Winter paintballs met een speciale Frostbite formule

Winter paintballs zijn speciaal ontwikkeld voor de koudere seizoenen en worden gespeeld in het temperatuurbereik van min 10 tot ongeveer 10 graden plus . Deze paintballs zijn speciaal aangepast aan koude buitentemperaturen in de wintermaanden en barsten niet in de ton. Een echt voordeel in het laagseizoen.

Wat is Winterverf precies?

Winter paintballs hebben een heel speciale formule. Hier wordt in plaats van de gebruikelijke PEG 400 en de stabielere PEG 600 gebruikt. Deze reageert anders op de koude temperaturen in de winter. De PEG 400 wordt snel broos bij koude temperaturen, wat ertoe kan leiden dat de paintballs in de loop barsten. PEG 600 blijft ook bij koude temperaturen langer elastisch en biedt daarmee precies het voordeel dat u in de winter nodig heeft.

Daarnaast is de schil van Winterpaint wat dikker, wat de paintballs beschermt tegen invloeden van buitenaf. Door de chemische samenstelling heeft de vulling een soort antivrieswerking en blijft langer vloeibaar.

De Gi Sportz CryoFill en DXS Frostbite formule zijn de marktleiders

De fabrikant Draxxus specialiseerde zich ruim 15 jaar geleden in de productie van hoogwaardige winter paintballs en ontwikkelde hiervoor een eigen vulling, de zogenaamde Frostbite CryoFill . Dit moet zelfs bestand zijn tegen de extreme temperaturen in de Canadese winter en zorgen voor maximaal plezier in het koude seizoen. De verf is zeker niet goedkoop, maar qua kwaliteit krijg je de beste winter paintballs die je kunt kopen. Andere winter paintballs met CryoFill zijn Empire Blizzard, Empire Polar Ice en de bekende GI Sportz Fristbite . Alle variëteiten komen uit de ProCaps-fabriek in Canada , die op zijn beurt de thuisbasis is van de merken GI Sportz en hun dochterondernemingen Empire en Draxxus .