KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Euro Big Game 2020 – Wijzigingen vanwege Corona
dinsdag juni 2, 2020

EBG ONDER NIEUW MANAGEMENT – EURO BIG GAME 2020

De Euro Big Game in Mahlwinkel, Oost-Duitsland, is ook dit jaar weer een van de absolute hoogtepunten van de Europese paintballscene. Het vierdaagse evenement, dat inmiddels bijna meer een festival dan een paintballtoernooi is, heeft dit jaar met Dennis Ulrich een nieuwe, veel jongere organisator in de gelederen. We hebben vooraf met hem gesproken en wat informatie van hem gekregen over de EBG van dit jaar.

Er zijn nog ongeveer twee maanden tot het Euro Big Game Event van dit jaar in Mahlwinkel. Het aantal inschrijvingen is wederom erg goed en de organisator verwacht zo'n 2000 spelers of meer. Ook de voorbereidingen voor het evenement zijn ondanks de huidige Corona-crisis in volle gang, omdat de organisatoren in ieder geval bereid zijn om met de EBG door te gaan. “Als we geen uitdrukkelijk verbod krijgen van de autoriteiten, zal het evenement zeker plaatsvinden”, verzekerden de verantwoordelijken ons kort voordat het ter perse ging. Maar ook als het toch niet door kan gaan, wordt er al hard gewerkt aan alternatieve data en noodplannen.

Maar eerst wat je als speler te wachten staat op de Euro Big Game dit jaar. In 2020 omvat het spelscenario opnieuw vier wedstrijddagen vol paintballactie. De standaardspeldagen vrijdag t/m zondag en de bonusspeldag op donderdag. Daarnaast staat er weer een spannend MagFed side-event op de planning.

De organisator heeft ons ook geïnformeerd over enkele zeer interessante innovaties voor het komende evenement. Dit jaar zijn er dus voor het eerst vliegstations en ook een verfeditie direct op het veld. Dit zou de speler de lange weg terug naar de camping en het verfprobleem op de verzamelplaats moeten besparen. Een nuttige innovatie die de flow van het spel zeker goed zal doen. Een ander hoogtepunt zijn de nieuwe evenementenvoertuigen. Voor het eerst mogen spelers hun eigen voertuigen meenemen, zoals ze al bekend zijn van OBS en andere scenario-evenementen, en deze gebruiken in de wedstrijd tegen het andere team. Hierdoor wordt het spel dynamischer en ontstaan er ook veel nieuwe, spannende spelsituaties. Zoals altijd wordt het geheel afgerond met de gebruikelijke voorzieningen die de EBG spelers al jaren biedt. Ook dit jaar zal de beurs weer gevuld zijn met talrijke exposanten. Verder is er het gebruikelijke podiumprogramma met tal van live-acts en uiteraard is ook de veelgeprezen catering met de talrijke foodtrucks en lokale aanbieders overgenomen van vorig jaar. – Dit werd bijzonder goed ontvangen door de deelnemers.

Wij hopen echt dat de EBG 2020 eind mei op het geplande tijdstip kan plaatsvinden. Zo’n evenement is niet eens zo eenvoudig opgezet. Er zit niet alleen veel logistiek achter, maar ook ongeveer een jaar plannen en werken. Een annulering van het evenement zou een zware klap zijn voor de organisatoren en de hele paintballscene. Laten we dus allemaal duimen. Tot snel in Mahlwinkel…

EBG Statement

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.