KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
De veldcontrole – te gast bij World of Paintball
maandag juni 28, 2021

DE GROTE VELDCHECK – WERELD VAN PAINTBALL

In 2021 zetten wij onze Spielfeldcheck-artikelenreeks voort. In ieder nummer bezoeken wij voor u een veld en maken voor u een gedetailleerd rapport waarin wij u informeren over de belangrijkste gegevens van de velden en de bijzonderheden van de afzonderlijke systemen. Voor de huidige uitgave zijn we naar het noorden gegaan voor een veldcontrole, naar de jongens en meisjes van World of Paintball. Ze runnen sinds 2003 hun paintballpark tussen Hamburg en Bremen en bieden naast paintball en lasergame ook de mogelijkheid om airsoft te spelen.

Het is zaterdagochtend. Vanuit Hannover rijden we ongeveer anderhalf uur naar het veld van World of Paintball – of WOP, zoals ze hier in paintballkringen zeggen. Ter plaatse ontmoeten we Henner Wichern, die ons, passend bij zijn rang, verwelkomt met een Noord-Duits "Hallo mannen". Mijn broer Kai heeft de faciliteit 18 jaar geleden opgericht omdat we destijds geen veld in de buurt hadden om paintball te spelen, vertelt hij ons toen we erom vroegen. Gedurende deze tijd zijn de faciliteit en de speelvelden net zo gegroeid als de lokale gemeenschap. World of Paintball is niet alleen een van de al lang bestaande faciliteiten in het noorden, maar heeft ook een lange traditie. Het WOP-huisteam was ooit een van de sterkste Noord-Duitse DPL-teams. Later veranderde het beeld iets en ging je naar het scenariogebied. Tegenwoordig voelt het Weekend Warrior Team zich meer thuis in MagFed Paintball. De passie voor de sport is al jaren ononderbroken en de jongens leven zich dag in dag uit uit op hun veld. Er zijn regelmatig evenementen zoals MagFed Sunday en de speelvelden zijn nu meer gericht op het MagFed-thema en -scenario dan een paar jaar geleden.

Dat kun je direct bij aankomst vertellen. – Als groet staat er gewoon een echte tank voor de deur. Oké cool, laten we naar de goede kamer gaan. Het ziet er leuk uit daar! Als er geen tanks voor de deur zouden staan, zou je eerder kunnen denken aan de ingang van ‘iets met media’ dan aan een paintballhal in de ontvangstruimte. De jongens hebben duidelijk hun best gedaan en een nette, gestructureerde en opgeruimde entree gecreëerd met een moderne balie en een aangrenzend winkelgedeelte. De eerste indruk is overtuigend en belooft altijd kwaliteit en oog voor detail. Als klant voel je je hier meteen op je gemak en in goede handen, zodat je bijvoorbeeld je betere helft mee durft te nemen. Bij de receptie ontvangen we alle belangrijke informatie over ons huidige verblijf in de faciliteit. De gebruikelijke papiertjes worden ingevuld, de procedure wordt ons uitgelegd en eventuele openstaande vragen worden verduidelijkt. Allereerst een heerlijk kopje koffie :D. Het WOP-team hecht bijzonder belang aan een familiale sfeer op zijn locatie. Iedereen die hier speelt, maakt deel uit van een community en dat is precies wat je vanaf de eerste minuut ervaart.

Laten we, met het zwarte levenselixer in de hand, eens een kijkje nemen in de Weekend Warrior Shop. Deze is direct naast de kassa geïntegreerd in de ontvangstruimte. Ook hier staat Henner altijd klaar met hulp en advies en beantwoordt hij professioneel alle vragen over het assortiment. Wat mij betreft, ik heb nog steeds een M4-tasje nodig voor mijn uitrusting en ben ernaar op zoek. – "Wacht even, ik heb iets voor je." Henner is er al. – We zullen je de rest van het verkoopgesprek op dit punt besparen, omdat de korte aankoop eindigde in veel paintball-nerdpraat en winkelpraat. Je merkt meteen dat hier experts aan het werk zijn die al heel lang bij ons werken, precies weten wat ze doen en je vooral geen onzin willen verkopen. Dat vonden wij erg leuk, want professioneel advies is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Dus als je uit de regio Hamburg of Bremen komt en naast een cool speelveld ook even wilt shoppen, moet je even langs WOP gaan. De focus van de winkel ligt meer op tactisch gebied, maar in principe krijg je alles wat je paintballhart begeert.

