KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
De grote speelveldcontrole – een gast in de adrenalinezone
maandag januari 17, 2022

5000 m 2 ADRENALINE – Het nieuwe paintball-, airsoft- en lasergameveld in Walsode

In 2022 zetten we onze Spielfeldcheck-artikelenreeks voort. In ieder nummer bezoeken wij voor u een veld en maken een gedetailleerd rapport waarin we u informeren over de belangrijkste gegevens van de velden en de bijzonderheden van de afzonderlijke systemen. Deze keer waren we op de gloednieuwe vestiging van Adrenalin Zone in Walsrode. Het is een multifunctionele actiefaciliteit waarin alles wordt aangeboden wat leuk is en volop adrenaline geeft, van reball tot airsoft tot lasergame en lasershock. Een compleet nieuw concept dat ons niet alleen fascineerde, maar ons in sommige opzichten ook overweldigde. Maar het is het beste om jezelf te overtuigen.

Het bedrijf Adrenalin Zone komt oorspronkelijk uit Lübeck, verder naar het noorden. Enkele jaren geleden openden de operators hun eerste adrenalinezone in een oud fabrieksgebouw. Het succes van de faciliteit was zo groot dat ze een tweede hal wilden openen. En zo werd na lang zoeken een oude tennishal in Walsrode als extra locatie aangewezen. De uitbaters investeerden vóór de opening ongeveer zes maanden in de nieuwe hal. Dat was ook dringend nodig, want de oorspronkelijke tennishal verouderde. Tegelijkertijd kreeg je de kans om alles van de grond af aan te renoveren en te moderniseren. Het resultaat is een faciliteit die ongeëvenaard is in Duitsland, zo niet in Europa, op het gebied van netheid en professionele sfeer. Op in totaal vijf speelvelden met een totale oppervlakte van 5.000 m2 verdeeld over meerdere niveaus is veel actie te beleven. Het bijzondere aan de Adrenaline Zone is de diversiteit van het aanbod. De vijf velden spelen totaal anders en bieden veel afwisseling. Tegelijkertijd ben je dankzij de indoorfactor onafhankelijk van het weer en kun je vrijwel het hele jaar door spelen. Het Adrenalin Zone-team biedt ook verschillende actiesporten aan op zijn terrein. Beginnend met reball, d.w.z. paintball met rubberen ballen, via airsoft tot lasergame of lasershock, er zijn drie verschillende sporten om uit te kiezen. Dit brengt ons direct op het punt dat dit systeem onderscheidt van vele andere. Adrenaline Zone schiet niet met verf! De meesten van jullie zullen Airsoft waarschijnlijk al kennen. Hier worden kleinere balletjes van 6 mm, zogenaamde BB's, gebruikt. Omdat er in Duitsland maar heel weinig professionele airsoft-systemen zijn, is de adrenalinezone hard op weg om een van de populairste airsoft-systemen in Noord-Duitsland te worden.

Lasergame is een actiesport voor een jonger publiek en voor iedereen die plezier en actie wil ervaren zonder dat het doel pijn doet. Hier worden onschadelijke laserstralen afgevuurd en is er een optisch en akoestisch signaal wanneer er een treffer wordt gemaakt. Maar ook hier zou de naam Adrenalin Zone niet het programma zijn als er niet een kleine upgrade was die voor wat meer pit zorgt. Met de nieuwe LaserShock bieden de operators voor het eerst een lasergame-variant aan, waarbij de geraakte speler echt een elektrische schok krijgt als hij geraakt wordt. Dit is verder alleen bekend van SiFi-films als Starship Troopers. Lasershock is absoluut heel leuk en biedt een aanzienlijke toename van spanning en adrenaline vergeleken met normaal lasergamen.

Omdat alle drie de sporten aanzienlijk minder vuil veroorzaken dan paintball, hebben exploitanten de mogelijkheid om hun speelvelden veel gedetailleerder in te richten dan op een normale paintballfaciliteit. Deze details zorgen voor nog meer sfeer tijdens het spelen. Anders is het gevoel absoluut identiek aan paintball. Als lokale speler ontvang je een Tippmann TMC Elite Paintball marker in Cal. 50 en bijbehorende tijdschriften. In plaats van paintballs zijn de markers beladen met rubberen balletjes, zogenaamde reballs. – Dit is het enige verschil. Deze variant van het spel biedt verschillende voordelen voor lokale spelers. Het meest voor de hand liggende is dat je na het spelen geen vieze kleren meer hebt. Andere voordelen zijn vooral te vinden in de prijsstelling. Als u bij Adrenalin Zone een spelpakket boekt, betaalt u een vast bedrag en ontvangt u vervolgens zoveel reballs als u nodig heeft voor de duur van uw verblijf.

