KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
Paintball Battlefields Hildesheim – Veldcontrole
dinsdag juni 2, 2020

DE GROTE VELDCHECK – SLAGVELDEN HILDESHEIM

Onze nieuwe serie artikelen gaat over de grootste, beste en coolste paintballvelden van Duitsland. Voor elke editie bezoeken wij een veld en maken voor u een gedetailleerd rapport waarin we u informeren over de belangrijkste gegevens van het veld en de bijzonderheden van de afzonderlijke faciliteiten. We beginnen vandaag op Paintball Battlefields in Hildesheim. Dit speelveld bestaat pas sinds medio 2016, maar de faciliteit is nu al een van de grootste en modernste van Duitsland .

Het is zaterdag, we hebben een zonnige 20 graden, perfect paintballweer. Ons doel vandaag is de vestiging van Paintball Battlefields in Hildesheim. Daar willen we het nader bekijken en onze eerste “speelveldcheck” doen. Hiervoor gaat het over de A7. Vanuit Hannover duurt het ongeveer 30 minuten om de faciliteit te bereiken, die zeer gunstig gelegen is. Het is nog geen vijf minuten vanaf de afrit Hildesheim-Drispenstedt van de snelweg en u staat al op het veld. Daar ontmoeten we bij de ingang de directeur van de paintballdivisie, Roland Marhauer. De ervaren paintballspeler is zelf een oude MagFed-veteraan en heeft sinds de opening in 2016 de leiding over de operationele activiteiten van de faciliteit, die zich bevindt op het terrein van Jim & Jimmys GmbH in Hildesheim.

Allereerst zijn wij uiteraard geïnteresseerd in de speelvelden. – “Wat krijg je hier als klant?” willen we weten. Het antwoord is snel gevonden, er zijn met name drie van de negen velden waarvoor spelers vanuit heel Noord-Duitsland reizen om op Paintball Battlefields te spelen. Enerzijds het grote containerveld. – Dit was het eerste grote gedeelte van de baan en bestaat uit maar liefst 35 (!) grote kijkcontainers (in totaal zijn er 65 stukken op de baan geplaatst) en is op meerdere niveaus te spelen. En omdat dat blijkbaar nog niet genoeg was, staat er zelfs een oude Russische militaire helikopter in het midden als dekking. Het echte hoogtepunt van het veld. Dit veld alleen al heeft meer dan 6000 vierkante meter vloeroppervlak. Daarnaast zijn er nog de andere niveaus op de individuele containers, die ook gebruikt kunnen worden. Er wordt hier dus echt veel actie aangeboden. Het speelveld is zo groot en gevarieerd dat je zelfs na je tiende bezoek nog steeds nieuwe manieren en spelvarianten kunt uitproberen. Helemaal geflitst door deze eerste indruk gaan we door naar het volgende veld. – Opeens staan we voor een echt vliegtuig dat midden op het veld lijkt te zijn “gecrasht”. Wij willen duidelijk maken dat we het niet hebben over een kleine eenmotorige Cessna, maar over een volwaardig ATR72 vrachtvliegtuig met 74 zitplaatsen! Voor zover wij weten is dit op geen enkel ander veld in Duitsland gebeurd. Dit maakt Battlefields Hildesheim de ongeslagen nummer één als het gaat om hoogtepunten op velden. Gewoon gek!

Op weg naar het derde veld kletsen we wat met Roland over zijn dagelijkse werk. Trots vertelt hij hoe de vestiging de afgelopen jaren is gegroeid en wat hij en zijn inmiddels ruim twintig man sterke team, bestaande uit negen vaste medewerkers en zo’n vijftien mini-jobbers, de afgelopen jaren hebben bereikt. Zoals bij veel paintballvelden was ook hier de start lastig. Hoewel het moederbedrijf, Jim&Jimmys GmbH, een rijke investeerder achter de planning was, ontbeerden de financiële middelen die aanzienlijk meer beschikbaar waren dan bij veel andere paintballprojecten de knowhow voor de uitvoering aan de andere kant. Geleidelijk aan werd het team uitgebreid met medewerkers die echt vertrouwd waren met het onderwerp paintball en vooral wisten wat de hedendaagse speler verwacht op een paintballfaciliteit. Vanaf dat moment ging het bergopwaarts en werd de faciliteit elk jaar beter en beter. Ook al geven de meeste netbeheerders zelden inzicht in hun bedrijfscijfers, vertelt Roland dat in de vorige recordmaand in 2018, dus al zo’n twee jaar na de opening, binnen één maand bijna 3000 spelers te gast waren op het systeem. Dat hoor je niet elke dag en het spreekt zeker voor de kwaliteit en het aanbod ter plaatse.

