KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
De nieuwe Shocker AMP in de producttest
maandag juni 28, 2021

De nieuwe SHOCKER AMP van GoG.

De Amerikaanse fabrikant SP is een van de oudste fabrikanten van paintballmarkers ter wereld. Met ruim 25 jaar ervaring en talloze topmodellen ligt de lat voor nieuwe producten van dit merk meer dan hoog. Nadat de populaire Shocker al enkele jaren twee keer opnieuw werd gelanceerd met de RSX- en XLS-modellen, volgt nu de derde versie van de Shocker-serie met de gloednieuwe Shocker AMP. Zoals gebruikelijk heeft Shocker Paintball opnieuw talloze verbeteringen in zijn nieuwste markermodel doorgevoerd en het beproefde Shocker-model flink verder ontwikkeld. We hebben de nieuwe Shocker AMP voor je onder de loep genomen en vertellen wat de hipste nieuwkomer onder de high-end markermodellen onder de 1.000 euro kan doen.

Zelfs voordat het nieuwe model genaamd AMP werd uitgebracht, was de Shocker een van de lichtste en meest compacte high-end paintballmarkers ter wereld. Het SP-vlaggenschip uit de hogere middenklasse kenmerkte zich door de goede afwerking, de lage werkdruk en uiteraard het elegante design. Einde van de vlaggenmast? – Niet voor Shocker Paintball. Daarom werd besloten om de shocker helemaal opnieuw uit te vinden. Geen middel werd onbeproefd gelaten en geen enkele oplossing uit het verleden, hoe goed ook, werd niet op de proef gesteld en tot in detail kritisch bevraagd. Juist om deze reden slaagde SP er uiteindelijk in om niet alleen een faceliftmodel op de markt te brengen, maar met de nieuwe Shocker AMP een compleet nieuw model te ontwikkelen met tal van innovatieve verbeteringen. Allereerst is het aantrekkelijke, slanke ontwerp behouden gebleven. Shocker-fans kunnen dus vertrouwen op de vertrouwde look en feel die ze al kennen van de voorgaande modellen. Maar nu willen we eindelijk bij de langverwachte innovaties komen.

Het nieuwe dual-board systeem van de Shocker AMP maakt niet alleen het onderhoud eenvoudiger, maar minimaliseert ook de kans op schade bij het demonteren van de marker. Het deel van het board dat verantwoordelijk is voor de laserogen voor balherkenning is omhoog verplaatst in het markerlichaam en de rest van het board in de grip. Zo bezien heeft de Shocker AMP een tweedelig bord waarin de respectievelijke gebieden verschillende taken op zich nemen. Ze zijn verbonden via printplaten die een starre verbinding creëren. Ze verbinden zich op het moment dat de handgreep op het lichaam wordt gemonteerd.

E-pneumat of mechanisch pistool, de Shocker AMP kan het allebei.

SP, wat niet meer staat voor Smart Parts, maar voor Shocker Paintball, heeft voor de AMP een nieuw concept bedacht dat nu nog eenvoudiger en met slechts een paar simpele stappen kan worden omgebouwd van een volwaardige E-pneumatic naar een mechanische markering. De Shocker AMP is bedoeld om de old school en mechanische markt te bedienen, die steeds populairder wordt in de VS. In de VS is het spelen met mechanische paintballmarkers, die veel langzamer schieten dan moderne elektrische pneumatiek, weer in opkomst. Back to basic is hier aan de orde van de dag en veel jonge spelers, maar ook talloze oude rotten, springen met veel plezier op deze trein. Dus als je van plan bent deel te nemen aan een goed oud mechanisch toernooi, ben je goed uitgerust met de Shocker AMP en kun je genieten van mechanisch triggergedrag met de hoge schietprestaties van een Shocker E-Pneumat.

Het nieuwe gripframe van de Shocker AMP is niet alleen eenvoudiger in onderhoud geworden, maar kan nu met één enkele schroef van de markerbody worden verwijderd. Hiervoor heeft SP een eenvoudig maar zeer effectief plug-in systeem bedacht. Bij dit systeem wordt de voorkant van de handgreep aan de bovenkant van de body vastgehouden en hoeft deze vervolgens alleen nog met een enkele schroef aan de achterkant onder de body te worden vastgezet. Een nieuwe stap in de richting van een onderhoudsvriendelijke markeringsbehandeling.

