KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
De TOP 5 vragen voor paintball-beginners
vrijdag juli 15, 2016

In onze vele jaren van werk op paintballgebied zijn we herhaaldelijk dezelfde vragen tegengekomen. Deze willen wij hier graag voor u beantwoorden om u te ondersteunen bij het nemen van beslissingen.


Welke markering is geschikt voor mij?


Het hangt allemaal af van hoe je wilt spelen. Niet elke marker is voor alles geschikt. We splitsen het op per speltype.


Bos / Scenario Paintball


Als beginner raden wij de TIPPMANN A5 zeker aan. Het is een ideale instapmarker die naar wens royaal kan worden aangepast. Een ander voordeel van de A5 is het geïntegreerde CYCLONE FEED HOPPER SYSTEM van TIPPMANN . Dit systeem gebruikt de lucht uit de HP-fles om de HOPPER van de A5 van stroom te voorzien en ervoor te zorgen dat na elk schot een nieuwe paintball in de schietkamer wordt geplaatst. Dat hoeft dus niet meer B. schudden met een shaker zodat de paintballs vallen. Dit systeem kan bijvoorbeeld achteraf worden ingebouwd op de TIPPMANN 98 , TIPPMANN BRAVO ONE en TIPPMANN SIERRA ONE .

Tippmann_A5

Als je jezelf niet wilt binden met betrekking tot de spelvariant, moet je eerste aanspreekpunt PROTO of PLANET ECLIPSE zijn. Hier krijg je z. B. met de Proto MaXXeD RIZE een grandioze middenklasse marker waar je lang plezier van zult hebben. Je kunt deze marker zowel in Woodland als in paintballtoernooien spelen. Kijk eens bij onze spaarpakketten of er iets voor u bij zit.


Paintballtoernooi


Zoals reeds vermeld bij Woodland raden wij duidelijk markers van PROTO of PLANET ECLIPSE aan. Niet alleen de levering van reserveonderdelen is verzekerd, maar ook de service. Beide bedrijven zijn gevestigd in Duitsland en hebben hoofdverkoopkantoren. Proto is het submerk van DYE b.v. B. heeft zijn hoofdkantoor voor Europa in Offenburg. Als je in het toernooigedeelte wilt spelen, moet je altijd een zogenaamde e-hopper voor je toernooimarker kopen. Deze elektronisch gestuurde lader voorziet uw marker voortdurend van paintballs. Dit is erg belangrijk bij toernooi-paintball, waar veel meer en sneller wordt geschoten dan bij bos- of scenario-paintball. Proto_Maxxed_Rize


MagFed Paintball


Deze bijzondere vorm van het bosspel is de laatste jaren uitgegroeid tot een vaste waarde. In deze variant staat het bijbehorende rollenspel altijd op de voorgrond. Het schieten zelf heeft de neiging op de achtergrond te komen en wordt meestal gedaan met speciale munitie, zoals First Strike Paintballs . De markers die voor dit type spel worden gebruikt, komen zeer dicht bij de originele modellen en worden alleen via tijdschriften geladen.

TGR2_MK3_Zwart

Ook is het af en toe mogelijk om deel te nemen aan games met LOWCAP-hoppers . Je kunt een A5 bijvoorbeeld ook uitrusten met een LOW CAP trechter. Als je een marker in dit segment wilt kopen, moet je kijken naar namen als MAXTACT , FIRST STRIKE en MILSIG , en meer recentelijk TIPPMANN met de TMC . De TGR 2 biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Een geweldige marker die wereldwijd door veel special forces wordt gebruikt voor trainingsdoeleinden. Zeer robuust en duurzaam. Weinig afdichtingen maken onderhoud eenvoudig. De TGR heeft ons volledig overtuigd. Overigens is het ook de enige marker waarop alle bedieningselementen voor links- en rechtshandigen zijn geïnstalleerd.


PK of CO2


Duidelijk HP (hoge druk). CO2 (koolstofdioxide) wordt nu alleen nog maar gebruikt in de vorm van zogenaamde CO2-capsules , bijvoorbeeld voor paintballgeweren of RAM-markers (real-action markers Cal. 43 of Cal. 50) . CO2-flessen zijn grotendeels verdwenen uit het paintball. In het verleden werden vaak CO2-systemen toegepast omdat deze aanzienlijk goedkoper waren dan de HP-systemen, die toen nog erg duur waren.

De voortdurende verdere ontwikkeling van de markers en de stap naar steeds meer elektronische componenten maken CO2 overbodig. Tegenwoordig zul je waarschijnlijk geen speelveld meer vinden dat nog steeds CO2 gebruikt. Daarom raden wij ten zeerste af om een CO2-fles te kopen. We bieden ze nog steeds aan, maar ze worden vooral gekocht door hobbyisten of liefhebbers van oude paintballmarkers.