Als we rondkijken ontdekken we talloze jonge spelers. – Eigenlijk niets bijzonders in tijden van kinderpaintball, maar het grote aantal verbaast ons toch, zo vragen wij. Roland legt ons uit dat daar verschillende redenen voor zijn. Enerzijds is er direct op het terrein de speelwereld Jim&Jimmys, die jaren geleden bekend stond als de grootste binnenspeeltuin van de regio. De eerste steen voor een jong publiek was op voorhand al gelegd. Om deze jonge spelers zo goed mogelijk te integreren in het paintballthema heeft Paintball Battlefields een schietbaanacceptatie aangevraagd en gekregen. Dit proces is momenteel uniek in het Duitse paintball, omdat de vergunning het voor kinderen en jongeren vanaf 12 jaar wettelijk mogelijk maakt om onder begeleiding met paintballmarkers voor volwassenen te spelen. Voordat alle vaders hun 12-jarige jongens pakken en naar de auto rennen, moet op dit punt worden gezegd dat Battlefields Hildesheim om veiligheidsredenen de startleeftijd op 16 heeft gesteld, wat nog steeds twee jaar eerder is dan in de rest van Duitsland . Voor alle jongere deelnemers van acht tot en met 16 jaar is er ter plaatse het beproefde Kids Paintball. – Bent u veldoperator en geïnteresseerd in het onderwerp, neem dan gerust contact op met de jongens van Hildesheim. Roland verzekerde ons dat ze andere vakgebieden graag willen helpen met informatie, omdat dit de enige manier is waarop paintball in Duitsland kan blijven groeien en toegankelijk gemaakt kan worden voor jongere spelers. We zijn aangekomen bij het derde veld dat Roland ons vandaag wil laten zien. Voor het zogenaamde "Infected Checkpoint"-veld heeft de investeerder opnieuw kosten noch moeite gespaard en een hele snelweg in het landschap aangelegd. Er zijn talloze auto's en ook een echte openbare bus. – Wat hier wederom opvalt, is dat elk vakgebied op de een of andere manier een hoogtepunt heeft als herkenningsfactor. De helikopter, het vliegtuig of zelfs de bus. Hoewel het Infected Checkpoint-veld qua afmetingen een van de kleinere velden van de faciliteit is, kun je hier toch veel plezier beleven in een geweldige sfeer. De korte afstanden nodigen uit tot het spelen van zeer snelle, gevarieerde spellen.

"Wedstrijdsport is hier ook heel belangrijk."

Laten we verder gaan naar de toernooivelden. Hier is Hildesheim een van de sterkste locaties in het noorden. Twee grote NXL-velden met competitie-afmetingen, geweldige grasmatten, pitboxen en een grote tribune wachten op het toernooitoneel. Van de districtscompetitie tot en met de 3e Bundesliga worden hier alle DPL-formaten (Duitse Paintball League) gehouden. Het huisteam Ballistics Göttingen, rond de ervaren eersteklasser Dustin Hauk, traint ook ter plaatse en is ook verantwoordelijk voor de talrijke toernooien die naast de competitiewedstrijddagen op het terrein worden gehouden. – Absoluut een topstartpunt voor toernooispelers en iedereen die er een wil worden. Natuurlijk biedt de faciliteit nog veel meer. Er zijn negen vierkanten en we hebben er maar drie gespeeld. Daarnaast zijn er nog twee of drie gepland of in aanbouw, vertelt Roland. Het is dan ook gegarandeerd dat er de komende jaren geen saai moment zal zijn op de faciliteit.

Aan het einde van ons bezoek leidt Roland ons terug naar ons startpunt, het spelersgebied. Het laatste punt van de dag is een bezoek aan de veldwinkel. Ja, je hoort het goed, FIELD STORE. Battlefields Hildesheim heeft op haar terrein een paintballwinkel van ongeveer 70 vierkante meter. Deze is gehuisvest in een container die er van buiten erg mooi uitziet en van binnen ook meer op een moderne sportwinkel lijkt dan op een normale veldwinkel. – "Het was niet altijd zo…" vertelt Roland. Vroeger opereerde de veldwinkel achter de registratie en stonden de producten op eenvoudige schappen in de vitrine. De nieuwe winkel werd ongeveer 2 jaar geleden geopend en is een van de mooiste en modernste van Duitsland. Natuurlijk is het assortiment beperkt tot 70 vierkante meter, maar de jongens doen altijd hun best om een degelijke selectie en de nieuwste producten aan te bieden. De behoeften van de inloopklanten op het veld staan echter op de voorgrond. In de winkel zelf ontmoeten we nu ook de rest van de Battlefields-crew. Aan de ene kant is er Andi Schneider, die veel Paintball Sports-klanten misschien kennen van eerder in Hannover. Omdat de ervaren technicus uit Hildesheim komt, was de verhuizing naar zijn geboorteplaats een paar jaar geleden vrijwel slechts een formaliteit. Sindsdien is hij ter plaatse beschikbaar voor alle technische vragen. Roland stelt ons ook voor aan Kevin Gentemann, hij is verkoper in de Field Store en doet de externe graphics en de webshop. Natuurlijk is het team aanzienlijk groter, zoals je al in de tekst hebt geleerd, maar het gedetailleerd voorstellen van alle medewerkers zou hier te ver gaan, dus laten we het hierbij. Bij uw volgende bezoek kent u nu de belangrijkste contacten ter plaatse. We hopen dat we je met dit artikel een kleine indruk hebben kunnen geven van wat je te wachten staat bij Paintball Battlefields in Hildesheim. In het volgende nummer zal er weer een speelveldcontrole plaatsvinden op een van de andere grote speelvelden in Duitsland, houd het in de gaten.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.