KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Het DPL-seizoen 2019 – De vooruitzichten
dinsdag februari 26, 2019

De voorbereiding is in volle gang

Het DPL-seizoen 2019

Momenteel zitten we nog midden in de winterstop, maar zoals ieder jaar in het laagseizoen is iedereen druk bezig met de voorbereidingen voor het seizoen.

Terwijl teams hun selecties plannen, nieuwe spelers aantrekken, verf- en uitrustingsdeals afronden en zich voorbereiden op hun winter- en voorjaarstraining, heeft de Duitse Paintball League ook achter de schermen niet stilgezeten. Voor het seizoen 2019 heeft de DPL opnieuw enkele wijzigingen doorgevoerd om zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden in de toernooisport en om het seizoen 2019 iets beter te maken dan vorig jaar.

We hadden de gelegenheid om een paar korte woorden te wisselen met DPL-directeur Arne Petry en kregen interessante informatie over het seizoen 2019.

Seizoenscompetitie paintball voor slechts 49 euro*

Het grote DPL juniorprogramma

2019 wordt een geweldig jaar voor de Duitse paintballtoernooisport. Dit jaar lanceert de DPL een speciaal teamontwikkelingsprogramma om jong talent aan te trekken. Dit is bedoeld om het voor nieuwe spelers gemakkelijker te maken om aan de slag te gaan in de toernooisport en om bestaande teams en spelers beter te kunnen begeleiden.

Seizoen districtscompetitie spelen voor slechts 49 euro* / staatscompetitie voor 349 euro*

Als eerste stap van het nieuwe ondersteuningsprogramma ontvangt elk team dat zich in 2019 inschrijft in de DPL districtscompetitie (3-man-formaat) of staatscompetitie (5-man-formaat) een voucher van € 200. Voorwaarde is wel dat het echt een nieuw team is.

Om dit te garanderen kan er per team maximaal 1 speler worden ingeschreven die al in het seizoen 2018 heeft gespeeld. Als je echter al competitie-ervaring hebt, maar vorig seizoen (2018) een pauze hebt genomen, val je niet onder deze regeling en kun je ook profiteren van het ondersteuningsprogramma.

Dus als je zin hebt in league-paintball, verzamel dan nu 2 vrienden en stel je eigen team samen. Met de DPL-voucher speel je een heel seizoen van de districtscompetitie (4 speeldagen) voor slechts 49 euro. Plus identiteitskaarten en paintballs natuurlijk. Voor dat geld kun je niet eens een dagtoernooi spelen. Hier krijg je een heel seizoen in de aanbieding.

Personeelsversterking voor de DPL

De DPL maakt de volgende grote verandering in haar eigen gelederen door. Met Sven Reimann is er niet alleen sprake van een nieuw gezicht, maar van iemand die uit de scene komt en al vele jaren actief is in de competitiesport (tot en met de DPL Regionalliga). Hij zal een sleutelrol spelen in het nieuwe teamontwikkelingsprogramma en zal naar verwachting de ervaring die hij de afgelopen jaren als speler op het veld heeft opgedaan, evenals zijn ondernemersvaardigheden, inbrengen. In Sven heeft de DPL iemand gevonden die de belangen van de spelers moet behartigen en die hun wensen en behoeften uit de eerste hand kent. Hij zal fungeren als liaison tussen de spelers en de DPL-organisatie. Hiermee komt de DPL tegemoet aan de roep van actieve spelers om meer rekening te houden met hun wensen en meningen. Dit wordt de laatste jaren steeds vaker gevraagd door spelers.

Houd de nieuwe DPL-teammanagers in de gaten

Vanaf komend seizoen is het goed mogelijk dat één van de nieuwe teambegeleiders jouw pad kruist op het ene of het andere DPL-veld. Deze "oude rotten" van de sport moeten, in samenwerking met Sven Reimann, het voor de nieuwe, onervaren spelers gemakkelijker maken om aan de slag te gaan met toernooisporten. Ze beantwoorden vragen over de competitie, helpen je bij het kiezen van de juiste uitrusting en brengen je in direct contact met de competitie. Daarnaast hebben de teambegeleiders ook het een of ander lekkers voor je klaarstaan. Als u goed overweg kunt met uw regiobegeleider, kunt u bij hem scherp geprijsde uitrusting op het veld krijgen en desgewenst kunt u bij de DPL-partners informatie krijgen over teamaanbiedingen en speciale voorwaarden.

De DPL wil komend jaar beginnen met het aanstellen van de eerste toezichthouders. Wij zijn erg enthousiast en verwelkomen deze innovatie.

Als je nu zegt: ‘Teamleider? – Dat zou ik kunnen zijn…" en je wilt je hobby toegankelijk maken voor nog meer mensen, neem dan nu contact op met de DPL en solliciteer als DPL-teambegeleider. De contactgegevens vindt u onder dit bericht.

De competitiestructuur 2019 – Er zijn veranderingen in Nedersaksen

Het eerste dat opvalt is de nieuwe competitiestructuur. Dit is kleiner geworden aan de basis, dat wil zeggen in de districts- en staatscompetities. Van de voorheen ruim 15 BZL-locaties zijn er nu nog maar 10 over. Dit wordt gedaan om de competities weer te vullen en zo aantrekkelijker te maken voor de spelers.

Als je onze regio rond Hannover bekijkt, wordt het snel duidelijk dat er ook in het noorden iets is gebeurd. Met Frontline Paintball heeft een bekend toernooiveld met ruim 10 jaar ervaring de competitiesport verlaten. Dit is waar het speelveld van Battlefields Hildesheim in beeld komt. De verandering kan in eerste instantie vragen oproepen, maar het is een echte winst voor de Noord-Duitse teams. Hildesheim werd blijkbaar door de DPL gekozen als het nieuwe centrum van toernooisporten in de regio Nedersaksen. Van de districtscompetitie tot de 3e Bundesliga, alles wat rang en naam heeft, zal daar in het seizoen 2019 vertegenwoordigd zijn. Dus als je DPL wilt spelen in de omgeving van Hannover en omgeving, dan weet je waar je moet zijn als je op zoek bent naar stoere trainingstegenstanders en een toplocatie.

Bij deze wensen wij alle teams veel plezier bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen!

Voor alle vragen over de Duitse Paintball League, het teampromotieprogramma of de nieuwe teambegeleidersposten kunt u als volgt contact opnemen met de DPL.

DPL – Duitse Paintballliga

E-mail: [email protected] – Web: dpl-online.de – Telefoon: 02256 9595637

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.