De bout is volledig opnieuw ontworpen! Niet alleen het ontwerp is nieuw, maar ook de naam. Het goede stuk heet nu Twist-Lock-Bolt en kan worden losgemaakt met een simpele draai aan de sluitdop, die zich aan de achterkant van het markeerlichaam bevindt. Na een korte draai opzij kan vervolgens het gehele grendelsysteem naar achteren uit de behuizing worden getrokken. Uiteraard gebeurt dit allemaal zonder gereedschap, d.w.z. zonder gereedschap. De bout is niet alleen visueel veranderd, de prestatiegegevens spreken voor zich. Shocker Paintball is erin geslaagd om ongeveer 20% meer kracht uit het nieuwe schietsysteem te halen. Shocker-spelers weten dat de vorige modellen erg stil waren en extreem weinig lucht gebruikten. De AMP zet hier nieuwe normen. Het verminderde luchtverbruik gaat bovendien gepaard met een zachtere "kick" (terugslag) van de marker en is tegelijkertijd ook zachter voor de lak. Binnen het grendelsysteem is de werkdruk verlaagd van 160 PSI (waarde van de Shocker XLS) naar slechts 110 PSI. Dit komt overeen met iets meer dan 7 bar en behoort daarmee absoluut tot de top op het gebied van de momenteel verkrijgbare high-end paintballmarkermodellen. Je kunt de Shocker AMP gebruiken om elke verf af te schieten, hoe bros ook. Een enorm voordeel in de toernooisport, waar juist zulke details tellen.

De nieuwe gereedschapsloze solenoïde is een andere verbetering die de fabrikant heeft bedacht. Tot nu toe werden de magneetventielen (magneten) meestal op het markeerlichaam geschroefd. SP heeft dit principe ook voor zijn Shocker AMP overboord gegooid en vervangen door een snelwisselsysteem met metalen klem. De solenoïde kan nu in twee eenvoudige stappen worden verwijderd om te reinigen of om te zetten naar mechanische bediening. Om dit te doen, maakt u eerst eenvoudig de connector op de solenoïde los en beweegt u vervolgens de metalen clip naar achteren. Je kunt de solo’s al uit hun setting halen. Dit principe is even eenvoudig als ingenieus.

Voor degenen die nog steeds niet genoeg hebben, willen we op dit punt nog een paar wijzigingen noemen. Dit omvat onder meer een nieuw ontworpen handgreep, een nieuwe regelaarafdekking aan de voorkant die, dankzij het rubbermateriaal en de verbeterde geometrie, een nog betere bediening mogelijk moet maken en een herziene bescherming tegen slecht weer in de vorm van een afdichtlip in de handgreepschalen, die zorgt ervoor dat zelfs bij regen en modder geen vocht meer in de binnenkant van de marker kan dringen. Met de AMP hoeven Shocker-fans het niet te doen zonder de beproefde standaardfuncties zoals het geïntegreerde GoG Freak XL-loopsysteem, de hoogwaardige hardshell markerkoffer met carbon-look en de uitgebreide accessoires en onderhoud set. Shocker Paintball heeft het pakket opnieuw afgerond en biedt u een echt succesvol markeermodel met alles wat daarbij hoort voor een huidige prijs van ongeveer 920 euro.

Je ziet dus dat de AMP er van buitenaf nog steeds uitziet als een normale Shocker, maar eigenlijk weinig gemeen heeft met de voorgaande modellen van de afgelopen jaren. Voor ons is het zeker een van de producthighlights van dit nog jonge seizoen en een interessant alternatief voor alle toernooisporters die willen overstappen naar een nieuw markermodel met de nieuwste prestatiegegevens. De nieuwe Shocker AMP is nu in de handel verkrijgbaar. Wij wensen je er veel plezier mee.

Er is al een interessante software-update uitgebracht voor de Shocker AMP. Deze is ook in het Duits verkrijgbaar en verbetert het reactiegedrag van de laserogen en het batterijverbruik. U kunt de update rechtstreeks downloaden van de website van de fabrikant.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.