KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Het paintballveld van Delta Operations
dinsdag juni 4, 2019

DELTA-OPERATIES – PAINTBALL 2.0

Delta Operations klinkt als militair, tactiek, actie en nog veel meer. Dit is precies wat de aanbieder PlayPaintball.de ter plaatse op zijn ca. 2000m2 grote terrein aanbiedt. Wie voor het eerst te gast is bij Delta Operations merkt al snel het verschil met een normaal bezoek aan een paintballfaciliteit. Niet voor niets adverteert de exploitant met de slogan "Paintball 2.0".

Al bij de ingang wachten op elkaar gestapelde munitiekisten, sombere arena-flair en een dreigende, ongeveer twee meter hoge actiefiguur op de bezoeker, die sterk doet denken aan computerspellen als Call of Duty . Nadat u de trap naar de bovenverdieping van het oude fabrieksgebouw heeft beklommen, staat u bij de registratiebalie. Ook hier wordt alles optisch in het thema gehouden. Terwijl op het grote scherm aan de muur een trainingsvideo vanuit het veld wordt afgespeeld, waarin stevige jongens in SWAT-uitrusting een kamer bestormen, hangt de apparatuur achter de toonbank aan de muur, zodat iedereen ze kan zien.

Bedrieglijk echte pistolen van het Walther PPQ-type herkennen we in de Cal. 43 RAM en aanvalsgeweerreplica van Heckler & Koch, evenals enkele modellen van de beproefde MagFed paintballmarker Tippmann TMC in Cal. 50 versie. Op zijn laatst zal de leek merken waar hij aan begonnen is, namelijk een flinke dosis adrenaline – de zogenaamde "Paintball 2.0".

Niklas wacht ons op achter de balie, hij is de locatiemanager en geeft ons een korte introductie over de procedure en de apparatuur. Ook dit onderdeel verschilt niet echt van een bezoek aan andere kampeerplaatsen. Als deelnemer word je op geen enkele manier overweldigd, maar heb je toch een compleet nieuwe ervaring.

Nadat we de uitrusting en de verschillende beschikbare wapenmodellen hebben behandeld, worden we verder in de richting van het speelveld geleid. Maar het begint nog niet.

Delta Operations gaat niet alleen over schieten en een last-man-standing-spel. Het concept is veel meer een interactief actie-avontuur van drie uur waarin je missies moet voltooien als onderdeel van een speciale eenheid of hun tegenhanger. Het doel is om als groep effectief op te treden volgens een vooraf zelfstandig uitgewerkt plan van aanpak. Daarom leidt Niklas ons allereerst naar de zogenaamde "deployment briefing". We gaan door een poort van munitiekisten en nemen plaats voor een flip-over met een plattegrond van het veld. Niklas vertelt ons het doel van de eerste missie. Het gaat over een trainingsmissie waarin we onze wapens en uitrusting moeten leren kennen. Na een korte briefing en verduidelijking van alle openstaande vragen ontvangen we onze marsorders richting de ingang van het speelveld.

Voor ons ligt een compact spelscenario dat sterk doet denken aan een kantoorverdieping in een hoogbouw. De individuele kamers zijn tot in de kleinste details ingericht voor een paintballveld en beschikken over bureaus, stoelen, planken, ramen met gordijnen en bijzondere meubels die bepalend zullen zijn voor de latere missie-inhoud. De instructeur leidt ons via een vast pad door de gangen. Nu is het tijd om je ogen open te houden en waakzaam te zijn. Onze enige informatie is dat dit een trainingsmissie is en dat we rode metalen schijven van ongeveer 20 cm groot moeten schieten zodra ze in zicht komen. Het duurt maar een paar meter en er verschijnt een rode schijf: een schot breekt, voltreffer, doelwit geëlimineerd. Zo doorloopt iedere deelnemer één keer de cursus voordat we elkaar weer samen ontmoeten in het operatiecentrum.

De instructeur waarschuwt: 'Jongens, dit wordt serieus. Raap jezelf bij elkaar!". Natuurlijk hoort een beetje drumwerk en een ruwe toon bij de show en het concept van Delta Operations. Maar als je zoiets niet weet, zit je weer onder de adrenaline. De nieuwe missie klinkt lastig. Een onbekende groep heeft het bankgebouw in de achterste zone van het veld bestormd en is bezig de kluis leeg te halen. Ons doel is om de bende binnen 5 minuten te arresteren. Tijd is van essentieel belang, dus we pakken onze uitrusting, herladen onze wapens en gaan met onze SWAT-eenheid richting de ingang van het veld…

Natuurlijk willen we op dit moment nog niet het hele concept aan je prijsgeven, maar zoals je ziet is Delta Operations echt een compleet nieuwe en vooral andere ervaring dan de voorgaande paintballvelden. Tijdens je bezoek staan je gedurende een periode van 3 uur in totaal 7 missies te wachten, die als volgt zijn verdeeld: 1 x introductiemissie en 3 x missies met omkering van de rollen, d.w.z. je speelt elke missie twee keer, maar altijd vanuit een ander perspectief. De basisprijs (vanaf 59,90 euro per persoon) omvat alle uitrusting en munitie. Er zijn verder geen kosten. Maar als je je Delta Operations-avontuur wat spannender wilt maken, of als je voor de tweede keer ter plaatse bent, heb je de mogelijkheid om de spellen steeds weer nieuw en gevarieerd te maken met betaalde upgrades zoals ballistische vesten, verbeterde wapens, meer munitie of een beschermend schildontwerp.

Iedereen die als nieuwkomer in de eerste game de bank bestormde met zijn 7-schots pistool, zou dezelfde missie misschien nog een keer willen doorlopen met een Heckler & Koch Type 416 aanvalsgeweer en maar liefst 20 munitie. De slechteriken van het andere team kijken in ieder geval spaarzaam uit de was als je met de Ballermann de hoek om komt.

Onze conclusie: Dit is zeker niet voor watjes, maar we hebben veel plezier gehad en het is een spannende, nieuwe ervaring die we niet snel zullen vergeten.

Als je zin hebt om eens een ander soort paintball uit te proberen of geïnteresseerd bent in het concept van Delta Operations zelf, kijk dan eens op de website van de jongens voor meer informatie. Wij wensen je veel plezier en adrenaline!

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.