KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
De grote veldcontrole – te gast bij Paintball Adventure Wesendorf
dinsdag oktober 19, 2021

DE GROTE VELDCHECK – PAINTBALL-AVONTUUR

In 2021 zetten wij onze Spielfeldcheck-artikelenreeks voort. In ieder nummer bezoeken wij voor u een veld en maken voor u een gedetailleerd rapport waarin wij u informeren over de belangrijkste gegevens van de velden en de bijzonderheden van de afzonderlijke systemen. Dit keer waren wij te gast bij Paintball Adventure in Wesendorf en spraken met exploitant Eugen Witt over de veranderingen die daar de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden

Voor de veldcontrole van vandaag zijn we weer op pad in onze regio rond Hannover, want daar zijn niet alleen een groot aantal geweldige paintballfaciliteiten, maar ook veel te beleven. Na ongeveer een uur rijden over de landweg in noordoostelijke richting gaat het kort na Gifhorn naar Wesendorf. Daar, precies in het hart van de oude Hammerstein-kazerne, bevindt zich de Paintball Adventure-faciliteit. Iedereen die als paintballer de weg kent in Hannover en omgeving, is hier zeker wel eens te gast geweest. Iedereen die er al lang niet meer is geweest, zal op dit moment misschien verrast zijn door de naam. "Paintball Adventure" heette een paar jaar geleden "Paintball Central". Het veld kreeg in 2018 een nieuwe naam na een verandering van exploitant. Sindsdien is er veel veranderd in de vestiging. De nieuwe operator Eugen Witt en zijn team hebben veel dingen herzien en verbeterd. Bovendien is het gehele uiterlijk van de faciliteit veranderd. Militaire stijl! Passend bij de omliggende kazerne staan nu munitiekisten en vliegtuigonderdelen, echte gepantserde personendragers en een nucleaire rakettransporter. De nieuwste mascotte van de faciliteit, een T72-tank. Het "Beast" – een speciaal omgebouwde en camouflagegeverfde pick-up voor de Breakpoint- en Woodland-velden – zorgt voor een onvergetelijke game-ervaring. De militaire stijl strekt zich uit van het spelersgebied tot de speelvelden. Zelfs het logo is vernieuwd: een soldaat siert het wapen.

Op het 30.000 m2 grote terrein bevinden zich in totaal zes speelvelden, die een grote verscheidenheid aan scenario's en spelmodi mogelijk maken. Paintball Adventure biedt momenteel het enige echte bos-paintballveld in de regio Hannover en omgeving. Opmerkelijk is dat er zo’n 13 jaar geleden nog geen enkele boom op het terrein stond. Pas in de loop der jaren zijn de bomen op het terrein rond de dekkingen en paden gegroeid, wat tot op de dag van vandaag een perfecte boslocatie heeft opgeleverd. Een buitenervaring die verder alleen bekend is uit verhalen in actie en actiefilms. Maar ook de stedelijke velden laten niets te wensen over. Trouw aan de slogan "Adventure your Life", is avontuur hier aan de orde van de dag!

Tijdens ons bezoek ter plaatse hadden we de kans om deel uit te maken van de nieuwe Paintball Adventure Game, kortweg PAG. Een tweedaags paintballfestival met een groot spelkarakter. Naast 30.000 vierkante meter speelveld, een groot overdekt spelersveld en een kampeerterrein van enkele duizenden vierkante meters zorgde de sfeer onder de spelers voor een unieke ervaring.

De avond voor de daadwerkelijke opening van de wedstrijd was de camping vrijwel geheel bezet. De wachtrij voor het inchecken leidde van de kassa naar het spelersgedeelte! Een duidelijk commitment van het snel toenemende aantal fans van het systeem. Ondertussen nemen we een kijkje in de kassa, waar het eerste wat ons opvalt 40 gloednieuwe huurmarkers zijn. “We zijn voortdurend aan het upgraden om uniek en kwalitatief hoogstaand spel mogelijk te maken”, zegt operator Eugen Witt en wijst naast de markeringen op de vers binnengekomen verfpaletten die speciaal voor het evenement zijn afgeleverd.