Dure exemplaren kopen zoals bij paintball is niet meer nodig. Hiervoor ligt de basisprijs slechts iets hoger. De operator kan zich deze luxe permitteren, omdat de reballs na het spel eenvoudigweg weer worden opgehaald, schoongemaakt en vervolgens weer door de volgende groep kunnen worden geschoten. De exploitanten geven deze kostenbesparingen graag door aan hun lokale klanten. We willen op dit punt ook vermelden dat een reball-hit net zo knelt als een paintball-hit. Je hebt dus zeker dezelfde adrenalinekick. Het voelt echt allemaal één-op-één als paintball, maar dan zonder de verfspetters. Zoals reeds vermeld is de Reball Sport veel schoner. Alles blijft intact en ziet er zelfs na weken spelen nog steeds erg goed uit.

Het enige kleine nadeel vanuit ons oogpunt: Reball moet op een fair play-basis worden gespeeld. Als je niet vrijwillig hits laat zien, ben je praktisch onverwoestbaar. Helaas kunnen valsspelers uw interesse in het spel snel wegnemen. Daarom doen de lokale exploitanten vooral een beroep op uw eerlijkheid bij het spelen van het spel.

Maar nu willen we eindelijk de verschillende speelvelden van de faciliteit betreden. Zoals reeds vermeld liggen vijf totaal verschillende speelvelden verspreid over een oppervlakte van circa 5.000 m2 en op meerdere niveaus. Bij de ingang van de hal ga je naar het eerste speelveld:

Om te beginnen: In de enorme tennishal zijn alle speelvelden apart aangelegd! Het is echt ongelooflijk.

LABYRINTH: Dit speelveld van ongeveer 1.000 m2 bestaat uit veel kleine kamers en obstakels van hout (er wordt ongelooflijk veel hout gebruikt). Alle kamers zien er vrijwel identiek uit en doen denken aan Amerikaanse schiethuizen voor tactische training. In hectische spelsituaties kun je snel het overzicht verliezen. Elke CQB-fan krijgt hier waar voor zijn geld. Met het speciaal geprogrammeerde licht- en geluidssysteem kan de operator voor extra optische en akoestische achtergrondmuziek zorgen. Je kiest een vooraf ingestelde instelling in het systeem en wanneer beide teams klaar zijn, drukt elk team op een knop in hun HomeBase en begint het aftellen. Door de korte afstanden en de constante spanning van wat er om de volgende bocht te wachten staat, ben je na een paar ronden behoorlijk uitgeput. Een trap brengt ons naar het tweede speelveld.

ROOFTOP: Dit speelveld bevindt zich boven het doolhof en simuleert een industrieel dakterras met veel ventilatieschachten en verwarmingsarmaturen. De overkappingen bestaan uit de echte ventilatieschachten van de oude tennishal. Je zou ze perfect kunnen integreren, zelfs als ze geen actief gebruik meer hebben. De sfeer zit hier zeker goed. Beide teams starten in een schuur aan weerszijden van het dak en proberen de tegenstander vanuit veilige dekking te raken of meer ruimte te winnen. Via een geheime deur verlaten we het dakterras en komen in de volgende themawereld terecht.

MAGAZIJN: Het kamp is een van de grotere velden van het complex. Niet alleen is hier een compleet magazijn met hoge stellingen nagebouwd, waar je van buiten helemaal rond kunt lopen of je stukje voor stukje een weg naar binnen kunt vechten, maar er is zelfs een tweede niveau van waaruit je een aanzienlijk hoogtevoordeel hebt. Deze is te bereiken via een zijtrap of rechtstreeks vanaf de ROOFTOP. Daarnaast zijn er beneden vier grote kantoren die geïntegreerd zijn in het magazijn. Dit veld is prima met 10 tegen 10 te spelen en biedt veel tactische mogelijkheden. Overigens is het veld geïnspireerd op een oude Counter-Strike-kaart. De loods grenst zelfs aan een aangegeven restaurant met zitjes, waar ook gebruik van gemaakt kan worden. De verdeelde dekking in de vorm van stapels banden en houten constructies (er werd echt veel hout gebruikt!) bieden beide teams voldoende bescherming tegen buitenlands vuur.

