KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
DE GROTE VELDCHECK – PAINTBALL-SLAGGEBIED
woensdag april 6, 2022

Het Paintball Battleground in de veldcontrole

In 2022 zetten we onze Spielfeldcheck-artikelenreeks voort. In ieder nummer bezoeken wij voor u een perceel en maken een gedetailleerd rapport waarin wij u informeren over de kerngegevens van de percelen en de bijzonderheden van de afzonderlijke faciliteiten. Deze keer waren we te gast op het Battleground in Brozek, Polen. Bijna geen enkel ander paintballveld in het Duitstalige gebied stond de afgelopen jaren meer in het teken van paintballfestivals, grote spelen en evenementen. Ter plaatse spraken we met veldoperator Bertl over het lopende seizoen.

Iedereen die de afgelopen jaren een Paintball Big Game heeft gespeeld, kent het Paintball Battleground in Brozek, Polen, maar al te goed. De paintballfaciliteit, die inmiddels 22 speelvelden telt, ligt direct achter de Duits-Poolse grens en is al jaren het startpunt als het gaat om grote paintballspelen, paintballfestivals en evenementen. Met maar liefst 1500 spelers vinden hier de grootste paintballevenementen van Europa plaats. Op een totale oppervlakte van 92 hectare bevinden zich niet alleen 22 speelvelden, maar ook een door de European Camping Association gecertificeerde avonturencamping, een hostel met 150 bedden, een grote sanitair- en douchevleugel, een eigen restaurant en sinds kort zelfs een sauna gebied. Als dat nog niet genoeg voor je is, kun je tijdens de evenementen gebruik maken van een gratis shuttleservice naar de eigen zwemvijver van het speelveld met volleybalveld en strandbar. Leuker dan dat wordt het gewoon niet! We ontmoeten Bertl bij de registratiebalie in het hoofdgebouw. Al uit de verte klinkt een vrolijk “Servus!”. Zoals altijd is Bertl in een goed humeur. Dat kan hij ook zijn, want zijn eerste evenementen voor het seizoen 2022 zijn al uitverkocht. "De evenementen in mei zijn vrijwel allemaal al gesloten", legt Bertl Stolz uit. Dat was de laatste tijd door Corona niet altijd het geval. Ondanks al zijn populariteit heeft het Battleground, met zijn talrijke evenementenreeksen, het de afgelopen twee jaar moeilijk gehad. Als operator bent u des te blijer met een volle boekingskalender.

PBS Magazin: Bertl, bedankt dat we hier vandaag mochten zijn. Laat ons eerst het systeem zien. We hebben gehoord dat jullie momenteel bezig zijn met een aantal nieuwe velden die klaar moeten zijn voor de start van het seizoen. Waar kunnen bezoekers dit jaar naar uitkijken?

Bertl: Ja, we breiden het systeem momenteel enorm uit. Naast de start van de activiteiten op onze avonturencamping werd het paintballterrein opnieuw uitgebreid met 4 nieuwe spelkaarten, het TUBES-veld, een speedballveld met enorme betonnen buizen en het nieuwe Pipeline-veld met originele Duitse spoortransportwagens en de uiteindelijk opgeleverde Battleround, een groot veld van 80x160m en 24 zeecontainers maken het aanbod compleet. Ook zijn bestaande maps weer uitgebreid en last but not least werken we momenteel aan de First Strike Magfed World met een enorm bunkergebouw midden in het veld. Het is een voormalig ondergronds fabrieksgebouw, dat nu wordt gebruikt voor paintball en magfed paintball.

PBS Magazin: Wauw, dat klinkt spannend, maar ook veel werk. Hoeveel mensen heeft u hier in het veld tewerkgesteld? Wie bouwt dit allemaal in zo'n korte tijd?

Bertl: Onze vaste ploeg bestaat uit 13 medewerkers, de verbouwingen worden ook uitgevoerd door onze evenementenploeg, die tijdens bouwweekends regelmatig bij elkaar komt op de locatie. Deze bestaat momenteel uit ongeveer 30 medewerkers die onze vestiging en de evenementen hierop voorbereiden.

PBS Magazine: Laten we verder gaan naar het huidige seizoen. De evenementenkalender (zie pagina 11) is dit jaar enorm vol. De eerste SBG komt eraan. De titel heet "Beëindiging". Als je naar de cover kijkt, denk je meteen aan de futuristische sciencefictionthriller ‘The Terminator’. Wat kunnen de spelers zich voorstellen en wat kunnen ze verwachten op dit evenement?

