KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
DE GROTE DPL-SEIZOENVOORUITZICHTEN VOOR 2020
vrijdag januari 24, 2020

In het vorige nummer berichtten we u al over de ambitieuze plannen van de DPL, die zijn samengevat in de zogenaamde Agenda 2022 en bedoeld zijn om een frisse wind te laten waaien in de operaties van de Duitse competitie. Een deel hiervan is de afgelopen maanden al geïmplementeerd en is ook fel besproken en becommentarieerd op de forums en sociale media. Wij hebben de DPL nogmaals voor jullie gevraagd en wilden graag weten wat de spelers het komende jaar precies kunnen verwachten. Er kwam niet alleen meer, actuele informatie naar buiten, maar ook nieuwe regelwijzigingen die tot in het seizoen 2021 zullen voortduren

Allereerst kan met zekerheid worden gesteld dat seizoen 2020 wederom een goed competitiejaar wordt. Hoewel de DPL de afgelopen jaren sinds de sterke paintballjaren 2014 en 2015 geleidelijk spelers en teams is kwijtgeraakt, wil zij deze trend nu actief tegengaan. – (EN) Deze inspanningen lijken nu al vruchten af te werpen. Bij het ter perse gaan (2 januari 2020) bedroeg het huidige aantal geregistreerde teams in heel Duitsland al 237 teams. De DPL maakte via haar woordvoerder Sven Reimann bekend dat het aantal nieuwe inschrijvingen, dat wil zeggen teams die dit jaar voor het eerst DPL spelen, voor het eerst daadwerkelijk weer is toegenomen.

Een reden hiervoor zou de voortzetting kunnen zijn van het in 2019 geïntroduceerde DPL-ondersteuningsprogramma, waarin nieuwe teams tegen een aanzienlijk lagere prijs aan hun eerste toernooiseizoen kunnen beginnen. Ook dit jaar geldt als voorwaarde dat er maximaal één speler is ingeschreven in het team dat het voorgaande jaar (2019) al DPL League Paintball heeft gespeeld. Dit maakt het financieringsprogramma de ideale gelegenheid voor geïnteresseerde nieuwkomers en oude rotten die opnieuw willen beginnen.

De financiering voor het seizoen 2020 bedraagt 250 euro voor de districtscompetitie (de startvergoeding wordt verlaagd van 299 naar 49 euro) en 200 euro in de staatscompetitie (de startvergoeding wordt verlaagd van 549 euro naar 249 euro). Het financieringsprogramma kan ook nuttig zijn voor bestaande teams met een grotere ploeg. Registreer eenvoudig uw nieuwe spelers in het jeugdteam, pak de sponsorbonus en verzeker u van een heel seizoen wedstrijdtraining voor het jeugdteam tegen een geweldige prijs. Om de toetreding en vooral de kostenbarrière verder te verlagen, is ook de truienregel in de BZL versoepeld. In de laagste DPL-competitie is een ‘uniforme bovenkleding’ nu voldoende om het veld op te mogen. Dit betekent dat in principe uniforme T-shirts volstaan in plaats van dure truien. Je bent er al.

Als laatste aanpassing in de districtscompetitie werd de haangrootte aangepast naar maar liefst 12 spelers. Dit betekent dat jouw team nu uit maximaal 12 spelers kan bestaan. Omdat de BZL nog steeds een driemansformat is, kun je niet alleen de kosten over meer spelers verdelen, maar ook de tijdslast op het beginnerstoernooigebied aanzienlijk verminderen. Theoretisch zouden met twaalf spelers in de haan op elk van de vier speeldagen drie andere spelers voor hetzelfde team kunnen spelen. Hierdoor heeft u het hele seizoen maximale flexibiliteit.

Het volgende spannende onderwerp is het M800-formaat en heeft invloed op de gehele DPL. Vanaf 2020 kun je eindelijk meer kleur meenemen het veld op. Zeker voor ons als oude toernooihanden, die nog met Cap 15 en onbeperkt verf onderweg waren, zeker een stap in de goede richting. Het M500-formaat heeft het spel de afgelopen jaren ongetwijfeld sneller gemaakt. Maar helaas kwam het vaak voor dat de ene of de andere speler in cruciale spelsituaties zonder munitie kwam te zitten. Met M800 probeert de DPL dit te verbeteren. De 300 schoten meer vormen immers maar liefst 60% extra munitie. Dit is een belangrijke verandering die de ene of de andere speler goed zal opmerken.

