KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
DE LEGENDE ZELF – RYAN GREENSPAN
dinsdag juli 9, 2019

Het diepgaande interview met professionele spelers met Ryan Greenspan

Kress: Hallo Ryan, bedankt dat je de tijd hebt genomen voor dit interview. Om te beginnen wil ik het graag met je hebben over het begin van je indrukwekkende paintballcarrière. In 2000 won je een Ford Mustang in een Spyder Cup, zulke prijzen bestaan al lang niet meer in paintball, hoe zou je die tijd omschrijven?

Ryan: In 2000 speelde ik al drie jaar paintball, ik was 18 jaar oud en nog heel jong, het was echt een andere tijd in paintball. Het was veel – ik wil niet makkelijker zeggen, maar het was al heel anders, er was nauwelijks internet, informatie kostte veel meer tijd. Spelen in Azië of op evenementen met prijzen zoals de Mustang was zeer spraakmakend en goed voor de hele scene.

Kress: Hoe reageerden je ouders? Hebben ze je paintballcarrière altijd gesteund?

Ryan: Dat was in het begin erg moeilijk voor mij. Ik had niet veel steun van mijn moeder, het kon haar niet schelen dat ik paintball speelde, want haar school was het allerbelangrijkste. Bovendien moest ik elke dollar die ik aan paintball uitgaf op de een of andere manier zelf verdienen. Maar ooit heeft ze me veel geholpen. Voor mijn verjaardag kreeg ik van haar een paintball marker, dat was toch wel iets bijzonders. We hebben veel toernooien gespeeld en het prijzengeld van het toernooi gebruikt om de volgende toernooien te financieren. We hadden echte sponsoring voor de Spyder Cup in Azië. Maar verder was er eigenlijk geen hulp van thuis, totdat ik de auto won. Nadat ik de Ford had gewonnen, was mijn moeder iets enthousiaster.

Kress: Wat is er gebeurd met de Mustang die je toen won? Heb je het nog steeds

Ryan: Nee, helaas heb ik hem niet meer, ik heb hem lang geleden verkocht. Ik heb er misschien drie of vier jaar mee gereden. Het was best gaaf en niet veel mensen kunnen zeggen dat ze een auto hebben gewonnen.

Kress: Wat zijn, na een vrachtwagen vol eerste plaatsen in bijna elke toernooiserie ter wereld, jouw ultieme paintballmomenten van geluk?

Ryan: Ik denk dat een van die ultieme geluksmomenten het winnen van de auto was. Dat was echt een grote sensatie voor mij. Maar eigenlijk is ieder toernooi dat ik met mijn jongens heb gewonnen zo’n moment. Uiteindelijk zijn je vrienden en wat je met hen hebt meegemaakt het allerbelangrijkste. Toen we in één seizoen veel toernooien wonnen, hadden we echt plezier. Maar wat altijd heel bijzonder is, is het moment waarop de toeschouwers echt opgewonden zijn, de energie die via het net het veld op komt – ik bedoel, dat zijn de meest indrukwekkende momenten.

Kress: We worden er geen van beiden jonger op en paintballen op jouw niveau vereist een hoge conditie. Hoe blijf je fit tijdens het sporten?

Ryan: Het is grappig dat je dat zegt. Ik heb de laatste tijd veel te maken gehad met blessures aan mijn lichaam. Zoals je zei, we worden er niet jonger op, maar ik probeer gewoon zo actief mogelijk te blijven. Ik surf veel, ik zwem veel, ik ren en ik sprint veel. Ik breng niet veel tijd, of beter gezegd, helemaal geen tijd door in de sportschool. Maar ik probeer mezelf net zo fit te houden als de teamgenoot naast mij of soms beter in vorm dan de speler naast mij. Ik denk dat het voor veel mensen een goede motivatie is dat je altijd beter moet zijn dan de man naast je.

Kress: Op welk gebied kun je na 20 jaar paintball op zo'n hoog niveau nog verbeteren?

Ryan: Er is veel waar ik momenteel mee worstel. Je kunt altijd beter worden. Ik denk dat Marcello Margott het het beste zei in de laatste Pro School: "Zolang je meer dan 5 paintballs nodig hebt om 5 tegenstanders te markeren na de ontsnapping, moet je aan jezelf blijven werken", en op de een of andere manier resoneert dat altijd. Het is op dit moment erg lastig voor Dynasty omdat we geen eigen thuisveld hebben en dus geen oefenterrein hebben. Eigenlijk kunnen wij als team alleen vlak voor de evenementen samen trainen, alleen dan kunnen we zien of onze lijnen kloppen. Ik merk dat ik niet meer zo "on point" ben met mijn ballen, want als je daadwerkelijk op de lay-out kunt boren, is dit veld een perfect voorbeeld. Als ik eerder op deze lay-out had getraind, zou ik veel nauwkeuriger zijn. En ik denk dat dat ook laat zien waarom de Russen op dit moment zo goed spelen, omdat ze de mogelijkheid hebben om bepaalde tactische situaties te oefenen en ook om reacties op bepaalde situaties te kunnen oefenen, terwijl ik dat in de VS niet kan doen op de moment.