SPEED-QB: Op het voorterrein van het kamp vind je momenteel het SPEED-QB speelveld in de vorm van een SupAir paintball speelveld. (Het systeem is echt zo groot dat er gewoon een SupAir-veld aan de overkant van de hal werd geplaatst.) De operators lieten ons ter plaatse weten dat het SPEED-QB-veld waarschijnlijk slechts een tijdelijke oplossing zal zijn. Later wordt hier het voorterrein van het magazijn gebouwd en worden bouwmachines, pallets en alles wat daarbij hoort naar boven gebracht. Maar misschien zal de airsoft-spelmodus SPEED-QB, die in het buitenland enorm populair is, zich ook hier in Duitsland vestigen en zal het veld blijven bestaan. In SPEED-QB strijden, net als bij klassiek toernooi-paintball, twee teams van vijf personen (of meer afhankelijk van de spelmodus) tegen elkaar op een vast en gespiegeld speelveld. Net als bij paintball is het de bedoeling om de zoemer of de basis aan de andere kant aan te raken zonder eerst geraakt te worden. Net als bij paintball is het hier ook mogelijk om het spel zonder één schot te winnen. (Maar daarvoor moet je wel heel snel kunnen rennen :)). In ieder geval zwellen we op in herinneringen aan oude paintballtijden en gaan naar het volgende veld. Aan de kant van het SPEED-QB-veld brengt een helling ons naar het vijfde veld… En dat is echt indrukwekkend en ongelooflijk groot.

ZIEKENHUIS: Het ziekenhuis strekt zich uit over twee gebouwen van twee verdiepingen, elk met een tiental kamers, waarvan sommige gemeubileerd zijn. De gebouwen zijn met elkaar verbonden door een brug die uitkomt in een enorme gang. Verschillende kamers op twee verdiepingen leiden deze gangen naar de zijkant. Zoals in een gebouw met meerdere appartementen. De kamers grenzen altijd aan de gebouwmuur en hebben alle ramen naar buiten. Gedeeltelijk, zoals reeds vermeld, zelfs gemeubileerd. Via meerdere buitentrappen is het gehele gebouw te infiltreren. Hier kunt u echt stoom afblazen. Zoiets heb je zeker nog nooit gezien! Het is echt ongelooflijk wat hier gebouwd is. (Dit is trouwens ook waar het gebruikte hout zijn hoogtepunt bereikt 😉 ) We zijn heel blij. Uiteindelijk komen we bij het "geheime" zesde veld.

DE ZAAL: Voor zeer grote groepen of evenementen bestaat de mogelijkheid om alle vijf de velden samen te voegen tot één groot veld. Hiervoor heeft de exploitant een kabelconstructie geïntegreerd, die de netten die de velden scheiden eenvoudigweg naar de zijkant verplaatst en zo alle velden met elkaar verbindt. Dit resulteert in een ongelooflijk aantal mogelijkheden die normaal gesproken alleen van buiten de vakgebieden bekend zijn. Hier kunnen een grote verscheidenheid aan scenario's worden gesimuleerd. Dit is werkelijk uniek in heel Duitsland. Als het niet in heel Europa is. De omvang van 5.000 m 2 , gecombineerd met de grote rijkdom aan details van de speelvelden en de weersonafhankelijke ligging hebben we nog nooit ergens anders gezien.

De operators plannen al grotere teambotsingen en een soort klein groot spel waarin tientallen spelers per team aan beide kanten zullen strijden. Ook spelvarianten van bekende spellen zijn mogelijk. Bijvoorbeeld Domination van Call of Duty of Breakthrough van Battlefield. Het systeem is er zeker qua omvang.

Nu we helemaal uitgeput en overweldigd zijn door de vele indrukken van de velden, moeten we eerst even douchen! Ook hier hebben de operators niet bespaard. Er zijn ruime kleedkamers met gratis kluisjes voor waardevolle spullen en ultramoderne, schone douche- en toiletvoorzieningen. Je zou kunnen denken dat je in een SPA of zwembad bent. Donkere tegels en een verwarmde kleedruimte zijn niet vanzelfsprekend. Dit betekent dat u na uw bezoek direct door kunt stromen naar de volgende club of de avond op een andere manier met de groep kunt afsluiten zonder dat u eerst weer naar huis hoeft. Een leuk hoogtepunt naast de spellen is het dranktarief ter plaatse. Voor slechts 5 euro kun je zoveel drinken als je wilt. Een meer dan eerlijk bod.

Tot zover ons bezoek aan de adrenalinezone in Walsrode. We kunnen waarschijnlijk eeuwig doorgaan, omdat de faciliteit zoveel te bieden heeft, maar deze post moet op een gegeven moment eindigen. We raden zeker een bezoek aan alle fans van tactische, adrenalinevolle games aan. Of je nu paintball of reball speelt, tot de airsoftgroep behoort of misschien wel wilt lasergamen voor de volgende JGA, of zelfs de unieke LaserShock wilt uitproberen, de Adrenalin Zone Walsrode is zeker een bezoek waard. Wij wensen je veel plezier.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.