Over de M800 is de afgelopen weken al fel gedebatteerd op de forums. Veel spelers vreesden direct een kostenstijging als gevolg van de extra verf. Natuurlijk, als er meer verf beschikbaar is, zal er van tijd tot tijd ook meer verf worden gebruikt, zoveel is zeker. Maar iedereen die de afgelopen jaren het M500-formaat heeft gespeeld, zou zichzelf de vraag moeten stellen "hoe vaak heb ik mezelf in de loop van het jaar echt leeggeschoten?" – Want alleen dan zou je het punt van potentieel extra verbruik hebben bereikt. De volgende vraag zou dan zijn : "Wat zou ik in de situatie hebben gegeven voor één of twee pods extra in het peloton?" – Uiteindelijk willen we allemaal gewoon schieten en zijn we teleurgesteld als we een spel moeten opgeven omdat we missen verf. De M800 is nog steeds een beperkt formaat, maar zou tegelijkertijd aanzienlijk meer mogelijkheden en gameflow moeten bieden. Wat het uiteindelijk precies oplevert en of de voor- of nadelen zullen kloppen, zullen we zeker pas na het seizoen weten. Als persoonlijke conclusie is het M800-formaat absoluut een van de coolste veranderingen voor ons. Eindelijk weer vier potten in een verpakking. Een andere innovatie is de uitbreiding van het DPL-speelveld. Met het Gotcha-speelveld zuid, dat ca. 19 kilometer achter de Duitse grens in Tsjechië ligt, heeft voor het eerst een buitenlands speelveld zich bij de DPL-locaties aangesloten. De DPL heeft besloten deze stap te zetten omdat het speelveld niet alleen regelmatig door veel Duitse spelers en teams wordt bezocht, maar ook een zeer hoog niveau biedt. Dat de locatie in het buitenland andere voordelen op het gebied van gaming met zich meebrengt, wordt slechts terloops vermeld voor ervaren spelers.

Voor 2021 zijn al belangrijke wijzigingen aangekondigd. Vanaf 2021 speelt de DPL 3e Bundesliga en ook de regionale competitie niet langer SSR (single round robin) maar DRR (double round robin). Stel dat er een eerste en tweede helft van het seizoen is. Tot nu toe ontmoetten de teams in deze competitie elkaar slechts één keer per jaar. Tegelijkertijd wordt het aantal teams per competitie teruggebracht van maximaal 14 naar slechts 10 teams. Deze aanpassing is het gevolg van het afnemende aantal toernooiteams met een overeenkomstig spelniveau. Tegelijkertijd krijgen de overgebleven teams meer speeltijd, omdat het nieuwe DRR-format betekent dat de voorheen maximale 13 wedstrijden nu 18 wedstrijden zijn met hetzelfde aantal speeldagen. Dit zal vooral de teams bevallen die in voorgaande jaren hadden geklaagd over lange reizen en weinig wedstrijden op de laatste speeldagen van het betreffende seizoen. In het verleden moesten sommige teams met 13 tot 14 teams bijvoorbeeld vanuit Berlijn door het hele land naar Burg reizen om daar op de laatste speeldag een of twee wedstrijden te spelen. Deze tijdsbesteding stond niet in verhouding tot de speeltijd ter plaatse. Door de nieuwe regeling met 18 wedstrijden zijn de speeldagen nu veel scherper en bijna op het niveau van de 1e en 2e Bundesliga. Teams moeten op elke speeldag minimaal vier, zo niet vijf, wedstrijden spelen. Dit zal het prestatieniveau van deze twee competities aanzienlijk verhogen, omdat alleen degenen die consistent presteren uiteindelijk kans maken op promotie. Tegelijkertijd zal het voor de gepromoveerde spelers niet zo moeilijk zijn om zich het komende jaar aan te passen aan de zware omstandigheden en het hoge spelniveau in de koningsklasse. Absoluut een interessante verandering. Tot zover het huidige nieuws in de DPL. Het seizoen moet nu laten zien hoe de vele kleine en grote veranderingen door de spelers worden geaccepteerd en, indien nodig, de gameplay beïnvloeden en veranderen. Naar onze mening heeft de DPL aanzienlijk meer flexibiliteit en spelersnabijheid getoond dan in voorgaande jaren en is ze goed op weg om niet alleen de toernooisport in Duitsland te hervormen, maar ook om deze nieuw leven in te blazen. Omdat de toernooisport in Duitsland alleen toekomst heeft met een sterke competitie.

Last but not least, nu we het toch over de toekomst hebben, willen we onze aandacht richten op het jeugdwerk met de jongste spelers. Sinds de Cal. 50 Kids Paintball, steeds meer jonge spelers hebben paintballervaring gehad. Er is nog geen aparte DPL Kids League, maar vorig jaar vonden de eerste kinder- en juniorentoernooien plaats. Locaties hier waren onder meer de Hessische DPL Bundesliga-locatie Paintball Base Solms onder leiding van de Keulse orkaanveteraan Stephan Stainer en in het oosten het DPL-competitieveld Rockstar Arena Garzau, waar ook paintball tot aan de 3e Bundesliga wordt gehouden. Het team van Roter Baron organiseert al ruim drie jaar met succes jeugdtoernooien in Garzau. Het zal in ieder geval interessant zijn om te zien hoe het onderwerp kinderpaintball zich de komende jaren zal ontwikkelen als onderdeel van de DPL.

De DPL heeft al een Facebook-groep opgezet waar alle geïnteresseerde jonge spelers en ouders ideeën kunnen uitwisselen. Bent u geïnteresseerd, dan bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.