KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
HET GROTE SPELSCENARIO IN POLEN
vrijdag januari 24, 2020

MET TOBI OP DE SBG

“Jägermeister, de blauwe hebben Jägermeister!” roept iemand achter mij. Ik draai me om en zie Evil Jared, de bassist van de Bloodhound Gang, die op het punt staat twee Red Troopers te vragen om met hem mee naar voren te komen. Alle drie springen op en rennen wild schietend naar de volledig bezette loopgraven. – Natuurlijk verdwalen ze in de kogelregen, maar komen toch met een glimlach terug, omdat ze hun kleinkinderen over deze gebeurtenis kunnen vertellen.

Het is de 3e dag van Scenario Big Game Numero 23 en ik heb zoveel meegemaakt op deze warme dagen eind augustus.

Maar laten we teruggaan naar het begin. Ik arriveerde donderdagmiddag, met mijn blauwe persvest, 3 camera's en heel veel SD-kaarten in mijn bagage. Het is niet mijn eerste bezoek hier in Polen aan Gotcha Nord, dus ik weet dat er geen beter eten en goedkoper bier bestaat als het om paintball gaat. Over het aanbod hoef ik me absoluut geen zorgen te maken.

De camping is goed gevuld, ieder van de 1000 bezoekers heeft een plekje gevonden, hetzij in de eigen tent, in de meegebrachte stacaravan, of in een van de vele kamers in het hoofdgebouw.

Als ik me aanmeld, word ik ineens geconfronteerd met twee heel aantrekkelijke verpleegsters die mij mijn perskaart en twee patches overhandigen. Eén zegt "Besmet" en nu herinner ik me waarom de dames zich zo verkleedden. Niet alleen paintball wordt hier gespeeld en gevierd, maar de S in de SBG staat voor Scenario. Elke missie van de komende dagen is onderdeel van een groot verhaal, het gaat over de productie van een vaccin om een gevaarlijk virus te bestrijden dat de mensheid bedreigt. Alleen het vaccin en de succesvolle voltooiing van de spelmissies kunnen ons allemaal van het zekere einde redden. – Dat dit verhaal niet alleen op papier geschreven is, maar ook echt geleefd wordt, zie je op elke hoek van het evenemententerrein. Hier werd werkelijk met oog voor detail gewerkt en een spetterend decor gecreëerd.

De rest van de eerste dag breng ik door met het bezichtigen van de beurs en het voeren van veel goede gesprekken met andere spelers en bezoekers. Kleine opmerking van mijn kant, de beurs zou wel wat meer variatie kunnen gebruiken. Hier zou ik willen dat er nog een paar dealers uit de scene vertegenwoordigd zouden zijn.

Vrijdagochtend ging ik voor het eerst naar het MagFed-evenement, dat zou plaatsvinden in een speciaal afgescheiden gebied, iets verwijderd van het hoofdveld. De troepen werden verplaatst in een bus met airconditioning of op de laadruimte van een dieplader en passeerden het 40 hectare grote BigGame-veld.

Toen ik op mijn bestemming aankwam, besefte ik al snel dat er ook een eetbalie was en een echte bar met koele drankjes, zoals een klein evenement op het grote paintballfestival. De 250 spelers die één van de MagFed-tickets konden bemachtigen, werden verdeeld in een groene en een gele eenheid en naar hun startpunt op het werkelijk prachtige veld gebracht. Voor de ochtend was het dan een kwestie van de camera aanscherpen en huisgevechten vastleggen, heuvels en bunkers veroveren met 100 FPS (frames per seconde) en oppassen voor de talrijke sluipschutters. Ik heb er erg van genoten en was van beide kanten goed betrokken bij de gebeurtenissen.

Rond 14.00 uur ging ik op de dieplader zitten en reed terug naar de realiteit. Na een heerlijke Aziatische maaltijd ben ik begonnen met het monteren van de MagFed-video en had ik zin in de avond. De 6-koppige coverband "Right Now" uit Berlijn zou optreden op een podium dat ik op een echt muziekfestival had verwacht. En na een korte opwarmfase wisten ze het toch wel wat ongewone publiek goed te vervoeren en hielden ze de sfeer er tot diep in de nacht in.

Zaterdagochtend versterkte ik mij voor de dag aan het werkelijk uitgebreide ontbijtbuffet en ging naar het grote wildveld. Hier moeten ongeveer 700 spelers vechten voor de zeldzame en kostbare ingrediënten voor het tegengif. Ondersteund door echte in-game tanks en talloze andere voertuigen werd op het terrein om elke meter gestreden. En plotseling hoor ik Evil Jared zijn kameraden naast mij ophitsen. Ik wist dat hij vanavond was geboekt als DJ op het festival, maar hem hier naast mij te zien was een leuke verrassing. Ik ging een beetje met hem mee en besefte al snel dat hij graag naar de gebieden gaat die een beetje pijn doen. Hij blijft kosten in rekening brengen voor de voorkant en slaat zijn Luxe rond Rambo-stijl. Als je één keer omdraait, is hij al 3 dekkingen verder of staat hij op een van de tanks en rijdt vlak achter de vijandelijke linies. Hij heeft het echt naar zijn zin hier bij SBG.

Later vertelt hij me dat dit niet de eerste keer is dat hij paintball speelt, maar hij heeft nog nooit zo'n evenement gezien, zelfs in de VS zijn er niet veel van dit soort BigGames. Over het algemeen is iedereen die ik ontmoet enthousiast over dit evenement, zelfs de oude SBG-veteranen vertellen mij dat Bertl, de baas van het geheel, voor elk evenement iets nieuws aan de start heeft staan en er nog steeds een schep bovenop legt. Hoe hij het doet blijft mij een raadsel, de entreeprijzen zijn al 10 jaar vrijwel hetzelfde, dit 4-daagse evenement kost net zoveel als een doos paintballs op andere terreinen. Naast de Big Game en het MagFed Event zijn er gedurende de 4 dagen nog andere evenementen. -Ik zeg maar zombienacht, pistoolduels, magfed-cursussen, een bubble ball-toernooi, een first strike-schietwedstrijd waarbij je schiet op doelen op meer dan 100 meter afstand en veel goede muziek. Het maakt niet uit of het live bands zijn, Evil Jared als DJ of een groots underground electrobunkerfeest. Hier krijgt iedereen waar voor zijn geld en voor een heel kleine dollar.

Als ik zondag naar huis ga, wordt er al weer op het veld gespeeld. Het hoofdevenement werd zaterdagavond afgesloten met een grote prijsuitreiking. Teamtactiek korte TT, dat in de kleur blauw op het veld vertegenwoordigd was, verlaat als winnaar het veld. Niettemin vierde, zong en dronk iedereen samen. Voor mij is het nu al duidelijk dat ik volgend jaar op 30 april op weg ga naar SBG #24, want er is op dit moment niets vergelijkbaars in Europa. Kortom, er zijn veel leuke BigGames in Europa, maar deze is echt uniek.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.