KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
DE TEAMS & LEAGUES SEIZOEN 2K23
donderdag mei 25, 2023

Slechts enkele weken voor de start van het toernooiseizoen van dit jaar willen wij u graag een actueel overzicht geven van de individuele competities en teams. We spraken met DPL, ICS, X-Series en Co. en vroegen om actuele informatie, teamlijsten en een actuele status van zaken. Het resultaat is een redelijk goed overzicht van het seizoen van dit jaar, de individuele spelvormen en de deelnemende teams. Veel plezier met browsen.

 

We beginnen op dit punt met de grootste en oudste competitie in de Duitse toernooisector, de DPL. Op het moment van ter perse gaan hebben ruim 90 teams in heel Duitsland zich ingeschreven voor het huidige DPL-seizoen. We spraken met DPL-directeur Sven Reimann en vroegen hem om een korte verklaring over de huidige seizoensplanning.

DPL – DUITSE PAINTBALL-LEAGUE

 

Sven Reimann: Wat het aantal registraties betreft, bekijkt de DPL dit eerlijk gezegd met gemengde gevoelens, omdat het enigszins achterblijft bij de verwachtingen. Toch benaderen we het geheel niet met naïeve ogen en een roze bril. Iedereen moet zich ervan bewust zijn dat we in Duitsland niet langer meer dan 600 teams hebben, waarvan er meer dan 450 strijden in de DPL. Er is een nieuwe tijd aangebroken, een nieuw tijdperk waarin het niveau zichzelf opnieuw moet vinden en moet afvlakken. Vasthouden aan de tijd van toen werkt niet en we moeten vooruit kijken.

Het totale aantal teams in Duitsland is enorm gedaald en met galgenhumor zou je kunnen zeggen dat de procentuele verdeling voor de DPL eigenlijk best goed is, vooral als je de verdeling van de locaties meetelt. Maar alle grapjes terzijde: de DPL wil nog steeds dat er in Duitsland een Hoofdklasse komt waarin alle teams die op zoek zijn naar echte concurrentie op nationaal niveau kunnen strijden. Dat betekent niet dat er geen FunCups, evenementen en dergelijke mogen zijn, integendeel. Wij zijn van mening dat dit voor beide partijen voordelig kan en moet zijn. Dit seizoen en gezien de huidige omstandigheden moeten veel teams zich hergroeperen en zichzelf opnieuw vinden. Dit zal ook werk aan de basis vergen en er zullen nieuwe spelers gecreëerd moeten worden.

De groei van paintball en het behoud van speelvelden is en blijft altijd belangrijk voor de DPL. Dan lopen veel dingen door elkaar. Een goede Hoofdklasse kan dan ook veel doen voor een nieuwe spelersbasis en deze bijvoorbeeld ondersteunen met een teampromotieprogramma. Het feit dat andere evenementen nu ook profiteren van het werk van de DPL is precies zoals het is. Als paintball hierdoor op de lange termijn weer groter wordt, dan is dat nog steeds een goede zaak. Samen met teams, speelvelden, dealers en industrie kan holistische groei veilig worden bereikt en op de lange termijn zijn zowel de huidige als de toekomstige beslissingen goed voor het Duitse toernooi-paintball.

In ieder geval zijn wij ieder team dankbaar dat hun vertrouwen in ons uitspreekt en zo hun bijdrage levert aan het bevorderen van een langdurige, positieve ontwikkeling van toernooi-paintball in Duitsland. Dit seizoen zal eerder worden gezien als een soort fundament, of misschien zelfs daarvoor, waarop de komende jaren kan worden voortgebouwd. Vanuit dit oogpunt zijn we relatief tevreden en vooral vol vertrouwen over waar de ontwikkeling naartoe zal gaan. Sterke partners steunen ons om paintball weer vooruit te helpen en daar zijn we heel dankbaar voor.

De teams die al een besluit hebben genomen over deze gemeenschappelijke weg zullen er geen spijt van krijgen en een geweldig seizoen gaan spelen. Wij kijken uit naar het seizoen en alles wat er in de toekomst gaat gebeuren.

 

Bedankt en breng Paint de lucht in. 😉

 

Tot zover de officiële verklaring van de DPL in reactie op ons onderzoek naar het huidige seizoen. Hier zijn de huidige DPL-competities die dit seizoen worden gehouden, evenals de teams die zich hebben geregistreerd.

ICS—ONAFHANKELIJKE CLUBSERIE

De ICS domineert dit jaar duidelijk de regio Berlijn. Nadat de drie prestatieklassen "Amateur", "Semi Pro" en "Pro" aanvankelijk bij de start van de registratie waren geadverteerd, besloten de ICS-managers vanwege de extreem grote vraag om nog een spelklasse toe te voegen. Beginners en nieuwkomers kunnen dit jaar voor het eerst strijden in de zogenaamde "ICS Rookie"-divisie. Het is een klassiek hit-the-base-format voor 3 personen.

Het ICS is dit jaar bijna volgeboekt in alle vier de divisies. Dat zegt zeker iets over de kwaliteit en de leuke factor die deze serie spelers te bieden heeft. Laten we nu eens kijken naar de individuele divisies en de geregistreerde teams.

X-SERIE & P.UFF-SERIE

Bij het ter perse gaan hadden we helaas geen actuele teamlijsten voor de X-Series in Gera en de P.Uff Series in Uffenheim.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.