Ondertussen is de rest van onze groep klaar om te spelen, en een paar gastspelers hebben zich zelfs spontaan aangesloten en komen hier regelmatig spelen. Deze keer moesten we ons omkleden in de podiumruimte omdat de kleedkamers en douches helaas gesloten waren vanwege het coronavirus. Normaal gesproken zijn beide echter voor u beschikbaar bij World of Paintball. Er zijn zelfs gratis, afsluitbare kluisjes voor waardevolle spullen. Maar voordat hij eindelijk het veld op gaat, is er een videoveiligheidsbriefing. Want ook hier bij World of Paintball geldt: Safety First! Clarissa is daarvoor verantwoordelijk. Ze leidt ons naar onze stoelen in de videoruimte. Daarna gaat het het veld op. Wie zich, net als wij, vooraf als groep heeft aangemeld, krijgt zelfs een eigen plekje voorzien van een naamplaatje. Helemaal gaaf en zeker niet vanzelfsprekend. Aan tafel voel je je meteen thuis. De tafel van onze groep staat in het spelersgedeelte, dat zich onder de overkapping bevindt, direct naast het speelveld. Zo kunnen we tijdens de pauzes ontspannen kijken naar de andere teams, ongeacht het weer. Nu is de laatste hier heet als koekenpanvet om eindelijk te kunnen gaan gokken. Dus laad de markeringen en ga naar de velden! We beginnen met het indoor speelveld "King of the Hill". Het punt hier is dat het ene team een bunker moet verdedigen, terwijl het andere team het ding op de een of andere manier moet veroveren. Met de woorden ‘het gaat mis’ drukken we op de startzoemer. Er klinkt onmiddellijk een luchtalarm, gevolgd door een wilde Battlefield meets Dubstep-soundtrack. Het licht schakelt over naar de gevechtsmodus. Rechts gaat een mistmachine af en een paar paintballs vliegen ons om de oren. Iedereen zoekt dekking achter een oude auto en de restanten van een muur. Nadat de eerste schok voorbij is en we ons weer op orde hebben gemaakt, maken we langzaam een inhaalslag. Beetje bij beetje werken we ons een weg vooruit. Ons doel is een groep olievaten voor de bunker waarin een rode doelzoemer verborgen moet zijn. We zetten samen af, maar ik word precies op het masker geraakt terwijl mijn buddy met succes op de rode zoemer drukt. Er wordt ophef gemaakt over luidsprekers en het spel is gewonnen. We gaan vandaag geen tweede seizoenshelft doen met een wisseling van ploeg, omdat we echt alles willen proberen.

Het volgende is het dorpsveld. Dit buitenveld bevat een overheersingsmodus zoals bekend uit talloze computerspellen. Het speelveld is opgezet als een klein dorp met talloze huizen, auto's etc. In dit dorp zijn er vijf doelstellingen (bar, olietank, schuur enz.) die je moet veroveren en behouden. Elk team heeft bij het startpunt een grote monitor waarop de punten worden geteld en de resterende speeltijd wordt weergegeven. Op dit gebied werd ons verteld dat de beste manier om te spelen is met twee respawn-levens. Klinkt geweldig, dus laten we gaan! We drukken op de startzoemer en verspreiden ons over het veld. Ik bezet de kerk en richt me van bovenaf op de tegenstanders. De eerste punten zijn bezet. Elke keer dat een doel bezet is, weerklinkt de ‘Domination’-roep, bekend van Unreal Tournament, over het veld en het knipperende licht van onze teamkleur geeft aan dat de hut van ons is. Opeens word ik aangereden en moet ik terug naar het startpunt. Deze keer ga ik de andere kant op en wil de grote olietank meenemen, maar ik kom er niet doorheen. De tegenstander bezet belangrijke posities en de lucht wordt voor ons langzaam ijl. Zelfs als we uiteindelijk de wedstrijd verliezen, heb ik zelden zoveel plezier gehad. De spelmodus zorgt voor ongelooflijke dynamiek. Vooral de licht- en geluidseffecten zijn uniek. Zoiets hebben we nog nooit op een ander paintballveld meegemaakt. Een geheel nieuw concept dat heel interessant speelt.

