KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Bullpup paintballmarkers aangekondigd door Maxtact
donderdag mei 4, 2017

Eindelijk een Bullpup paintballmarker!

Veel fabrikanten hebben dit in het verleden geprobeerd, maar zijn helaas om verschillende redenen herhaaldelijk gefaald in de implementatie. Nu lijkt het alsof er eindelijk licht is aan het einde van de lange wachttunnel. Het bedrijf Maxtact heeft een bullpup paintball marker aangekondigd en heeft al de eerste foto's van de prototypes gepubliceerd.

De basis zal de beproefde Maxtact TGROne zijn, een Blowback MagFed marker uit de eerste generatie van de Maxtact markersmederij . Zoals gebruikelijk bij alle bullpup paintballgeweren, zal de behuizing erg kort en slank zijn, waardoor hij ideaal is voor CQB-gebieden en scenario's voor huisgevechten. Politie en leger die in Europa met bullpup-wapens werken, zouden dit model ook zeer interessant kunnen vinden voor hun training.

Als Duitse distributeur van het merk Maxtact zullen wij de nieuwe Bullpup-marker uiteraard direct na de start van de serieproductie goedkeuren en dit geweldige paintball-markermodel ook beschikbaar stellen voor spelers in Duitsland.


Wat is een bullpup paintballmarker?


Bullpup beschrijft de bijzondere constructie van het wapen. Het grendelmechanisme en het staartstuk worden zo ver mogelijk naar achteren verplaatst. Dit maakt de montage van een relatief zeer lange loop mogelijk, ondanks een zeer compact behuizingsontwerp. De marker is dus erg klein en handig, maar heeft toch een opmerkelijke nauwkeurigheid die lange kanonnen gemakkelijk kan bijhouden, aangezien de loop bijna net zo lang is als die van de veel grotere aanvalsgeweren.

De triggereenheid, zekering en alle andere componenten kunnen net als bij alle andere wapens ook worden gebruikt met bullpup paintball-markers en zijn aan de voorkant van het wapen gemonteerd. De marker speelt vrijwel geheel normaal voor de schutter, alleen het korte ontwerp is vergelijkbaar met dat van een CQB marker. Afhankelijk van het ontwerp wordt het triggermechanisme omgeleid door middel van een mechanisch of elektronisch systeem. Dit betekent dat de grendel aan de achterzijde eenvoudig en zonder interferentie van de trekker aan de voorzijde kan worden losgemaakt.

Zo zien de huidige prototypes van de nieuwe Maxtact Bullpup paintballmarker eruit

Bullpup Paintball Markierer Maxtact


Welke andere Bullpup paintballmarkermodellen zijn er?


In het verleden zijn er veel fabrikanten geweest die bullpup paintballmarkers hebben uitgeprobeerd. Tot nu toe is echter geen enkele zo ver of zelfs maar in de verste verte zo succesvol geweest als Maxtact. Op dit punt willen we u graag kennis laten maken met enkele van de meest bekende Bullpup paintballmarkermodellen.

1. De rijksverdedigers.

De momenteel enige in massa geproduceerde bullpup paintball marker. Het is echter niet echt één, omdat het een paar klassieke bullpup-wapenfuncties mist. De eigenaardigheid van de Dfender schuilt in het laadsysteem. De trechter is geïntegreerd in de schoudersteun, waardoor de marker compact en plat van ontwerp is. De loop is echter nog steeds vrij kort, omdat het hele trekker- en vergrendelingsmechanisme zich erg ver naar voren bevindt, zoals bij elke normale marker. Een ander minpunt is het feit dat de Dfender wordt bediend met een hopper en niet met een magazijn. Helaas maakt dit ze bijzonder impopulair bij Magfed-spelers, de daadwerkelijke doelgroep voor Bullpup Repikla-markers, en ook onbruikbaar voor deze speelstijl.

Empire Dfender Bullpup Paintball Markierer

2. RAP4K1

De RAP4 K1 was een paar jaar geleden de grootste kanshebber voor de titel; eerste echte bullpup paintballmarker. Helaas is het nooit in serieproductie gegaan. Helaas heeft RAP4 nooit volledig uitgelegd waarom. Visueel was de K1 gebaseerd op de populaire P-90 , die de meeste mensen zouden moeten kennen van Counterstrike-computerspellen. Optisch is het een van de bekendste en meest populaire bullpup-wapens. Een van de bijzonder coole kenmerken van de K1 was de feed of het magazijn, waardoor het prototype als een echte P-90 kon worden geladen via een bovenop gemonteerd stickmagazijn.

Rap4 K1 Paintball Bullpup Waffe

3. Identiteitscrisis Tippmann A5 Bullpup Mod Kit

Waarschijnlijk is de meest bekende Bullpup paintball-marker helemaal niet echt een, maar een mod-kit. Begin jaren 2000 lanceerde het bedrijf Identity Crisis, USA een ombouwkit voor de bekende Tippmann A5 . De kit bestond uit 2 volledig nieuwe shells die de mechanische componenten van de Tippmann A5 integreerden, waardoor deze in een bullpup marker veranderde. Het cycloontoevoersysteem dat destijds gebruikelijk was op de A5 werd 1:1 overgenomen. De marker zag eruit als een bullpup-model, maar had helaas een normale trechter en geen magazijninvoer. Hoewel de conversiekit wereldwijd erg populair was bij bullpup-fans, kon deze uiteindelijk helaas nooit echt overtuigen en werd deze na slechts een paar jaar productie stopgezet. Tegenwoordig zie je deze A5-ombouwingen nauwelijks meer op de speelvelden.

Tippmann A5 Bullpup Mod

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.