Bertl: Dat klopt, dat maakt deel uit van onze filosofie. Ons doel is om de evenementen thematisch voor te bereiden om meer afwisseling en altijd een nieuw "avontuur" te bieden. Vervolgens worden de faciliteit, het podium en het evenementenkamp ontworpen om bij het thema te passen en uiteraard worden de missies dienovereenkomstig uitgevoerd. Bij Termination kunnen gasten zich verheugen op de in-game Terminators die geëlimineerd zullen worden en een Terminator Factory die veroverd zal worden. Daarnaast uiteraard passende crewoutfits, podiumaankleding en een passend voorprogramma. Daarnaast voeren we het onderwerp vervolgens uit in een gigantisch electrofeest met AKA AKA op het podium. Tot slot op zaterdagavond. Wij vinden het erg belangrijk dat de SBG niet wordt gezien als een normaal paintballevenement maar als een festival. Met dit idee ben ik begonnen en deze combinatie van festival en paintball maakt de SBG zo uniek en succesvol.

PBS Magazin: Naast de SBG lanceerden jullie dit jaar ook een geheel nieuw evenement, de zogenaamde Euro Super Game. Dit is een MagFed-evenement voor spelers met magazijngeladen wapens, hebben we dat goed begrepen? Vertel ons alstublieft iets over de Euro Super Game, zodat de spelers een beetje beter begrijpen wat dat is en wat ze op dit evenement kunnen verwachten.

Bertl: Juist, een compleet nieuw concept waarvan we vonden dat het al veel eerder had moeten gebeuren. De ESG op Hemelvaartsdag wordt het grootste magfed paintballevenement ter wereld. Samen met First Strike willen we het thema paintballfestival nu als een puur Magfed-evenement implementeren en het Biggame- en Magfed-terrein combineren tot een enorm veld. Gepantserde voertuigen en de volledige infrastructuur zijn dan alleen beschikbaar voor magazijnspelers op dit veld. Met 1000 spelers is dit het grootste evenement in zijn soort ter wereld en we verwachten gasten uit alle delen van de wereld.

PBS Magazin: Bedankt voor alle info. Wij wensen u in ieder geval veel succes met het nieuwe evenement en hopen uiteraard dat deze in serieproductie gaat. De paintballscene kan altijd goede grote evenementen gebruiken. Wilt u ons vertellen wat er nog meer voor u op de planning staat? The Battleground groeit al jaren en jij als operator bedenkt voortdurend nieuwe evenementen en scenario's voor de bezoekers. Kunnen we een kleine spoiler krijgen over de toekomstige evenementen of andere geplande veranderingen?

Bertl: Binnen de scene staat het Battleground vooral bekend als evenementenlocatie. In werkelijkheid is dit slechts één pijler van ons bedrijf. Het Battleground is in de eerste plaats een pretpark voor paintball, airsoft en lasergame. Als grootste faciliteit van Europa verwelkomen we elk weekend vrijgezellenfeesten, maar ook verhuurmateriaal en recreatieve spelers die gewoon even willen ontsnappen aan het dagelijkse leven. Zoals reeds vermeld kunt u bij ons ook materiaal huren, samen vieren in onze discotheek of in het restaurant en ook overnachten. In deze context krijgen we meer nieuwe huuruitrusting van Planet Eclipse en bieden we nieuwe spelmodi aan voor onze dag- en weekendgasten.

Met 22 plaatsen zijn er geen wachttijden of knelpunten. Wat voor ons dit jaar bijzonder belangrijk is, is de opening van de avonturencamping met 80 plaatsen. U kunt dus de hele zomer bij ons op vakantie. Van bunkertochten tot zwemmeren tot paintballspellen, bij ons wordt het zeker nooit saai. In dit kader bouwden we ook een beachvolleybalveld en een fitness- en wellnessruimte. Omdat we in Polen zitten, vlak achter de Duitse grens, kunnen kinderen vanaf 12 jaar hier ook met de “groten” spelen, waardoor het Battleground ook voor gezinnen een geweldige plek is geworden.

De volgende attracties voor 2023 zijn we al aan het plannen, er moet nog een nieuw speelveld worden aangelegd en naast paintball worden er ook andere vrijetijdsattracties gepland om het aanbod gevarieerder en uitgebreider te maken, waar je gewoon even kunt bijkomen van de dagelijkse bezigheden leven.

PBS Magazin: Bertl, we willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om je te bedanken voor je tijd en ook voor de schat aan informatie. We hebben veel plezier gehad en kijken uit naar het Big Game-seizoen 2022. Het kan alleen maar geweldig worden. Tot de volgende keer.

Dat was ons bezoek aan het Paintball Battleground. Zoals je ziet is er ook dit jaar weer veel te beleven. Hartmut, de eigenaar, evenals Bertl en de hele crew op het slagveld zorgen voor een mega paintball big game-seizoen met veel plezier en actie. Wij kunnen in ieder geval nauwelijks wachten tot het eindelijk begint.

Als je nog geen ticket hebt voor de SBG in september of een van de andere evenementen, dan kun je het beste de website van Battleground bezoeken en daar een van de felbegeerde evenementtickets bemachtigen. Zoals altijd zijn ze snel uitverkocht… Wij wensen je in ieder geval veel plezier voor het komende Big Game-seizoen en veel spannende wedstrijden.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.