KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Gast bij SBG Undead
zondag november 27, 2022

Gast bij SBG Undead

In september was het Big Game (SBG)-scenario de laatste echte grote wedstrijd van het seizoen 2022. De Battleground Crew rond SBG-evenementorganisator Bertl Wollowitz had dit keer opgeroepen tot een gevecht tegen de ondoden en vierde met SBG: UNDEAD een schril spektakel met veel hoogtepunten en spannende kleurgevechten. Uiteraard waren wij er voor u en brachten wij u een gedetailleerd evenementenverslag. Laten we gaan…

We zijn onderweg naar Brozek in Polen. Direct achter de Duitse grens ligt het speelveld Battleground, waar meerdere keren per jaar grote evenementen als de Euro Super Game, de Helldays of in ons geval het Big Game-scenario plaatsvinden. De verwachting is groot, want als oude "The Walking Dead"-fans voldoet het motto van de SBG dit jaar aan onze smaak. UNDEAD staat met grote woorden op de evenementenbanner bij de ingang. De verhaallijn van dit najaar is gebaseerd op genoemde serie en draait drie dagen lang om zombies, ondoden en een vleugje horror.

Een evenement op maat…

Om de SBG-deelnemers vanaf het begin in de juiste stemming te brengen en de juiste sfeer voor het motto te creëren, vond er donderdagavond met het officiële startschot een heuse zombie-uitbraak plaats op het terrein. Op de beurs en op de camping ontstond plotseling (geënsceneerde) paniek. De sirenes loeiden en er klonken verschrikkelijke waarschuwingen uit de luidsprekers. Voor het podiumklare intermezzo werd een fabrieksexplosie nabij het evenementenkamp gesimuleerd. Als gevolg hiervan braken bijna twee dozijn ondode zombies het fabrieksterrein uit en zwermden de omliggende bossen in. Het spel kon beginnen…

Natuurlijk waren er geen echte zombies in SBG, maar de crew deed er alles aan om het zo echt mogelijk te laten voelen. In totaal waren 20 (!) leden van de Battleground Crew uitvoerig verkleed als zombies om de SBG-bezoekers bang te maken. In de daaropvolgende twee dagen werden de zombieacteurs keer op keer ingezet in een grote verscheidenheid aan missies en vormden ze een integraal onderdeel van de verhaallijn. 20 man, dat is een flink aantal en iets wat je echt niet elke dag ziet. Een absoluut hoogtepunt dat het evenement opnieuw een geheel eigen, onvergelijkbaar cool karakter gaf. Ook eromheen was het wederom niet zuinig met decoratie en een passende presentatie. De hele faciliteit, inclusief verfproductie, kantoor en delen van de beurs, werd omgetoverd tot een soort zombieland. De bijzondere aandacht voor detail en de decoratie die perfect is afgestemd op het betreffende evenement, zijn een van de punten die elke SBG uniek en bijzonder maken. Dat alleen al was voor ons als zombiefans de reis waard.

Zoals bij bijna alle SBG-evenementen waren de speelvelden de hele dag goed gevuld en hing er veel kleur in de lucht. “We hebben weer de 1000 bereikt”, vertelt Bertl trots. Uiteindelijk zijn er ondanks alle huidige omstandigheden 1007 kaartjes verkocht aan de gasten. Dat is opnieuw een opmerkelijk aantal deelnemers. Een reden zou de hernieuwde uitbreiding van het speelveld kunnen zijn. De SBG28 Undead vond plaats op de gloednieuwe MagFed-site naast de normale Big Game-site. Het MagFed-evenemententerrein, met het enorme ketelhuis van vijf verdiepingen als kerngebouw, werd in mei speciaal voor het grote Euro Super Game MagFed-evenement uitgebreid en verbouwd en was enorm populair bij de spelers. In totaal biedt dit nieuwe gedeelte van het terrein in totaal 30 nieuwe gebouwen die nu gebruikt kunnen worden als onderdeel van het evenementenveld. Er was ook een groot evenementengedeelte aan de zijkant dat verlicht was. Hier vonden speciaal georganiseerde nachtspelen en de zogenaamde zombienacht plaats.

Ook de digitale spelbesturing uit het dit jaar nieuw geïntroduceerde Ares Alpha-model is steeds meer geïntegreerd in de gameplay van de SBG28. Het maakt het eindelijk mogelijk om evenementvoertuigen en tanks te volgen in actieve gameplay. Iedereen die een voertuig uitschakelt, krijgt dankzij de digitale spelevaluatie punten voor het eigen team, die uiteindelijk doorslaggevend kunnen zijn voor de eindzege. Een coole innovatie en een verdere stap richting meer details en speldiepte en dat midden in live game-evenementen.

