KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
EURO BIG GAME 2019 – Evenementverslag
dinsdag juli 9, 2019

Woensdag: 29 mei 2019 – aankomstdag!

Al om twaalf uur 's middags rolt een konvooi voertuigen door het rustige dorpje Mahlwinkel in Oost-Duitsland en stopt geleidelijk bij de grote toegangspoort van het Euro Big Game-terrein, dat een beetje buiten de gebaande paden in het bos ligt. Het eerste dat dit jaar opvalt is de sfeer: bij de ingang van het terrein staat een goed uitgeruste guerrillastroep met gevechtsvesten en aanvalsgeweren op ons te wachten. Iedere bezoeker die naar de site wil, wordt door deze heren eerst nader bekeken. Allemaal onschadelijk natuurlijk, en onderdeel van het showprogramma. Voor ons echter al bij de start een klein hoogtepunt, dat meteen voor het juiste grote spelgevoel zorgt.

De eerste wachtrijen vormen zich voor de registratie, die iets verderop op het terrein staat. Bent u spontaan naar het evenement gereisd of bent u eenvoudigweg vergeten zich vooraf aan te melden, dan moet u nu nog even geduld hebben. Honderden spelers verdringen zich vol verwachting op het terrein en willen graag een van de felbegeerde plekken op de camping claimen. Je moet hier snel zijn. Er is veel vraag naar de goede plekken met veel ruimte voor grote teams en goede verbindingen met de beurs, die trekt met handelstenten, horeca en sanitair. Geleidelijk aan wordt het uitgestrekte terrein van de camping gevuld met auto's en tenten. Ondertussen worden aan de andere kant van het terrein de laatste voorbereidingen getroffen. Overal zie je organisatiemedewerkers die bezig zijn met de laatste kleine dingen zodat het evenement de volgende dag zonder problemen kan beginnen.

De beurs – Het is de moeite waard om hier een bezoek te brengen

Terwijl spelers en organisatoren nog druk bezig zijn met het opbouwen, hebben de handelaren ter plaatse al twee dagen werk achter de rug en openen ze de eerste stands op de beurs. Voor alle spelers die de EBG nog niet kennen, moet op dit punt worden gezegd dat een bezoek ook de moeite waard kan zijn om te winkelen. Ter plaatse bieden veel detailhandelaren speciale aanbiedingen en evenementenprijzen. Naast de merken Tippmann en Planet Eclipse zullen ook de dealercollega’s van WSS Berlin en Paint X-treme aanwezig zijn. De Paintball Sports Stand staat ook dit jaar weer midden op de beurs en is dankzij de grote, opvallende gevel een echte eyecatcher. Als speler heb je dus zeker veel keuzes. Zelfs als u denkt dat u alles al heeft, kunt u nog steeds het ene of het andere klein onderdeel, accessoire of reserveonderdeel in de schappen van de winkelier vinden. Een bezoek aan de beurs is zeker de moeite waard, al is het maar om rond te snuffelen.

Donderdag: Het spel begint…

Donderdag is traditioneel de eerste dag van de Euro Big Game. Deze dag kenmerkt zich door vrij spelen en biedt naast veel gezelligheid vooral de mogelijkheid om het speelveld beter te leren kennen. De daadwerkelijke begeleide gameplay-missies beginnen pas vrijdagochtend. Donderdag is voor velen ook nog een aankomstdag. Wie er woensdag nog niet is, kan van de gratis Hemelvaartsdag op pad gaan en zijn tenten opzetten in Mahlwinkel. Overigens krijgt iedereen die van vrijdag tot en met zondag een evenemententicket heeft geboekt de donderdag als gratis wedstrijddag erbovenop. Deze kleine goodie is al een traditie bij de EBG en is naar onze mening iets geweldigs voor alle spelers die gewoon nog meer willen paintballen. Door de groeiende belangstelling van de spelers staat de donderdag voor de meeste spelers al enkele jaren op het vaste evenementenprogramma. Ook hier worden al grote veldslagen met honderden spelers uitgevochten.

Vrijdag: Daar gaan we!!!

De camping stroomde vannacht weer vol. Onopgemerkt onder dekking van de duisternis zijn er de hele nacht andere spelers gearriveerd. De camping is bomvol. Overal zie je groepjes spelers in camouflagepakken richting de beurs bewegen. Daar wachten het ontbijt, munitie in de vorm van paintballs en het Chronystation voor het testen van de markers. Degenen die deze 3 stations hebben doorlopen, zijn klaar voor de dag en gaan naar de gamemanagementtent, waar ze het gekleurde lint van hun team ontvangen. Dit jaar is het weer Team ROOD tegen Team BLAUW. Zodra de teams zijn toegewezen, gaat het naar de startzone. Ter plaatse ontmoeten de twee teams hun generaals. Met behulp van een tactische kaart worden het terrein en de richting uitgelegd en worden de eerste missiedoelen van de dag bepaald. Alle troepen kennen hun missie, zijn volgeladen met paintballs en wachten vol spanning op het startschot. Het begint stipt om 10.00 uur en de eerste spelers sprinten het terrein op. Na een paar minuten hoor je de eerste vuurgevechten uit het bos galmen. De Euro Big Game 2019 is officieel van start gegaan. Team RED domineert de 1e speeldag.