Ga verder naar het speelveld "Het Kantoor". Clarissa vertelde ons vooraf dat we de eerste ronde niet per se op dit indoor speelveld moesten spelen, en nu weet ik wat dat betekent. Het is een soort open kantoor na een zombie-apocalyps, dat al snel een echte CQB-kaart voor stedelijke oorlogsvoering blijkt te zijn. De spellen zijn navenant snel en agressief. Als de startzoemer wordt ingedrukt, baadt de hele kaart in rood licht door flikkerend licht en rondomverlichting. Zombiegeluid, flitslichten en een rookmachine doen de rest. Langzaam zoeken we onze weg naar voren, want achter elke deur kan een vijand zitten. Een deel van de ervaren spelers haalt hier hun HDR50- en Walther PPQ-back-upwapens tevoorschijn om van dichtbij nog flexibeler te kunnen handelen. Een lange gang voor ons wordt ingenomen door de vijand. Mijn vriend en ik gaan naar de linkerflank en schakelen een tegenstander uit. – De weg is vrij. Dan verrassen we de anderen met de vrijgemaakte flank en bereiken we het startgebied van de tegenstander. De rode doelzoemer is even onbewaakt, we drukken erop en winnen. Klaar, het licht gaat weer aan, we hebben de wedstrijd gewonnen.

Na het bijna sombere kantorenveld willen we nu een veldje aanvullen met wat meer ruimte en een beetje zon. Dus ga het Desert Storm-veld op. Het is het nieuwste veld in de World of Paintball-faciliteit en is net deze zomer geopend. We bereiken de ingang waar al een andere groep staat. We komen samen en spelen samen. Het thema van het veld is Opstandelingen vs. Bezetters. Aan de ene kant ligt een geïmproviseerd rebellenkamp. Aan de andere kant is er een militair kamp met schansen en alles erop en eraan. Op de flanken staan vier zeecontainers. In het midden staat een echte militaire vrachtwagen met een grote raket op een lanceerplatform. Tussendoor allerlei verwoeste huizen van steen, auto's etc. Het startsignaal klinkt! Geheel gemotiveerd verdedigen wij onze legerbasis. De tegenstander staat al bij de juiste containers!

We komen van het luchtafweergeschut in de linkercontainer en leveren een zware strijd. Uiteindelijk slagen we erin de vijand terug te dringen en de militaire basis te behouden. Wat een spannende wedstrijd. In dit veld ziet u de aandacht voor detail van de operator. De ruïnes zijn bespoten met graffiti, in het legerkamp hangt originele legerelektronica uit vroegere tijden en zelfs achter het luchtafweergeschut staat een kleine jaren ’80 computer geïnstalleerd.

We hebben nu een pauze nodig. In de spelersruimte staat een automaat met koude dranken en twee grote gastrokoelkasten waarin bezoekers hun gegrilde gerechten kunnen koelen. "Eigenlijk zijn er ook gratis barbecues beschikbaar voor onze gasten", vertelt Henner. Maar vanwege Corona is dit helaas nog niet mogelijk ten tijde van ons bezoek in juni 2021, maar het moet zeker snel weer terugkomen zodra de regelgeving het toelaat. Maar nu terug naar het onderwerp: Eén ding hebben we bijzonder positief opgemerkt en dat was de netheid van de faciliteit. Ik bedoel, het is en blijft natuurlijk een paintballfaciliteit, maar ze hebben echt overal schoon kunstgras aangelegd en lijken alle velden en overkappingen regelmatig schoon te maken. Dat is niet iets vanzelfsprekends, vooral niet als er zoveel gebeurt in de faciliteiten als hier bij WOP.