Kress: Tot slot wil ik graag met je praten over je ervaringen in het nationale team. De World Cups hier in Europa en Azië zijn op zichzelf al bijzonder, maar hoe voelt het om samen te spelen in plaats van tegen je Amerikaanse tegenhangers?

Ryan: Ik hou van de kans om mijn land op welke manier dan ook te vertegenwoordigen. Paintball is in de ogen van veel mensen misschien een heel kleine sport, maar voor vele anderen, inclusief mijzelf, is paintball iets heel belangrijks. Ik denk dat het iets heel speciaals is om je land te kunnen vertegenwoordigen en tegen andere landen te kunnen spelen en winnen. Het leuke ervan is dat ik met jongens kan spelen met wie ik nog nooit heb gespeeld of waar ik al lang geleden in een team heb gezeten, omdat veel spelers met Dynasty hebben gespeeld, en het is gewoon leuk. om zo nu en dan dat kleine stapje in het verleden te zetten en ermee te spelen. Al deze jongens zijn echt cool, iedereen accepteert iedereen, er is een hoog niveau van respect in het team. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit eerder met Jacob Edwards van Tampa Bay Damage gespeeld. Maar het was erg leuk om met hem te spelen en de verschillende speelstijlen te zien en te vergelijken. Iedereen is heel gemakkelijk in de omgang en heeft plezier. Ik geniet echt van dat soort dingen. Het is een grote eer om de VS en mijn land te mogen vertegenwoordigen, maar het is ook erg leuk.

Kress: De volgende Nations Cup staat gepland voor de NXL Prague Open. Zal het Amerikaanse team zich in Praag vormen of is er al een selectie?

Ryan: Het Amerikaanse team traint niet eens vooraf, dat is eigenlijk een groot nadeel van het Amerikaanse team. De meeste teams hebben al samen gespeeld, zoals je kunt zien bij het Russische Legioen of bij sommige andere teams. Ronholt Blast uit Noorwegen was twee jaar geleden verrassend sterk, omdat veel spelers uit hetzelfde team kwamen.

Veel van de TONTON-jongens uit Frankrijk zitten dit seizoen al in hetzelfde team, ze weten al wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren, terwijl het Amerikaanse team voor het eerst op het evenement speelde. Als we het veld op gaan, vragen we: “Aan welke kant wil je spelen en is de positie goed voor jou?” We proberen van positie te wisselen, maar soms lukt het gewoon niet, dan besef je dat we dat niet doen. niet samen trainen.

Het voordeel is dat we tot de beste ter wereld behoren, waardoor we als team makkelijker fouten en kansen kunnen ontdekken. Samen worden we van punt tot punt beter en je kunt een goede leercurve zien tot we de finale bereiken.

Kress: Bedankt Ryan voor het interview, ik wens jou en je team het allerbeste en kijk ernaar uit je weer te zien in Praag.

Ryan: Bedankt Tobi, het was echt leuk. "Tot ziens op het Praagse evenement".

Ryan en zijn team, de Golden State Kings, ook bekend als San Diego Dynasty, eindigden als tweede in dit evenement. Ondanks weinig training voorafgaand aan het evenement bereikte het team de finale dankzij een geweldige teamprestatie en ervaren individuele spelers. Daar verloren ze echter met een zeer nipte 4:5 van het zeer goed voorbereide Russische team Moskou Red Legion. De eindconclusie is dus dat talent niet alles is, alleen wie regelmatig als team samen traint, zal uiteindelijk de top van het podium halen. Iedereen die de profspelers graag live wil zien, kan dat doen op het volgende NXL Europe-evenement in Praag. Vanaf vrijdag 19 juli tot en met zondag 21 juli zal worden gestreden voor de volgende toernooizege in Tsjechië.

Voor alle paintballfans van toernooien heeft Tobi een hoogtepuntvideo van de finale voor jullie op zijn YouTube-kanaal gemonteerd. Scan gewoon de QR-code aan de rechterkant.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.