KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Buitenschools toernooi paintball in het PB-stadion
donderdag november 24, 2022

Buitenschools toernooi paintball in het PB-stadion

In 2022 zetten we onze Spielfeldcheck-artikelenreeks voort. In ieder nummer bezoeken wij voor u een veld en maken een gedetailleerd rapport waarin we u informeren over de belangrijkste gegevens van de velden en de bijzonderheden van de afzonderlijke systemen. Net op tijd voor de wintereditie zijn we dit keer te gast in een van de weinige overgebleven paintballhallen. Voor de huidige editie gingen we ver naar het zuiden, naar het PbStadion . Sinds 2016 kun je, niet ver van Heilbronn, onder alle weersomstandigheden trainen op een SupAir-veld van toernooiformaat of gewoon voor de lol paintballen.

Weekend is paintballtijd. Slechts tien minuten verwijderd van de snelweg bereiken we de paintballfaciliteit in Neudenau-Siglingen. Op straat wijst een spelersfiguur ons de weg naar de ingang. Na ongeveer 200m zien we een grote graffiti met een fairplay bord, hier moet de ingang zijn. Zoals vaak het geval is in de herfst, is het weer een beetje vochtig. We zijn dus blij dat we deze keer in een zaal staan. Bij de ingang verwelkomt de baas ons persoonlijk. Denis Schmidt is al ruim 20 jaar actief op paintballgebied. Hij begon zijn paintballcarrière als exploitant van de online winkel www.Paintball-Kiosk.de. Maar het was altijd zijn droom om zijn eigen paintballveld te runnen. Denis heeft in de loop der jaren talloze pogingen ondernomen om geschikte gebieden in het Heilbronn-gebied om te bouwen tot paintballveld. Helaas hadden de gemeenschappen altijd andere dingen in gedachten en dus duurde het tot 2015. Toen belde een vriend van mij en stelde een geschikt bedrijfsgebouw voor. De vreugde was groot en na de eerste bezichtigingsafspraak en verdere gesprekken kreeg het hele project vorm. De ombouw van de zaal was een langdurig proces. Oude apparatuur moest verwijderd worden, nieuwe muren opgetrokken en veel dingen vernieuwd en opgeknapt. Voor de verlichting zijn enkele duizenden meters kabel aangelegd. Veel vrienden, teamleden en spelers van bevriende teams hielpen mee, die allemaal bijna niet konden wachten om eindelijk een trainingsveld in de buurt te hebben. Elke zaterdag was er een werkopdracht, met maximaal 20 helpers aan de start. Door mond-tot-mondreclame kwamen er op veel afdelingen steeds meer mensen bij, wat het werk makkelijker en ook erg leuk maakte.

“In december 2016 was het eindelijk zover en was de dag van de opening aangebroken. Met dank aan onze sitemanager Andre. Zonder zijn begeleiding, werklust en liefde voor hout en detail zou het waarschijnlijk niet zo perfect zijn geweest.” Vertel het ons Dennis. “Natuurlijk wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om alle andere helpers nogmaals te bedanken. Het opsommen van de namen hier zou waarschijnlijk te ver gaan”, voegt hij eraan toe. We komen nu in de hal. Bij de entree wordt u vriendelijk ontvangen aan de grote balie en meldt u zich direct aan om te spelen. Ook hier zijn de dagen van papier en pen al lang voorbij. Alle gegevens worden digitaal opgeslagen en iedere speler krijgt zonder extra kosten een eigen lidmaatschapskaart. Deze mag dan ook bewaard worden en is onbeperkt geldig. Een geweldige functie die je niet vaak tegenkomt op paintballfaciliteiten.