Aluminium of composiet flessen


Dit is waar de portemonnee in het spel komt. Aluminium HP-systemen zijn aanzienlijk goedkoper dan composietsystemen . Ideaal voor beginners, want een aluminium fles van 0,8 l is al verkrijgbaar voor iets minder dan 50 euro. Een samengestelde fles begint bij ongeveer 149 euro. Een ander voordeel is dat aluminium flessen zonder TÜV-test minimaal 10 jaar vanaf de productiedatum mee kunnen gaan. Bij composietflessen is dit anders. Het nadeel van aluminium is duidelijk het gewicht en het feit dat ze slechts met 200 BAR luchtdruk gevuld kunnen worden.

Dynamic_Sports_Gear_HP_System

Voor beginners zijn ze echter de juiste keuze. Vroeg of laat zal elke ambitieuze paintballspeler echter overstappen op een samengesteld HP-systeem. Vraag je je af waarom? Het gewichtsverschil alleen al is enorm en je armen zullen je dankbaar zijn. Bovendien zijn deze systemen te vullen met 300 BAR luchtdruk en kunnen ze meer lucht opslaan dan aluminium flessen van hetzelfde formaat. Nog een voordeel: in tegenstelling tot aluminiumflessen kunt u uw eigen ademautomaat kiezen. Bij aluminium flessen is dit meestal stevig verlijmd en kan alleen met grof geweld worden verwijderd.

DSG_Composiet

Hier volgt een kort overzicht van de voor- en nadelen van beide systemen


ALUMINIUM HP-SYSTEEM


Voordelen:

 • verschillende maten beschikbaar
 • lage aanschafkosten
 • 10 jaar APK

Nadelen:

 • hoog gewicht vergeleken met composiet
 • ingebouwde regelaar
 • 200 BAR

COMPOSIET HP-SYSTEEM


Voordelen:

 • veel verschillende maten en vormen
 • individueel aanpasbare regelaars
 • zeer licht van gewicht
 • 300 BAR
 • kan meestal worden gecontroleerd nadat de TÜV is verlopen

Nadelen:

 • vergeleken met aluminium fles, hoge aanschafkosten
 • TÜV verlopen na ca. 4 – 6 jaar

Wilt u een HP systeem kopen, maar weet u niet zeker welk? Kom dan langs in onze winkel of bel ons gewoon op 0511 45 95 999, dan helpen wij u graag bij het kiezen van uw nieuwe HP systeem. De eerste vulling is uiteraard gratis ter plaatse.


Welk paintballmasker moet ik kopen?


De vraag wat het beste paintballmasker is, is niet zo eenvoudig te beantwoorden, omdat het een kwestie is van nauwkeurigheid en natuurlijk persoonlijke smaak. Om een slechte aankoop te voorkomen, raden wij u aan direct bij ons langs te komen in onze winkel. Bij ons heeft u de mogelijkheid om alle paintballmaskers zelf uit te proberen. Je merkt dus vrij snel wanneer het drukt en knelt.

Proto_Switch_EL_Paintball-masker

Een onvoorwaardelijke aanbeveling voor een beginnersmasker is duidelijk het Proto Switch EL-masker . Dit paintballmasker heeft een optimale prijs-kwaliteitverhouding en geeft je langdurig veel plezier en helder zicht op paintball. Optioneel dient u altijd thermisch glas te kopen, aangezien deze glazen uit 2 lagen bestaan en vrijwel nooit beslaan. Ook het verwisselen van de lenzen is met het Proto masker heel eenvoudig. Het biedt u optimale bescherming in elke situatie en is zeer comfortabel om te dragen.


Welke trechter moet ik kopen?


Deze vraag is ook afhankelijk van je speltype. De Proto Loader is bijvoorbeeld de moeite waard voor beginners met iets goedkopere markers. Deze lader is eigenlijk een klassieke schudtrechter , die de paintballs naar de marker transporteert door deze te verplaatsen. Het bijzondere eraan is het ingebouwde niveau, dat de paintballs beschermt tegen kantelen en zo een goed compromis biedt voor beginners.

Proto_Primo

Wilt u b.v. B. zorg voor een elektronische marker met paintballs, wij adviseren u een e-hopper aan te schaffen. Deze hoppers werken op batterijen en gebruiken een schoepenwiel om de paintballs in je marker te duwen. Hier z. B. de VALKEN V-Max Loader heeft bewezen een goed prijs/prestatiesysteem te zijn. Voor ons is en blijft de DYE Rotor R1 de maatstaf aller dingen. Bijna onverwoestbaar en zeer zuinig qua batterijen, verdedigt al jaren zijn 1e plaats in vrijwel alle tests. Met de introductie van de R2 is ook de prijs van de R1 flink gedaald en daardoor ook voor beginners erg interessant geworden.

DYE_Rotor_R1

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.