KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Het Big Game TANKS-scenario in juli 2021
dinsdag oktober 19, 2021

SCENARIO GROOT SPEL 2021 – TANKS

De hele Europese paintballgemeenschap moest lange maanden wachten op de eerste echte grote wedstrijd van het seizoen. Van 1 tot 4 juli was het eindelijk zover. Bertl Wolowitz en zijn evenementenploeg waren uitgenodigd voor het Big Game-scenario in Brozek, Polen, net over de Duitse grens. Het openingsevenement van het grote wildseizoen van dit jaar had de veelbelovende titel TANKS. Iedereen die het SBG-team kent, weet dat de naam op deze evenementen altijd alles zegt, dus vol verwachting vertrokken we richting Polen.

Het is woensdag 30 juli 2021. – Aankomstdag! We vertrokken met ons team vanuit Hannover richting Polen. Het gaat naar het Big Game-scenario. Eindelijk weer paintballen op groot formaat, de voorpret is groot. Op dit punt willen we kort ingaan op het onderwerp om daar te komen, omdat veel van onze lezers er na de laatste rapporten vragen over hebben gesteld. Daarom hebben wij de belangrijkste informatie over de SBG hier in enkele zinnen samengevat.

AANKOMSTINFORMATIE – CORONA

De organisatoren houden alle SBG-deelnemers vooraf op de hoogte van de actuele coronamaatregelen. Bij het laatste evenement waren er bijvoorbeeld testeisen. Hier heeft de organisator snel een eigen testcentrum opgezet om een veilig en schoon proces te garanderen. Er is ook een 100% geld-terug-garantie in het geval dat het evenement vanwege officiële vereisten niet kan plaatsvinden. Bij de SBG bent u als bezoeker werkelijk volledig beveiligd.

Het Big Game-scenario speelt zich af op het Battleground-speelveld in Brozek, Polen. De plaats ligt vlak achter de Duits-Poolse grens. Spelers die met de auto komen, moeten meestal de rivier de Neisse oversteken. De Neisse is tevens de Duitse nationale grens. In Duitsland rijd je een brug op en in Polen rijd je weer van de brug af. Daarna gaat het een paar minuten rechtdoor en zie je al de eerste bordjes die je naar het Battleground-speelveld leiden. Je kunt het dus eigenlijk niet missen. Maak je dus geen zorgen als je aankomt. De SBG ligt net over de grens, staat goed aangegeven en de meeste mensen spreken daar goed Duits. Maak je dus geen zorgen, verdwalen ga je zeker niet 😉

Aangekomen op het evenemententerrein zijn we opnieuw onder de indruk van de presentatie. Het SBG-team verandert het hele uiterlijk van de faciliteit voor vrijwel elk Big Game-scenario. De laatste keer dat we hier waren, leek alles op het einde der tijden. De containers waren verroest, er lagen autowrakken en alles leek een beetje op het computerspel Fallout. Een post-apocalyptische wereld. – Daar is vandaag geen spoor meer van. De SBG die dit weekend plaatsvindt heet TANKS. Dienovereenkomstig schittert het hele basiskamp krachtig in donkergrijs gepantserd staal. Alles ziet er fris gerenoveerd uit en is netjes opgeknapt. We bevinden ons op een moderne militaire basis en het gebeurtenisgevoel van de achtergrond komt onmiddellijk op ons over. Echt grof!

Omdat wij ons, net als de meeste andere spelers, al van tevoren hadden geregistreerd, duurt de registratie ter plaatse slechts enkele minuten. We geven onze namen door aan de organisatie, krijgen onze documenten direct overhandigd en kunnen nu naar de camping gaan om ons kamp op te slaan. Daar gebeurt al veel, want deze keer was de SBG al lang van tevoren volgeboekt. Nadat we een vrij plekje hebben gevonden en de tenten hebben opgezet, steken we de grill aan en halen we snel een paar ijskoude biertjes uit het eigen Battleground Restaurant. Vanavond duurt de avond niet zo lang, want morgen gaat het naar de speelvelden. Het startschot willen we zeker niet missen.

Donderdag 1 juli 2021 – Daar gaan we… Vroeg in de ochtend brak de hel los in de hele faciliteit. Honderden andere spelers hebben zich van de ene op de andere dag aangesloten en zowel de camping als de verzamelplaats zijn vol. Na een fatsoenlijk ontbijt, dat ons genoeg kracht moet geven voor een lange dag paintball, controleren we nog een laatste keer de apparatuur en gaan dan naar de verfdistributie. Zonder munitie werkt hier niets… De eerste innovatie springt in het oog. De organisator heeft duidelijk het verfmerk veranderd. Dit jaar worden er tijdens het evenement VICTORY paintballs verkocht. Deze komen uit een Poolse fabriek niet ver weg. Dit moet korte leveringsroutes en een goede kwaliteit garanderen. Een goed alternatief, zeker in tijden van corona-gerelateerde bezorgknelpunten voor de grote merken. Omdat we meer tot de MagFed-factie behoren, lag onze focus vooral op de nieuwe "Battleballs". Een gloednieuwe MagFed Paint die wordt geleverd in een doos van 1000, ontworpen om eruit te zien als een munitiekist van het Amerikaanse leger. Het ontwerp is echt cool.