Na aanmelding ga je naar de kleedkamers. Vergeleken met veel andere speelvelden zijn deze echt geweldig en vooral schoon: kluisjes, toiletten, douches, alles is aanwezig en zelfs voor dames en heren. Ook bij paintball niet vanzelfsprekend, maar in het PB-stadion behoort het tot de standaard die Denis en zijn team dag in dag uit uitdragen. Na het veranderen om te spelen, is het terug naar de bar. Daar legt de baas meestal aan iedere groep persoonlijk uit waar ze op moeten letten en hoe het spel gespeeld wordt. Sommige mensen staan er graag naast en glimlachen, want Denis rammelt de tekst echt als een machine door en er zitten ook een paar grapjes in. Wij willen het plezier niet missen en zo voel jij je als bezoeker een stuk prettiger. Daarna gaan we naar de spelerslounge. Pas het masker aan, pak de marker en ga naar het luchtstation voor instructies. Dan gaat het naar het veld. Het speelveld bevindt zich in een oude industriële hal. Dat zie je ook terug in de restanten van het vroegere gebruik, die hier en daar in de hal verspreid liggen. Het ene of het andere uithangbord en een oud afzuigsysteem geven de hal een eigen stijl. Het PB-stadion is bovendien één van de weinige binnenvelden die uitstekend geschikt is om te trainen, omdat hier de oorspronkelijke toernooiveldgrootte van 45x36m is weergegeven. Ook de DPL heeft de locatie in portefeuille en in de winter komen er regelmatig veel Duitse teams uit het zuiden en zelfs uit Zwitserland spelen en trainen.

Na een rondje gokken gunnen we onszelf een kleine pauze. Aan de balie in de entree staan frisdranken en hele goede koffie voor een kleine prijs. Een tafelvoetbalspel voor de wachttijden en pauzes is ook aanwezig en is erg populair bij onze groep. Bovendien is er vóór afgelopen winter een airconditioningsysteem geïnstalleerd, waardoor de entree in de winter warm blijft. Niemand hoeft hier tijdens de spelpauzes dus te bevriezen en op het veld krijg je het helemaal alleen warm. De nieuw geïnstalleerde ramen houden zich ook aan wat ze beloofden. Nu wordt deze winter het plafond in de entree verwijderd. Zodat u ook op een ijskoude winterdag na het gokken kunt opwarmen. "Het hele complex wordt voortdurend gemoderniseerd en in goede staat gehouden", vertelt Denis. "Een moderne standaard en tevreden bezoekers zijn voor ons bijzonder belangrijk."

Naast de toonbank begint de verkoopruimte, die de harten van menig paintballer sneller doet kloppen. Sommige vitrines van Dye bevatten de privécollectie van de baas. We zien nogal wat oude schatten. Inclusief een Autococker, een DM3 en een DM4. Een echt klein paintballmuseum. Als je nog verder teruggaat naar het eigenlijke verkoopgebied, waar je het grootste assortiment markers, trechters en andere accessoires van heel Baden-Württemberg vindt, wordt de vreugde nog groter. Iedere bezoeker krijgt topadvies van ervaren spelers en kan uiteraard ook meteen de uitrusting testen op het veld. Als u dus op zoek bent naar nieuw paintballmateriaal, heeft u twee redenen om langs te komen. Na onze pauze gaan we door naar de volgende ronde in het spelersgedeelte. Er zijn voldoende tafels en banken. Daarnaast zijn er glasreinigers en ZEWA aanwezig om tijdens de pauzes het masker kort af te vegen om weer helder zicht te krijgen. Zelfs als je vergeten bent je lucht te vullen voor de markering aan de rand van het veld, kun je tijdens de pauze nog steeds inhalen in het spelersgebied. Een tweede luchtstation met elk 2x200Bar en 2x300Bar is hier ook beschikbaar. Alles is ontworpen volgens de hoogste toernooistandaard, dat is mooi om te zien.

Terug op het veld valt ons het zoemersysteem op. “Het is samen met de commerciële vakschool ontworpen”, legt Denis uit als we hem ernaar vragen. "In de klas bouwden de leerlingen een miniatuursysteem dat vervolgens in het Pb Stadion werd geïmplementeerd. Daarna mochten de leerlingen van de mbo-school langskomen om hun zelfontworpen systeem nog eens aan de tand te voelen.” Omdat de mogelijkheden op een speelveld beperkt zijn, werd er achteraf midden op het speelveld een zoemer neergezet. Dit wordt als alternatief gebruikt – dan heet het CenterFlag. Deze zoemer is vooral populair tussen Kerst en Oud en Nieuw. Want dan vindt het glowsticktoernooi plaats. In een 5 tegen 5-format worden spelers voor hun team geloot. Dan worden alle covers en spelers voorzien van glowsticks en dan gaan de lichten uit. Het doel is om in het donker als eerste de zoemer in het midden te bereiken. Uiteraard ook hier zonder geraakt te worden. Zodra de zoemer klinkt, gaan de lichten weer aan. Het team dat als eerste twee punten behaalt, wint het spel. Er is veel moed voor nodig om op de zoemer te springen, maar het is ook erg leuk en een geweldige manier om het jaar af te sluiten.

