KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Alle informatie over het Hard Style AK-47 paintball aanvalsgeweer
maandag januari 17, 2022

Het Hard Style AK-20 Paintball-aanvalsgeweer – UIT TSJECHIË MET LIEFDE

Tot grote vreugde van veel MagFed-fans over de hele wereld maakte het bedrijf Hard Style Paintball uit Tsjechië een paar weken geleden bekend dat hun nieuwe paintball-aanvalsgeweer in het AK-47-ontwerp al in serieproductie is. De marker ondergaat momenteel PTB-goedkeuring en zou in het tweede kwartaal van 2022 op de Duitse markt beschikbaar moeten zijn. Wij hadden het voorrecht om vooraf de Hard Style Paintball AK-20 onder de loep te nemen en willen u hierover vertellen in de producttest van dit nummer.

Als je aan MagFed paintball-markers denkt, denk je onvermijdelijk aan slechts een handvol markermodellen. De meeste mensen kennen de Tippmann TMC uit het instapsegment. Dan volgen merken als Milsig, RAP4 of MCSUS en aan het einde is er Planet Eclipse en First Strike of Maxtact. De meeste van de genoemde merken hebben één ding gemeen: hun markermodellen zijn meestal sterk gebaseerd op het AR-15 aanvalsgeweer en zijn wereldberoemde optiek. – De enige uitzondering hierop is de EMF100 van Planet Eclipse, hoewel er nu een replica-conversiekit voor beschikbaar is om hem op een AR-15 te laten lijken. Ondanks de populariteit van de AR-15 vergeten veel spelers dat er nog een in massa geproduceerd aanvalsgeweer bestaat dat de AR-15 eenvoudigweg overschaduwt wat betreft productievolumes, betrouwbaarheid en levensstijl. – We hebben het over de Avtomat Kalashnikova, of zoals de Leihe zou zeggen, het AK-47 aanvalsgeweer.

Natuurlijk worden mensen zowel in de VS als hier in Europa meer beïnvloed door het Amerikaanse AR-15-model, maar MagFed-spelers, verzamelaars en Real Action-fans verlangen al heel lang naar een echt alternatief. De MagFed paintballers uit Oost-Europa en natuurlijk ook uit Rusland kunnen simpelweg niet echt vrienden worden met de AR-15. Het was dus niet meer dan logisch dat iemand dit gat op een gegeven moment moest opvullen. Dit is precies wat het Tsjechische bedrijf Hard Style Paintball heeft gedaan. Het ontwikkelingsteam, dat in wezen bestaat uit een paar oude MagFed-spelers en een paar ervaren ingenieurs, heeft hun visie op een AK-47 MagFed paintball-marker gedurende een periode van meerdere jaren tot leven gebracht. Het resultaat is qua uiterlijk en functie werkelijk indrukwekkend en overtuigt over de hele linie.

Van de fabrikant Hard Style hebben wij de zogenaamde basisversie van de AK-47 ontvangen, die onder de modelnaam AK-20 op de markt wordt gebracht. De behuizing van de marker heeft de afmetingen 68 x 26 x 7 cm (zonder schoudersteun of HP-systeem). De gehele marker inclusief het luchtsysteem weegt ca. 3,5 kg. Het basismodel is bedrieglijk gebaseerd op het originele AK-47 geweer. Zelfs het handvat en de handguard zijn gemaakt van echt eikenhout en zijn met grote precisie gefreesd. Deze marker ziet er niet alleen cool en trouw aan het origineel uit, maar voelt ook hetzelfde aan.

Ook de verdere haptiek van de marker is uiterst realistisch. De vuurkeuzehendel (helaas gedeactiveerd in Duitsland en beperkt tot halfautomatisch) en de spanhendel van het wapen zijn gebaseerd op het origineel. Een echt uniek kenmerk dat we bij geen enkele andere MagFed paintballmarker hebben gezien, is de beweegbare grendel of schuif. Bij elk schot beweegt het hele grendelmechanisme terug naar de bovenkant van de behuizing en spant zo de marker weer op spanning. Dit ziet er niet alleen echt cool uit, maar zorgt ook voor de klassieke terugslag. Natuurlijk is het geen echte AK, maar het gevoel bij het fotograferen is echt indrukwekkend en niet alleen iets voor liefhebbers. Vervolgens komen we bij de tijdschriften. Ook dit is een geheel nieuwe of eigen ontwikkeling van de fabrikant Hard Style Paintball. Zoals gebruikelijk bij de AK-47 zijn de magazijnen licht naar voren gebogen. Elk magazijn bevat 20 munitie. De Hard Style AK-20 is ontworpen voor zowel roundballs als paintballs met vuistslagen. De marker laadde en vuurde beide soorten munitie tijdens de tests zonder problemen af. Over het algemeen werkt de marker verrassend betrouwbaar dankzij het BlowBack-functionele principe. Gewoon in de geest van de uitvinder van de AK-47. Een product dat eenvoudig in elkaar zit en in iedere situatie probleemloos werkt.

Het laatste productkenmerk waar we de nadruk op willen leggen is de schoudersteun. De basisvariant is een relatief eenvoudige, opvouwbare metalen variant. Net als het origineel. Inklappen heeft alleen zin zonder HP-systeem, omdat je anders de schoudersteun over het handvat naar beneden klapt, maar de HP-fles achterop de behuizing blijft zitten. Maar nog steeds een geweldige functie voor transport. Als je het toch compact vindt, zou je als alternatief met een afstandsbedieningsslang aan de achterkant van de marker kunnen werken, maar dan heb je helaas niet meer het gewenste vrije gevoel van een Airstock schoudersteun.

Lt. fabrikant, er zullen in de nabije toekomst andere, aangepaste versies van de marker verschijnen. Er zijn onder meer andere schoudersteunen en kortere versies met een modernere uitstraling gepland. Je wilt recht doen aan alle AK-47-fans. Zowel de nostalgici als de fans van de huidige AK-modelserie.

Wat betreft onze producttest voor de nieuwe en vooral de enige AK-47 MagFed marker ter wereld van Hard Style Paintball. Bij ons heeft dit product zeker meteen nieuwe fans gevonden. Toegegeven, de geschatte adviesprijs van ongeveer 1.400 euro kan de ene of de andere geïnteresseerde in eerste instantie afschrikken, maar uiteindelijk krijg je voor je geld een echt doordacht product met een hoogwaardig design. Daarnaast de reeds genoemde functionaliteit. Bijna niets kan deze marker tegenhouden en hij zal je zeker niet in de steek laten op het veld als het moeilijk wordt. Wij wensen je veel plezier met de nieuwe AK-20 van Hard Style Paintball en kijken ernaar uit om hem in actie te kunnen bewonderen op de speelvelden en bij MagFed-evenementen zoals de OBS of ASC en anderen.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.