Er ligt nog een laatste hoogtepunt voor ons. Ik hoorde vooraf van een echte Search & Destroy-modus die ons hier zou moeten wachten. Als oud Counter-Strike-fan hoef ik het natuurlijk geen twee keer te horen en begin ik in het team dat de bom moet plaatsen. Maar laten we bij het begin beginnen. Ons laatste veld van vandaag is een van de grootste ter wereld van Paintball en heet "DUST_3". Het bijzondere eraan is dat het veld deels binnen en deels buiten ligt. Het spel wordt gespeeld op verschillende delen van het gebouw en op een binnenplaats. Eén team moet de bom plaatsen. Dit kan op twee verschillende plaatsen gebeuren. Het andere team moet dit ook voorkomen. Ons team start naast een oude A-Team bus in de benedenhal. We sturen enkele spelers van ons team naar de binnenplaats. Zij moeten het fort daar behouden en de vijand bezig houden terwijl wij de grote zaal binnengaan. Na hevig verzet markeren we de spelers in de ramen en slagen er dankzij de brandbeveiliging in om de bom te plaatsen.

Houd nu 60 seconden vast en we winnen het spel! Opeens komt de vijand met een schild de hoek om en gooit ook een rookgranaat direct voor de bomlocatie. Ik moet mijn dekking verlaten om weer een duidelijk beeld te krijgen. De anderen zaten hier gewoon op te wachten, tag mij en weet de bom op tijd onschadelijk te maken. Ik kan je alleen maar feliciteren, goed gespeeld!

Onze conclusie voor vandaag: We hebben al op grotere faciliteiten gespeeld, maar ik ken nauwelijks een faciliteit waar zoveel liefde in detail is gestopt en waar je zoveel variatie op de velden kunt ervaren. Je kunt zien dat hier echte paintballers aan het werk zijn, die in de loop der jaren hun eigen favoriete plek hebben opgebouwd. Het missieontwerp van de velden is erg leuk en zorgt voor veelzijdige spellen met veel mogelijkheden. De talrijke spelvarianten plus licht- en geluidseffecten zorgen voor een echte sfeer. De service eromheen met kluisjes, zitplaatsreservering en vriendelijk personeel zorgt voor een soepel proces. Dankzij de plattegronden voor binnen en buiten, verlichting en overdekte loungeruimtes kunt u bij elk weer en op elk moment van de dag of nacht de faciliteit bezoeken en een zeer aangename tijd beleven.

Ten slotte praten we nog wat met Henner en willen we weten wat u nog meer moet weten over uw systeem. We vernemen dat het morgen de laatste zondag van de maand is. Traditiegetrouw wordt daar de zogenaamde “MagFed Sunday” gehouden, een speciale Magfed-speldag. Maar niet alleen MagFed-fans en zelfleveranciers zijn hier welkom. Het systeem is bovendien vooral bedoeld voor hobby- en vrijetijdsspelers uit de regio, die het avontuur van paintball graag zelf willen beleven. Daarnaast biedt het WOP Team paintball aan voor kinderen en jongeren vanaf 14 jaar en organiseert het ook bedrijfsfeesten en vrijgezellenfeesten. Een gezellig tankkamp voor de sigaret daarna, een nieuwe spelmodus voor het Desert Storm-veld en de verdere uitbreiding van de online shop weekend-warrior.shop staan momenteel ook gepland. Het is dus nog lang niet voorbij bij World of Paintball. Het speelveld, de winkel en alles daaromheen wordt door het team elke dag ontwikkeld en verbeterd. Wij zijn benieuwd wat ons te wachten staat bij ons volgende bezoek. Compleet uitgeput, maar met een grote grijns op ons gezicht, beginnen we nu aan de reis naar huis. We voelden ons vandaag echt thuis en hebben al afgesproken met een van de andere teams ter plaatse om WOP opnieuw te bezoeken. Er komt nog een herkansing! 😉 Als je de WOP-faciliteit bezoekt, wens het team dan de beste wensen en veel plezier. Tot de volgende veldtest,

Jouw team van Paintball Sports Magazine.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.