Vóór Corona was er ook een wintercup in het PbStadion. Helaas moest de 3e speeldag 2020 worden afgelast en sindsdien staan er weer een aantal trofeeën achter de toonbank. Denis vertelt dat er in 2023 een nieuwe poging moet worden ondernomen. Dit gaat dan over drie speeldagen van januari tot en met eind maart en is een mooie voorbereiding op het komende seizoen. Het PB Stadion richt zich ook op jeugdwerk. De kindertraining is elke tweede zaterdag van de maand. In samenwerking met het huisteam Chaos Division Stuttgart vindt hier onder begeleiding een kindvriendelijke jeugdtraining plaats. Het hoogtepunt van 2022 was de trainingsreis naar het Battlefield in Hildesheim om te botsen met het lokale team, de Little Knights. Het geheel wordt ondersteund door het PbStadion, waardoor de ruimte gratis ter beschikking wordt gesteld. Apparatuur wordt geleverd door Chaos Division. De enige kosten voor de kinderen en hun ouders zijn de paintballs.

Kinderpaintball is in het PbStadion in principe mogelijk vanaf 10 jaar, mits toestemming van de ouders. Dit wordt ook vaak gebruikt door de omliggende gemeenschappen voor het vakantieprogramma. Aan het einde van ons bezoek gaan we naar buiten. Direct naast de parkeerplaats bevindt zich een terras waar u in de zomer (en als u dat wilt ook in de winter) gratis kunt grillen, mits u zich vooraf aanmeldt. “Dit terras wordt binnenkort ook gerenoveerd.” belooft Denis ons. “Tegen de zomer van volgend jaar zal graffiti in strandstijl de muren versieren. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de buitenruimte. Hier was eigenlijk een paintballveld gepland. Maar omdat het bedrijventerrein midden in de stad ligt en je de vrede met je buren wilt bewaren, is er nu een nieuw plan opgesteld. Er wordt momenteel gewacht op goedkeuring. Maar als alles vlot verloopt, kunnen Bubble Ball, Arrow Tag en Yellow Blaster vanaf zomer 2023 op 2 voetbalvelden gespeeld worden. Er is ook nog een plan voor een klein airsoft- en outdoor lasergameveld. We kunnen echter nog niet zeggen wanneer dit het geval zal zijn.” Denis legt verder zijn plannen voor de toekomst uit.

Tenslotte kletsen we nog wat met Denis over de andere data en activiteiten en vernemen we dat er een leuke speldag is in het Pb Stadion. De eerste zaterdag van elke maand is voor alle spelers die een marker hebben, maar geen groep kunnen samenstellen. Alle soorten spelers zijn hier te vinden. Of het nu gaat om vrije tijd, bosbouw of een toernooi, iedereen krijgt waar voor zijn geld en het mooiste is dat de verf op deze dag goedkoper wordt verkocht. Wij vinden het een mooie zaak voor de gemeenschap, want open speldagen brengen mensen samen op het veld en zorgen ervoor dat er nieuwe groepen en teams ontstaan. Een investering in de toekomst van de sport. Maar niet alleen toernooispelers zijn hier welkom. Het systeem is bovendien vooral bedoeld voor hobby- en vrijetijdsspelers uit de regio, die het avontuur van paintball graag zelf willen beleven. Daarnaast biedt het team van PbStadion, in samenwerking met andere partners, verschillende arrangementen aan die samen geboekt kunnen worden. Hier kunt u quadrijden & paintballen, kanoën & paintballen of Segway rijden & paintballen. Ook bedrijfsfeesten en vrijgezellenfeesten worden vaak geboekt. Zoals je ziet is het PBStadion meer dan een gewone paintballfaciliteit. Bijna alles lijkt mogelijk op deze plek. Vandaar onze tip voor alle avonturiers uit de regio: Kom langs en probeer het zelf uit. Wij waren in ieder geval erg onder de indruk van de mogelijkheden ter plaatse en kunnen het speelveld met een gerust geweten aanbevelen. Een kleine tip: Als je naar het veld komt en het wachtwoord "Paintball Magazin" zegt, is er koffie van het huis. Tot de volgende veldtest, jouw team van Paintballsports Magazin.

paintball-stadion

Tektonweg 1

74861 Neudenau

0173/3836753

06298-928 95 90

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.