Waar moet ik op letten bij het kopen van batterijen & oplaadbare batterijen voor mijn apparatuur?

Het kiezen van de juiste batterijen en accu's is erg belangrijk in de paintballsport. Veel spelers gebruiken batterijen voor hun paintball markers en hoppers die niet voldoende spanning kunnen genereren. Het is belangrijk dat batterijen en oplaadbare batterijen met een hoog aantal milliampère (mAh) worden gebruikt. Dit moet 2000-2500 mAh zijn voor 1,5 volt batterijen en 500-1200 mAh voor 9V batterijen om uw paintball marker betrouwbaar en constant van energie te voorzien. U ontvangt daarom alleen merkbatterijen en oplaadbare batterijen van bekende fabrikanten als Energy Paintball , Duracell en Varta .

Oplaadbare batterij of batterij, wat is beter en waarom?

Over het algemeen raden wij onze klanten aan normale alkalinebatterijen te gebruiken. De simpele reden hiervoor is dat ze hun spanning gedurende een lange periode afgeven en zo de marker altijd van constante energie voorzien. Als we ons de prestatiecurve van een normale alkalinebatterij voorstellen, is deze zeer constant en zakt dan plotseling naar beneden wanneer de batterijspanning op is.

Bij een oplaadbare batterij is het verloop van de prestatiecurve totaal anders. Batterijen verliezen veel sneller hun spanning en hebben een prestatiecurve die na korte tijd sterk daalt. De batterijen leveren de stroom gedurende een langere periode, maar na korte tijd is de netspanning zo ver gedaald dat ze de paintballmarker niet meer van voldoende energie kunnen voorzien.

Welke accuspanning heeft mijn apparatuur eigenlijk nodig?

In principe moet u beginnen met de productie van de apparatuur. De paintball markers en hoppers worden ontwikkeld in de VS en geproduceerd voor de lokale markt. Een 9 volt blok in de USA heeft effectief 9,6 volt, onze vergelijkbare Duitse 9 volt blokken hebben echt maar 9 volt, of in sommige gevallen zelfs iets minder. Koop daarom nooit goedkope paintballbatterijen zoals die je bijvoorbeeld bij de kassa in de supermarkt krijgt, omdat deze meestal van inferieure kwaliteit zijn en niet voldoende spanning bieden.

Paintball markers werken bijna uitsluitend met 9 volt blokbatterijen. De spanning moet minimaal 550 mAh zijn. Optimaal is een nog hogere spanning, bijvoorbeeld de Energy Paintball accu's waarvan de 9 volt blokjes een spanning van 1100 mAh bieden. Dit garandeert voldoende prestaties voor de marker en zorgt ervoor dat deze probleemloos kan werken.

Afhankelijk van het model worden paintball-hoppers gebruikt met één tot twee 9 volt-blokken of met drie tot zes AA-batterijen. Ook hier moet u zorgen voor voldoende spanning. Veel van de moderne hoppersystemen, zoals de Dye Rotor Hopper of de Virtue Spire , hebben slechts 3 AA-batterijen. Dit wordt in de eerste plaats gedaan om gewicht te besparen, maar vereist wederom behoorlijke batterijen. Als je maar 3 accu's in de lader hebt en dan goedkope accu's gebruikt, is het te voorzien dat de hopper niet goed kan werken omdat de spanning te laag is.

Hoe weet ik dat de batterij in mijn marker leeg is?

Als de markering te weinig spanning heeft, heeft dit vooral invloed op de werking van de solenoïde . Het kan dan door de lage spanning niet meer werken zoals bedoeld en er wordt onvoldoende lucht in de marker naar de juiste kanalen geleid.

Als speler merk je vrij snel of de batterijen of de batterij van de marker leeg zijn. De eerste tekenen zijn meestal dat de marker niet meer goed triggert of niet meer de gebruikelijke candence heeft. Het plaatsen van een nieuwe, verse batterij lost het probleem in de meeste gevallen direct op.

Als u vragen heeft over de juiste batterij voor uw marker of hopper, bel ons dan op + 49 [0] 511 459 599 9 of stuur ons gewoon een e-mail .

Paintball Sports - Uw paintballwinkel