Vers geladen met munitie, gaat hij met tas en bagage naar de ingang van het veld. Nog maar een paar minuten tot de start van de wedstrijd, die om 13.00 uur zou plaatsvinden. Hier merken we wederom dat de SBG-crew werkelijk alles doet om de juiste sfeer bij het onderwerp te creëren. Ik heb nog nooit zoveel tanks en gepantserde voertuigen gezien tijdens een groot paintballspel. Maar natuurlijk zijn we ook aanwezig op een evenement genaamd TANKS. Trouwens, naast zo'n gepantserde personeelscarrier voel je je behoorlijk klein, dat kan ik je wel vertellen. Maar als het moeilijk wordt in het spel, kun je je er ook achter verschuilen.

Na een inspannende eerste speeldag konden de evenementbezoekers, die nog steeds niet genoeg hadden, zelfs een side-event meenemen. Donderdagavond was er de zogenaamde MagFed Night voor de MagFed-fractie. Een nachtspel met alleen wapens met magazijnen. Dit zeer tactische deel van de sport is erg leuk en is momenteel vooral populair bij spelers. Natuurlijk waren wij er ook. Over het algemeen hecht de SBG Orga er veel belang aan dat de spelers zich tijdens hun verblijf ter plaatse nooit vervelen. Je bent vrijwel constant bezig van 's morgens vroeg tot' s avonds laat, dus de twee andere dagen van het spel vlogen voorbij. Met zware benen van de dag ervoor verlieten we 's ochtends de tent en gingen na een stevig ontbijt de velden in. De ene missie volgt de andere op en er is altijd wel ergens iets aan de hand. Het leuke van de SBG is ‘alles kan, niets moet’. Als speler kun je via het boekje vooraf kiezen welke missies en games je bijzonder leuk vindt. De opgegeven data worden heel goed geïmplementeerd door de organisatoren en je kunt vertrouwen op de tijdlijn van het evenement.

AANVULLENDE FEEDBACK OP DEGESPEELDE OVERWINNING PAINTBALLS

Helaas was de feedback op de ter plaatse verkochte Victory paintballs niet zo goed als de organisator had verwacht. Ze hebben echter al gereageerd en in een officiële verklaring aangekondigd dat er vanaf het komende evenement ook andere paintballs (bijvoorbeeld ProShar) ter plaatse zullen worden verkocht. De organisator reageerde snel en gemakkelijk. We waarderen dit reactievermogen op de behoeften van spelers, dus we wilden het hier graag vermelden.

Als u geen zin heeft om een bepaalde missie uit te voeren, kunt u uw vrije tijd gebruiken om met uw team te barbecueën op de camping, de podia met het grote podium te verkennen of rond te snuffelen op de beurs in een van de vele winkels ter plaatse en om te winkelen Daarnaast zijn er tal van side-events om uit te kiezen, zoals de hierboven genoemde MagFed Night. Vrijdagavond was er dus een Zombi Night en een pistooluitdaging. Daarnaast was er een Greg Hastings TimeTrials-parcours beschikbaar waarop de spelers tegen de klok in verschillende posities doelen moesten raken. TimeTrials is praktisch een paintball-tegenhanger van het moderne IPSC-schieten. Geheel onder het motto “TANKS” was het ook mogelijk om je in te schrijven voor een gratis tankrit over het terrein. Door het terrein rijden met het zware ijzeren monster is een heel gaaf gevoel.

Als u na een dag hard spelen even wilt ontspannen, kunt u gebruik maken van de strandshuttle die u naar het nabijgelegen zwemmeer en het beachvolleybaltoernooi brengt. Nog een hoogtepunt dat erg populair was bij de spelers. De shuttles waren altijd goed gevuld. Drie dagen SBG zijn voor ons voorbij gevlogen. Het Big Game-scenario was ook dit keer weer volgeboekt. Uiteindelijk stonden er maar liefst 1500 gasten in de boeken, waarmee de SBG momenteel veruit het grootste paintballevenement op Europese bodem is. Wij hopen dat je net zoveel plezier hebt gehad als wij en dat we je weer zien bij de volgende SBG. Als u deze regels leest, heeft het vervolgevenement al plaatsgevonden. Deze keer wordt het stevig, organisator Bertl Wolowitz nodigt je uit vanaf 02.09. tot 05.09.2021 voor de SBG Wiesn Special. Een Paintball Oktoberfest waar veel plezier en in dit geval Oktoberfest-sfeer wordt geboden. Wij zijn benieuwd hoe jij het evenement ervaart en kijken uit naar jouw feedback.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.