Tegelijkertijd wordt in de kassaruimte de loterij voorbereid. Net als de meeste grote Paintball Adventure-evenementen zijn er tijdens de tweedaagse PAG veel geweldige prijzen te winnen. Iedere speler kan ter plaatse meedoen, want naast degene die met het kaartje komen, zijn er voor ieder krat paintballs dat je op het evenement koopt twee loten.

"We willen onze spelers iets teruggeven en iets speciaals aanbieden", vertelt Eugen en haalt een gloednieuwe Planet Eclipse ETHA2 tevoorschijn als een van de hoofdprijzen. – Dat zouden wij ook wel willen, denken we bij onszelf… Alleen al dit weekend worden er prijzen verloot met een totale waarde van ruim € 2000. Je kunt zien dat het team zich niet door de Corona-crisis laat meeslepen, het is nog steeds belangrijk om hier groots in te pakken in plaats van er een puinhoop van te maken.

Of de PAG door kan gaan was op voorhand niet zeker. – Nadat de incidentiecijfers onder een bepaalde waarde waren gedaald, zette het team in iets minder dan twee weken voorbereidingstijd het paintball-avonturenspel op, dat met meer dan 200 deelnemers momenteel een van de grootste paintballevenementen op Duitse bodem is. Voor dit doel bouwden Eugen en zijn team hun eigen evenementenwebsite en organiseerden een community-evenement, waarbij zij, samen met talloze supporters uit de kring van vaste spelers en vrienden van de faciliteit, de velden in vorm brachten. Er werden nieuwe netten opgehangen, dekzeilen gerepareerd en nog veel meer.

Al snel wordt duidelijk dat hier niet alleen paintball wordt gespeeld, maar vooral dat er een echte community is ontstaan. De meeste spelers kennen elkaar en er heerst een familiale sfeer waarin nieuwe spelers altijd hartelijk worden verwelkomd. Hier voel je je meteen thuis. Het maakt niet uit of MagFed, toernooi- of leenspeler is. Wat ons bijzonder positief opviel, is het feit dat veel spelers alleen reizen. Als we hiernaar gevraagd worden, zeggen de meesten van ons dat het heel gemakkelijk is om hier vrienden te maken. "Iemand die je kent is er altijd, en als die er niet is, sluit je je gewoon aan bij een andere groep. Alles is hier heel gemoedelijk en relaxed”, vertelt een van de daggasten terwijl we samen in de spelersruimte wachten op de volgende wedstrijd. Normaal gesproken wachten er op het terrein van Paintball Adventure Wesendorf zes verschillende speelvelden, die heel verschillend gespeeld kunnen worden en veel afwisseling beloven. Er is hier zeker geen tekort. Een hoogtepunt van de PAG is echter dat de zes afzonderlijke speelvelden een enorm speelveld creëren: de netten worden gehesen en je kunt de hele faciliteit praktisch als één groot speelveld ervaren.

Laten we op dit punt een korte blik werpen op de geschiedenis van de faciliteit. Ongeveer 13 jaar geleden begon de faciliteit hier, op het voormalige kazerneterrein in Wesendorf. Sporadisch opgestelde pallets sierden de velden en de eerste evenementen met bijna 50 mensen vonden plaats. De huidige baas was destijds zelf speler en kocht de paintballfaciliteit ongeveer drie jaar geleden om de sluiting te voorkomen. “De faciliteit maakt al zoveel jaren deel uit van Wesendorf en biedt een enorm potentieel. Paintball is niet alleen een schietsport. Het is een teamsport en we zijn blij en trots om deel uit te maken van deze gemeenschap die hier de afgelopen jaren is gegroeid”, vertelt Eugen. En volgens het motto "van paintballers voor paintballers" runt hij de vestiging. Tijdens de Corona-periode werd het loopgravensysteem bijvoorbeeld gebouwd in een campagne van een week met de MagFed Squad Hohne. Op dezelfde manier hebben veel paintballers op het gemeenschapsevenement op veel plaatsen geholpen het systeem te verbeteren, repareren en vernieuwen. Er is hier altijd iets te beleven en het Paintball Adventure Team wil spelers altijd iets nieuws bieden. Dit is duidelijk te zien, niet in de laatste plaats op de sociale mediakanalen. Het Paintball Adventure Team geeft in zijn stories en posts regelmatig inzicht in de veranderingen ter plaatse en de verdere ontwikkeling van de faciliteit.

