Tiberius Arms First Strike Paintballs - De eerste keuze voor sluipschutters en sluipschutters!

De First Strikes zijn speciale paintballs die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor gebruik in de militaire sector. De belangrijkste klant van Tiberius Arms was oorspronkelijk het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Blackwater. Ze waren op zoek naar een kosteneffectief trainingsprojectiel voor paintballmarkers in de militaire sector om de operationele training te optimaliseren. De First Strike paintballs zijn harder dan gewone paintballballen en kunnen daardoor met hogere druk worden afgevuurd. Door hun speciale, gestroomlijnde vorm vliegen ze ongeveer 1,5 keer sneller dan normale paintballs en ongeveer twee keer zo ver.

Je kunt treffers maken op afstanden van meer dan 100 meter met een standaard paintballpistool.

Deze eigenschappen maken de First Strike Paintball erg populair bij langeafstandsschutters, zogenaamde sluipschutters, in de paintballsport. Je kunt ze meestal vinden in Big Games-scenario's over de hele wereld, waar de speelvelden groot genoeg zijn en er een goede positie is voor sluipschutters met een vrij vuurveld.

Wat maakt First Strikes anders dan reguliere paintballs?

Eigenlijk heeft een First Strike Paintball niets te maken met een standaard Cal. 68 paintball gemeen. Afgezien van de kogeldiameter. Normale paintballs hebben een omhulsel van gelatine, terwijl First Strikes zijn gemaakt van een biologisch afbreekbaar plastic mengsel. Dit maakt de behuizing harder en maakt de speciale kogelvorm mogelijk. De vulling van de sniper paintballs is zeer stroperig en verrijkt met additieven die het afvegen moeilijk maken. Eerste slagen moeten zo snel mogelijk worden verwijderd en uitgewassen om te voorkomen dat er resten achterblijven. Bijzonder interessant is de kogelvorm: normale paintballs zijn gewoon rond en bolvormig. First Strike-kogels hebben daarentegen een tweedelige structuur. Het achterste deel is een jas met slepen en panelen, deze is hol van binnen. Het geweer en de velden aan de buitenkant zorgen ervoor dat de kogel gaat draaien door de luchtstroom langs de kogel, dit stabiliseert de baan. Het voorste deel van het projectiel is op zijn beurt bolvormig, heeft een dunnere wand en is daardoor kwetsbaarder. Dit is ook waar de kleurvulling van de First Strike-paintball zich bevindt.

In principe kun je je de structuur voorstellen als die van een shuttle. De kogel is aan de voorkant zwaar en aan de achterkant licht, waardoor hij automatisch in de vliegrichting wordt uitgelijnd omdat de vulling aan de voorkant het zwaartepunt is.

Welke paintball markers kan ik gebruiken om First Strike paintballs te schieten?Je hebt speciale markeringen nodig om überhaupt met First Strike-munitie te kunnen werken. Alle First Strike paintball markers hebben een paar belangrijke kenmerken gemeen.

1. Alle First Strike-markers hebben een magazijn, omdat alleen magazijnen First Strike-paintballs correct kunnen herladen. Met een normale trechter is dit niet mogelijk.

2. De marker heeft de fabrikantinformatie First Strike Ready. Deze vindt u meestal op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing. De meeste fabrikanten adverteren er echter ook rechtstreeks mee, aangezien dit een populaire marker-eigenschap is. Kijk voor de zekerheid naar het munitiekanaal van de marker. Als deze maar rond is, passen er alleen normale paintballs in. Als de munitie-inlaat aan de voorkant rond is en aan de achterkant recht, zoals de vorm van een eerste slag, dan kun je ze ermee beschieten.

Let ook op de vorm van het blad, hier gelden dezelfde uitsluitingscriteria als voor de marker. Als het magazijn alleen een ronde munitie-inlaat heeft, is het helaas niet geschikt voor First Strike.

Vraag bij twijfel uw vertrouwde paintballdealer of u een First Strike paintballmarker wilt kopen.

Waarom zijn First Strike paintballs zo duur en waar kan ik ze goedkoper kopen?

Je moet goed nadenken over de inspanning die met de productie gemoeid is. De speciale vorm van de First Strike Paintballs is complex om te produceren. Dan wordt er een speciaal, biologisch afbreekbaar plastic gebruikt, wat de productie ook nog eens duur maakt. Niet te vergeten zijn octrooikosten, marketing, verkoop, enz., aangezien First Stike slechts door één fabrikant wordt geproduceerd en verkocht.

First strikes kunnen ook relatief goedkoop zijn. Koop je losse First Strike bullets, dan betaal je al snel 1 euro of meer per schot. Dit verandert echter wanneer grotere hoeveelheden worden afgenomen. Een doosje van bijvoorbeeld 250 is al verkrijgbaar vanaf 110 euro, dus je betaalt dan maar zo'n 45 cent per shot. Dit relativeert de prijs nogal.

Al met al zullen First Strike paintballs dure exoten blijven, aangezien er op dit moment geen verdere prijsverlaging in zicht is.

Tiberius voert eerste aanval uitPaintball Scope Cam First Strike Sniping