KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
DE PRO-COACHING – JONGE JONGENS IN TOERNOOPSPORTEN
donderdag mei 23, 2024

Nadat vorig jaar met het Paintball Rookie Open een eerste, grotere stap werd gezet in het werken met jong talent voor de toernooisport, is nu in de winter de tweede stap gezet en is voor alle ambitieuze jonge teams het zogenaamde PRO coachingconcept gepresenteerd. . We namen deel aan de eerste PRO-coaching en keken hoe een dag op het veld eruit ziet, wat je als jong team kunt leren en waarom het naar onze mening echt goed en toekomstgericht is voor het Duitse paintball. toernooi sport.

Het is zondagochtend, bijna 9.00 uur, en we staan bij de Paintball Battlefields-faciliteit in Hildesheim. Hier vindt u de momenteel grootste locatie voor toernooi-paintball in Noord-Duitsland , met twee volwaardige SupAir-velden. Tegelijkertijd is de faciliteit nu de locatie voor een nieuw trainingsconcept dat tot leven is gebracht door de makers van de Paintball Rookie Open. – Het Paintball Rookie Open was vorig jaar veruit het grootste jeugdtoernooi van de republiek. Met 60 ingeschreven teams was het toernooi niet alleen volgeboekt, maar ook het grootste in zijn soort van de afgelopen vijf tot tien jaar. Veel jonge teams uit heel Duitsland en de aangrenzende EU-landen namen deel aan het toernooi, proefden bloed en wilden meer.

Dus gingen de organisatoren afgelopen winter om de tafel zitten en dachten na over hoe ze hier een vervolg op konden geven… Het resultaat was het idee van PRO-coaching. De beste spelers in Duitsland moeten hun kennis doorgeven aan de volgende generatie spelers in een professionele, maar toch beginnersvriendelijke omgeving. En dat tegen de best mogelijke voorwaarden! Het was een zware weg, maar een gemotiveerd contact werd snel gevonden in Dustin Hauk, de teamcaptain van Ballistics Göttingen, die ook als hoofdmaarschalk en onderdeel van de organisatie had gewerkt bij het Paintball Rookie Open. Dustin en zijn team, dat al meer dan 10 jaar vertegenwoordigd is in de hoogste Duitse competitie, de DPL Bundesliga en ook tal van internationale toernooien en evenementen heeft gespeeld, hebben speelervaring op het hoogste niveau. De jongens begrepen al snel dat succesvol jeugdwerk niet alleen draait om succesvolle beginnerstoernooien, maar dat deze spelers en teams op weg naar boven ook het spel correct moeten leren spelen. Het probleem is dat de meeste ervaren teams alleen het veld betreden met teams die even sterk of zelfs sterker zijn. Helaas neemt bijna niemand tegenwoordig de tijd voor zijn kroost. Net zoals? – Omdat tijd kostbaar en duur is.

De eerste taak was het vinden van een oplossing en daarom werd besloten externe sponsors in te schakelen om de ballistiek voor professionele coaching te ‘kopen’. Na een korte onderhandeling werd dit overgenomen door de paintballfabrikant New Legion Paintballs onder leiding van Paintball-Land.de algemeen directeur Roy Becker. Ook hij was overtuigd van het concept en vindt jeugdwerk in de toernooisport belangrijk. Hij stemde er daarom mee in om de Ballistiek hun kosten te compenseren met gratis trainingsverf om het project te ondersteunen.

De volgende stap was het vinden van een geschikte locatie. Dat was op zich niet moeilijk, want de Ballistics zijn thuis op het Battlefields-veld in Hildesheim en hebben daar sinds vorig seizoen hun trainingskamp. Omdat daar ook het Paintball Rookie Open als toernooi wordt gehouden, was de volgende stap het onderhandelen met de veldoperator. – Ze wilden immers een zo goedkoop mogelijke training kunnen aanbieden aan de deelnemende juniorenteams. Ook de directie van Battlefields Hildesheim stemde al snel in om het project te steunen en zag niet alleen af van de toegangsprijzen voor het trainingsveld, dat een hele dag geblokkeerd was, maar gaf de deelnemende teams zelfs een klein deel van de prijs met de paintballs.

Uiteindelijk is er een heel sterk totaalpakket samengesteld waarbij de teams niets hoefden te betalen voor de coaches of voor toegang tot het veld. Enkel de trainingsverf moest op het veld aangeschaft worden. Niets stond dus het eerste PRO-coachingevenement in de weg en de oproep tot het indienen van voorstellen begon. Er waren maximaal zes plaatsen beschikbaar. Uiteindelijk besloten vier teams mee te doen. Dit waren de Pornomaffia Hannover, de Suicide Bees, het Disturbed Wolfsburg-team en de Ridders uit Braunschweig.

De trainingsdag was strak georganiseerd omdat het doel was om in een professionele omgeving zoveel mogelijk kennis aan de teams over te brengen. Toch mag het plezier niet worden verwaarloosd en zijn er een of twee pauzes nodig zodat de juniorenteams de lange dag zonder fouten kunnen doorkomen. Nadat we elkaar kort hadden leren kennen, begonnen de eerste oefeningen. De spelers van het team werden aanvankelijk beoordeeld op basis van hun posities. De Ballistics Snake-speler nam alle Snake-spelers van de juniorenteams aan zijn zijde en legde hun zijn speelstijl op deze zeer bijzondere positie uit. Hierdoor konden ze in hun traditionele positie precies leren wat belangrijk was voor hun spel. De backcenterspeler deed hetzelfde en nam alle backcenterspelers van elk team mee. Dat deed de Dorito-speler ook, enzovoort, totdat alle spelers in individuele posities waren verdeeld.

Daarna ging het terug naar de teams en kreeg elk van de vier aanwezige teams voor de rest van de dag een van de ervaren ballistiekspelers als coach toegewezen. Wat volgde was een mix van theorie en praktijk, waarin breakouts en vaardigheden werden getraind, en ook de lay-out en omslagaanduidingen samen werden gedefinieerd en herzien. De coach had de taak om zoveel mogelijk kennis over te dragen aan het jonge team, want daarna stond er voor de middag een klein X-Ball toernooi op het programma, waarin de spelers en teams moesten laten zien wat ze in de afgelopen periode hadden geleerd. de ochtend. Maar eerst was er een korte lunchpauze. Hier konden opnieuw vragen worden gesteld aan alle aanwezige ballistiekspelers, die uitgebreid werden beantwoord. Toen speelden we eindelijk paintball…

Het middagtoernooi eindigde rond 17.00 uur. Een winnaar? – Nou, die was er niet, of het ging niet om overwinning of nederlaag. Het ging over nieuwe dingen uitproberen, de instructies van de coach implementeren en buiten de gebaande paden denken. Er is nog geen meester uit de hemel gevallen en met paintball kun je nog elke dag iets nieuws leren. Dus waarom zouden we niet het beste gebruiken dat we in dit land hebben? Vanuit dit perspectief was de PRO-coaching zeker een succes. We hebben de aanwezige teams gevraagd een korte verklaring af te leggen, omdat we wilden weten wat ze ervan vonden en wat ze uit PRO-coaching kunnen halen voor de toekomst. Dat zou ook ons laatste woord voor dit artikel moeten zijn. Hier zijn de indrukken van de teams.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.