De organisatoren hadden talloze missies bedacht die waren afgestemd op het motto van het evenement. Ooit moesten de skeletten van slachtoffers van de zombieaanvallen uit het operatiegebied worden geëvacueerd om ze vervolgens op passende wijze te begraven. – Trefwoord “Niemand blijft achter!”. Een andere keer ging het om het vinden van belangrijke hulpbronnen zoals voedsel in de vorm van blikjes of voertuigen die relevant zijn voor de logistiek en deze vervolgens naar ons eigen magazijn of naar een van de autowerkplaatsen die op het terrein worden verspreid, te brengen. Zoals altijd werden voor elk behaald missiedoel waardevolle punten aan het teamaccount toegevoegd. De spelers werden voortdurend uitgedaagd. Of het nu gaat om de missiedoelstellingen, het andere team of de plotseling aanvallende zombiehordes, die herhaaldelijk aanvallen lanceerden op de laatste overlevenden. Net als bij de andere evenementen van dit seizoen was de lak wederom afkomstig van de premiumfabrikant ProShar en was naar onze mening volkomen overtuigend. Het kiezen van de juiste paintballs is voor de organisatoren altijd een koorddansen, maar ook op dit punt was de feedback die we van de spelers kregen steeds positief. Nog een kwaliteitskenmerk dat spreekt voor het evenement, want alleen als de verf vliegt, breekt en goed werkt, zullen de spelers echt plezier hebben op het veld.

Ook op logistiek en procesgebied is de SBG weer verbeterd. De nieuwe delen van het terrein en de gebouwen hebben het mogelijk gemaakt om een aantal processen te vereenvoudigen en de service voor de gasten op veel punten sterk te verbeteren. "De kampeerplaatsen die eerder in het seizoen zijn geïntroduceerd, hebben zich inmiddels bewezen en worden zeer goed ontvangen", legt Bertl ons op dit punt uit. Nu komen we bij een van de belangrijkste onderdelen van het evenement: het festivalkamp. Het middelpunt van het evenemententerrein biedt, naast de catering en de shows die iedere avond plaatsvinden, de beurs met de diverse dealerstands. Ook dit jaar waren er weer tal van leveranciers uit de paintballscene vertegenwoordigd. Tijdens onze wandeling door de beurs ontmoeten we collega’s van WSS Berlin, Paint Xtreme en MagFed.de, Jimmys Paintballshop, Paint Supply, Tones Paintballstore uit Oostenrijk en de merken BALLERN., PBMERCH4FUN, Dye Europe , Patchwerk en niet te vergeten de in- huis Battleground Shop van de organisator. Er gebeurde dus heel wat op de stands en veel lokale dealers hadden leuke evenementenaanbiedingen bij zich. Zaterdagavond was er nog het grote podiumprogramma met veel actie. Onder meer een Ramstein Tribute Band, die de bezoekers opwarmde met een vuurshow en luide muziek. Al met al heeft deze SBG ons wederom ten volle overtuigd. Alleen al de hoeveelheid mensen en materiaal die hier naar voren wordt gebracht om de spelers een uniek en onvergetelijk paintball-evenementweekend te bieden, is indrukwekkend.

Onze eindconclusie over het evenement is op dit punt wederom positief. De SBG28 Undead was wederom net zo groot, stoer en spannend als verwacht, misschien zelfs wel iets meer dan dat. We vroegen Bertl om definitieve feedback en hij presenteerde ons indrukwekkende cijfers en ook nog een paar mooie, persoonlijke woorden voor zijn team gericht: " In totaal werkten 107 bemanningsleden aan de SBG28 en speelden verschillende rollen. Een groot deel van de crew doet dit overigens kosteloos en puur in hun vrije tijd ter ondersteuning van ons evenement. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om mijn bijzondere lof en persoonlijke dank uit te spreken aan deze mensen.” Maar dat was nog lang niet alles. Ook dit keer waren er talloze voertuigen in actie. Onder andere twee maliënkolders, pantsers op drie wielen en in totaal 8 andere evenementvoertuigen die herhaaldelijk op de een of andere manier in het spel hebben ingegrepen. Last but not least moet nog de winnaar bekend worden gemaakt. Het team van Guerillos United won het hoofdspel en het SOC de MagFed Big Game. Wij feliciteren de winnaars!

Daarmee nemen we afscheid van de SBG28. We hebben enorm genoten en kijken nu al uit naar de evenementen van volgend jaar. De organisator heeft de eerste informatie al gepubliceerd en de titels benoemd voor het komende jaar, dat overigens het 15-jarig jubileum van de SBG zal zijn. De SBG30 met de titel PURGE staat bijzonder in de belangstelling en zou opnieuw nieuwe normen moeten stellen. “We plannen iets dat nog nooit eerder is gebeurd om het jubileum op een waardige manier te vieren!” belooft Bertl. Je kunt dus nieuwsgierig zijn. Tot volgend jaar voor het Big Game-scenario. Wij kijken er naar uit!

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.