen, wat kan ik zeggen, voor mij was het de beste grote wedstrijd ooit in Mahlwinkel. Natuurlijk hadden we ook te maken met kinderziektes, zoals de lucht. Maar we hebben het altijd volgehouden en in de toekomst weten we hoe we het nog beter kunnen maken. Zo zal de Chronie in de toekomst op het Subair-veld blijven staan. De beurs was altijd geïnspireerd door een geweldige sfeer en was altijd rustig. De partybus die we lanceerden werd zeer goed ontvangen en de kampreis zal in de toekomst onmisbaar zijn. Een speciaal woord van dank aan onze buschauffeurs. Ook groeten aan Team Outbreak, die altijd voorop liep in het vak en het feestpubliek altijd in vuur en vlam zette, evenals de Northern Aliance, Badboyz, Berserker en Badballs, die ook meededen in de aanloop. Verdere groeten gaan uit naar: Straw Hats, Team Fox, Komando Vollrausch, Green Devils, Old Iron Division, Masuckers, Frontschweine, Scoundrels, Smoking Balls, Valhalla, Woodland Monkeys, Alcoholisten, KOG, Iron Asse, Team Ares, Vikingen. Eigenlijk willen we iedereen bedanken die het evenement mogelijk heeft gemaakt. Jullie zijn geweldig en we zijn blij dat we het evenement voor jullie kunnen organiseren.

Fabi: Al met al vind ik het paintballfestival een succes en ik kijk nu al uit naar het oktoberevenement en het volgende paintballfestival in mei 2023. De planning voor volgend jaar is al in de maak 😉

Ken: Voor mij was het ook het mooiste evenement dat ik in Mahlwinkel heb mogen meemaken en daar was ik niet de enige in. Ik ben er trots op deel uit te maken van deze gemeenschap en wil iedereen uit de grond van mijn hart bedanken voor het mogelijk maken hiervan. Als ik denk aan al het zweet en de moeite die we in dit project hebben gestoken en nu met dit respect naar ons toe worden behandeld, is het gewoon overweldigend. Wat ieder individu heeft bereikt, kan niet genoeg worden gewaardeerd. Ook op het veld was het spel uitstekend. Aan beide kanten werden heroïsche pogingen ondernomen om de overhand te krijgen. Zo werd manoeuvre na manoeuvre ingezet. De Reffs hebben ook goed werk geleverd en zelf rapporteerden een niveau van eerlijkheid dat ongeëvenaard is in Mahlwinkel. We zijn dankbaar dat we deze magie weer hebben kunnen verspreiden. Dat dit geaccepteerd werd en nu zelfs tot uiting komt in een conclusie als deze. We kijken ernaar uit om er alles aan te doen om de gemeenschap bij de volgende grote wedstrijden weer een thuis te geven voor de paintballsport in Mahlwinkel. In oktober wordt het weer warm en daar hebben we, net als volgend jaar, grootse plannen. U bent allen van harte uitgenodigd om het spektakel te komen bekijken.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.