Als je een uniek avontuur wilt beleven, dan is dit de plek voor jou. “Bij Paintball Adventure zijn veiligheid en maximaal plezier erg belangrijk voor ons. Bij ons gaan deze twee factoren hand in hand!”, zegt Eugen, trots wijzend naar zijn scheidsrechters. "Op normale wedstrijddagen zorgen onze scheidsrechters niet alleen voor de briefing van de nieuwe spelers, maar zorgen ze ook voor de veiligheid op het veld. Naast veiligheid zijn voor ons een maximale adrenalinestoot en een echt avontuur belangrijk.” Daarom spelen de spelers bij Paintball Adventure niet alleen in individuele groepen, maar meestal samen als een grote groep. Nieuwkomers kunnen oude rotten leren kennen en meer actie ervaren. De scheidsrechters zorgen voor uitgebalanceerde teams en perfect op maat gemaakte spelmodi met zelf ontworpen spelideeën. Nadat alle spelers zich hebben verzameld op het "Operatiepunt", gaat het omhoog naar de verschillende speelvelden. Elk van de zes velden heeft zijn eigen stijl en charme. Er is iets voor elke groepsgrootte en voor verschillende scenario's. Direct naast de ingang ligt het kleine maar actievolle veld "Cube Ball". Het speelveld, dat extra klein gehouden is, bestaat uit grote waterbakken en biedt mogelijkheden voor duels van 1 tegen 1 tot 4 tegen 4. Wil je je kunsten bewijzen voor publiek, dan ben je hier aan het juiste adres Jij!

Voor fans van de post-apocalyptische scène is 'Armageddon' de hemel op aarde. De capaciteit is 6 tot 20 spelers. Auto- en buswrakken, stapels banden en metalen tonnen zorgen hier voor een griezelig gevoel. Op het tweede gezicht valt ook de aandacht voor detail op dit gebied op. Van buiten en van binnen zien de wrakken er echt uit alsof je zojuist in The Walking Dead hebt gespeeld. Zelfs de buswrakken zijn versierd met unieke graffiti. Wie op zoek is naar spanning, vindt die op het speelveld "Breakpoint" (20-80 spelers). In het dichte bos vormen een piramide, heuvels, bunkers en tonnen een ideale omgeving voor fans van aanvals- en verdedigingsspelmodi. Het dichte bomenbestand is perfect als camouflageoptie voor vrienden van camouflage en sluipschutters.

Tactici kunnen uitgewerkte plannen bedenken op het grotere stedelijke speelveld "Bridge Castle" (10-50 spelers). Naast oneindig veel speelmogelijkheden biedt een ‘brugkasteel’ midden op het speelveld een uniek hoogtevoordeel voor het team dat het kasteel weet te veroveren. Hartkloppingen en snelle games maken dit speelveld tot een absolute klassieker in Paintball Adventure. Een verlaten stad midden in het bos? In het "Urban Village" (10-40 spelers) zijn er veel kleine, lege gebouwen met krakende houten vloeren, en achter elke hoek kan de vijand op de loer liggen. Als je bereid bent om in een hinderlaag gelokt te worden, zul je hier niet teleurgesteld worden. Een echte blikvanger is het enorme speelveld "Woodland", waar zelfs tot 100 personen kunnen spelen. Paintballspelers kunnen op een oppervlakte van zo'n 7000m² naar hartenlust de leukste en meest uiteenlopende paintballgevechten voeren. Een loopgraaf, bunker, een dicht bos en vele gebouwen met meerdere verdiepingen bieden talloze mogelijkheden voor strategieën, en meer dan genoeg ruimte voor "het beest", de te boeken gevechtspick-up, die door een ruim twee kilometer lang parkour slingert. Het uitvoerig omgebouwde voertuig biedt ruimte voor een bemanning van maximaal 10 personen. Al met al leeft Paintball Adventure in Wesendorf de paintballsport en de gemeenschap ten volle. De faciliteit wordt regelmatig onderhouden, mensen krijgen unieke en zeer goed georganiseerde evenementen en spellen aangeboden. Dus als je een echt paintball-avontuur met een familiegemeenschap wilt of gewoon wat actie in militaire stijl wilt meemaken, moet je zeker eens langskomen in de "paintball-huiskamer"!

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.