KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
De Independent Club-serie 2022
woensdag april 6, 2022

Het ICS seizoen 2022 in de Zondagsclub met paintballsporten

De Sundaysclub is momenteel het bekendste toernooiveld in de omgeving van Berlijn, zo niet in het hele oosten van de Duitse paintballscene. We spraken met de veldmanager over de plannen voor komend seizoen om meer te weten te komen over de geplande ICS. Je kunt het al zeggen, er staat iets groots op stapel voor de toernooisport en wij zijn er graag bij…

De ICS – Independent Club Series bestaat 10 jaar en is tot leven gebracht door het Sundaysclub team. De ICS was als toernooiserie jarenlang vooral bekend in Oost-Duitsland. Met de groeiende populariteit werd het echter ook overgenomen door teams uit andere delen van Duitsland. Het team rond Sundaysclub-veldmanager Kevin Hegend, die velen ook kennen als speler van Bundesliga-team Kingsize Berlin, hecht waarde aan een ontspannen sfeer op hun evenementen. De spelers en de sport staan duidelijk op de voorgrond. Dit is waar de Zondagsclub voor staat met al haar toernooien en evenementen en is sinds dag één een toernooiveld. De slogan ‘spelers voor spelers’ wordt hier niet alleen naar buiten gedragen, maar is een integraal onderdeel van de cultuur rondom de Sundaysclub. Je wilt gewoon goed en aantrekkelijk paintball spelen. Om ervoor te zorgen dat sport en plezier voor de teams op de voorgrond staan, hecht het Sundaysclub-team veel belang aan een zo laag mogelijk inschrijfgeld, goede opstelling en BYO (bring your own) voor alle teams. Dit moet de teams financieel ontlasten en tegelijkertijd voor meer instroom zorgen. Wie aan het einde van een evenement als winnaar het veld verlaat, gaat doorgaans niet met lege handen weg. Van mooie niet-geldelijke prijzen tot groot prijzengeld, er is van alles geweest in de Sundaysclub. Zij waren immers de eersten die de “1000 Euro Cash Cup” lanceerden en hebben sindsdien regelmatig 4-cijferige winsten uitgekeerd aan de winnaars van hun evenementen. Ook dat is iets dat helaas veel te zeldzaam is in de Duitse toernooiscene. Een goede prestatie moet de moeite waard zijn. Roem, eer en een trofee zijn cool, maar duizend in de teamkas is iets heel anders.

Dit jaar reorganiseert het Sundaysclub-team zichzelf volledig als onderdeel van de ICS – Independent Club Series. Ze hebben niet alleen besloten om de evenementenreeks uit te breiden en een nieuwe impuls te geven, maar ze willen ook groeien. Dit seizoen vindt de ICS voor het eerst plaats op meerdere speelvelden in samenwerking met de toernooilocaties Hildesheim (Battlefields) en Wöbbelin (Paint Park). Er komt lokaal in Berlijn een amateurafdeling van de ICS. De profs spelen daarentegen een kleine rondreis met drie locaties. Aan het einde is er, naast de reeds genoemde trofeeën en werkelijk geweldige niet-geldprijzen, een dikke NXL Div. 3 startplaats op het eindtoernooi van de NXL in Parijs ter waarde van ca. 1500 euro.

We vieren de ICS al en kijken uit naar frisse wind en nieuwe impulsen voor de Duitse paintballtoernooiscene. Dit is precies wat momenteel nodig is in het toernooicircuit. Wij wensen alle teams veel succes en uiteraard veel plezier.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.