KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
De Nedersaksen OPEN 2024
Die_Niedersachsen_Open_2024_Paintball_Turnier
donderdag mei 23, 2024

Naast de bekende toernooiseries en competities in Duitsland zijn er ook individuele toernooien en evenementen. Eén daarvan is het Nedersaksen Open 2024, dat medio maart werd gehouden onder leiding van Ballistics Göttingen in Paintball Battlefields Hildesheim. Het spel werd over twee dagen gespeeld met in totaal 22 teams in de 3-man- en 5-man-gebieden. Uiteraard waren wij erbij om u verslag te doen.

De meeste competities en toernooiseries beginnen pas in april of mei. Omdat veel spelers bijna niet kunnen wachten om na de lange winterstop eindelijk weer het veld op te gaan en de strijd aan te gaan met andere teams, vinden er op veel plekken goed georganiseerde individuele toernooien plaats waar spelers en teams hun eerste ervaringen voor het komende seizoen kunnen opdoen. Een van de grootste toernooien in Noord-Duitsland is de Nedersaksen Open . Het toernooi is, zoals de naam “Open” al doet vermoeden, een meer open toernooiformat waarbij elk geïnteresseerd team zich kan inschrijven. Toernooien van dit type zijn daarom niet zo prestatiegericht als de hogere competities, maar als ambitieus jong team heb je ook de mogelijkheid om te concurreren met een of twee sterkere teams waar je normaal gesproken niet mee kunt concurreren, zowel op training als in de competitie . . Ook enkele bekende namen uit de Duitse paintballtoernooiscene namen deel aan de Nedersaksen Open. Met Braindead Emsdetten, BALLERN. Dortmund en de Wildhogs Berlin hadden drie teams uit de eerste Bundesliga van vorig jaar op het veld. Een interessante kans voor de jonge teams uit de regio om deze zwaargewichten van dichtbij te leren kennen en echte feedback te krijgen over waar ze momenteel precies staan vergeleken met de Duitse topteams.

Maar het waren natuurlijk niet alleen Bundesliga-teams die aanwezig waren. Het startveld was een kleurrijke mix van regionale en nationale teams en teams met verschillende sterktes. Ook voor de jongeren was er goed gezorgd voor het Nedersaksen Open. De speeldag op zaterdag stond geheel in het teken van het 3-mans format, waarbij het veld steeds drie tegen drie werd gespeeld en “de honk raakte”. “Hit the Base” betekent dat het spel eindigt zodra een speler de startbasis van de tegenstander bereikt zonder geraakt te worden. In tegenstelling tot het 5-man X-Ball-formaat wordt er slechts één punt per ontmoeting gespeeld. Het 3-man format in dit toernooi is qua spelniveau dan ook aanzienlijk lager dan het 5-mans format en is daarom ideaal om als ambitieus jong team ervaring op te doen in een professionele omgeving.

Het Degan-team uit de regio Stadthagen werd na een zeer zwaarbevochten speeldag kampioen van Nedersaksen in het driemansformaat. Op de voet gevolgd door de Oldschool Warriors op de tweede plaats en de Little Knights op de derde plaats.

Zondag vond het 5-man X-Ball-toernooi plaats. De voorronde werd verreden in drie divisies met vier teams. In elke divisie speelde elk van de vier teams één keer tegen elkaar. Dit resulteerde in drie wedstrijden per team. De beste drie teams in elke divisie gingen door naar de knock-outfinale. Hierbij was het van belang om vooraf een goede plek in je divisie te hebben behaald, omdat de eerste groep uit Groep A bijvoorbeeld tegen de derde groep uit Groep B speelde. De knock-outfase van het toernooi duurde drie ronden en begon met het kwart -finales, gevolgd door de halve finales en de grote finale met het spel om de plaatsen 1 t/m 4. In de knock-outfase moest je dus drie keer op rij winnen om bovenaan het winnaarspodium te eindigen.

Uiteindelijk slaagde het team van Braindead Emsdetten hierin, met een zeer solide prestatie die gedurende de hele dag van het toernooi slechts één matchpunt moest inleveren. Hiermee onderstreept Braindead nogmaals zijn claim een van de beste en sterkste paintballtoernooiteams van heel Duitsland te zijn. We kunnen dit jaar zeker nog veel meer van de jongens verwachten. Voor zover wij weten zullen ze weer meedoen in de ICS Pro en voor het derde jaar op rij proberen hun tweevoudige kampioenstitel van vorig jaar te verdedigen.

Maar ook de andere succesvolle teams in het toernooi willen we jullie niet onthouden. Op de tweede en derde plaats vinden we de teams Wildhogs Berlin 1 en BALLERN. Dortmund.

Wij willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om alle winnende teams te feliciteren met hun succes en hopen dat alle andere deelnemende teams ook een goede, spannende en vermakelijke toernooidag hebben gehad. Veel geluk voor henkomend seizoen!

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.