's Avonds wordt na ongeveer 8 uur paintballactie een winnaar van de dag bepaald. Het RED-team heeft een groot deel van haar missiedoelen kunnen verwezenlijken en neemt de overwinning van de dag terecht terug in eigen kamp. Ondertussen trekken de verliezers zich terug en maken al plannen voor de volgende dag. Ook al ontmoeten de teams elkaar op het veld als bittere tegenstanders, de sfeer 's avonds is des te vergevingsgezinder. Na een warme douche en een verkwikkende maaltijd van de talrijke voetwagens, bevind je je samen midden op de grote verzamelplaats bij de bierwagen. Daar wordt na het werk het een of ander biertje gedronken en natuurlijk wordt er volop gepraat over paintball en de wedstrijden van vandaag. De omliggende stands van de dealers zijn doorgaans tot laat in de avond geopend. Nog een attractie na het einde van het spel.

Zaterdag: Is er vandaag wraak?

Na de nipte nederlaag van gisteren heeft Team BLUE zich verzameld en gehergroepeerd. De generaal heeft zijn troepen beëdigd en wil voor vandaag de overwinning. Ter ondersteuning heeft hij zijn team versterkt met gepantserde voertuigen, die bedoeld zijn om dekking te bieden aan de eigen troepen en snelle ruimtewinst mogelijk kunnen maken. Over lange afstanden resulteert dit vandaag echter in een zware positionele strijd. Beide teams maken terrein goed, maar verliezen ook elders. Uiteindelijk moest Team BLUE echter een nederlaag toegeven, zodat de winnaar van de dag van vandaag, en dus ook de winnaar van de EBG 2019, Team RED heet. Het hoogtepunt van het voorprogramma is 's avonds, en op zaterdag wordt het EBG-terrein jaar na jaar omgetoverd tot een festival. Live muziek en hete meiden in krappe outfits maken het publiek warm. Daarnaast is er de jaarlijkse veiling voor een goed doel, waaraan alle lokale retailers en merken deelnemen en producten inbrengen die voor een goed doel aan de spelers worden geveild. De opbrengst gaat dit jaar weer naar het kinderhospice Löwenherz. Daarna, met luide muziek en het ene of het andere koude drankje, gaat het feest vrolijk en vrolijk verder. Het evenemententerrein staat vol, een paar honderd paintballers vieren samen de laatste avond tijdens het grootste scenario-evenement van het jaar. Bent u niet te vinden op de beurs, dan kunt u gezellig met het team op de camping zitten, barbecueën en spannende paintballgesprekken voeren.

Zondag: De dag van vertrek

Hoewel zondag een officiële wedstrijddag is bij de Euro Big Game, is het ook de dag van vertrek. Veel spelers die van ver komen en de volgende dag weer aan het werk moeten, pakken 's ochtends hun spullen in en gaan naar huis. 2-3 dagen met elk maximaal 8 uur paintball zijn merkbaar in je botten. Zichtbaar uitgeput van de inspanningen van de afgelopen dagen of van het uitbundige feest van de avond ervoor, verlaten steeds meer spelers geleidelijk het terrein. Officieel duurt de wedstrijd tot 13.00 uur. Hoewel slechts een fractie van de ongeveer 2000 deelnemers aan het evenement het veld weer op wist te gaan, bedroeg het aantal spelers op het veld zondag toch nog een goede 3-cijferig. Sommige die-hards leggen de markeringen pas neer als om 13.00 uur de laatste sirene klinkt en de gamemaster officieel verklaart dat de EBG 2019 voorbij is.

Op de beurs begint de demontage rond 11.00 uur. In de ochtend voorzagen de dealers de laatste spelers van hun producten, maar ze zijn nu moe en kijken ernaar uit om naar huis te gaan. Al met al was de Euro Big Game ook dit jaar weer een geweldig evenement met veel hoogtepunten. De feedback van de spelers was zeer positief en ook de vele vernieuwingen op het veld werden goed ontvangen.

Eén verandering die dit jaar bijzonder werd geprezen, had echter minder te maken met het paintballen zelf. Het ging om het eten. De organisator koos dit jaar voor een nieuw cateringconcept en nodigde talloze foodtrucks uit heel Duitsland uit. Dit zorgde voor aanzienlijk meer variatie op de borden van de spelers en was bovendien erg lekker. Voor ons is het nu al duidelijk dat we er in 2020 weer bij zullen zijn en we zijn benieuwd wat de organisatoren komend jaar gaan bedenken. Dus kom veilig thuis en tot volgend jaar in Mahlwinkel…

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.