KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
De X-Days 2020 waren anders…
maandag januari 18, 2021

DE PAINTBALLBEURS IN TIJDEN VAN CORONA

In het vorige nummer lieten we u al weten dat de X-Days dit jaar totaal anders zouden moeten zijn dan voorgaande jaren. Toen kort voor de beurs in november de tweede lockdown inging en de omstandigheden voor de organisatoren week na week zwaarder werden, liep de planning opnieuw vast. Wij waren er nog en willen in dit artikel vertellen hoe de X-Days 2020 verliepen.

Voor de bijdrage van vandaag aan de X-Days hebben we uiteraard Lars Herzig ingeschakeld voor een interview. Lars is niet alleen de organisator en gastheer van de X-Days, maar met zijn winkels Paint-Xtreme en MagFed.de is hij ook een van de bekendste online dealers in de Duitse paintballscene.

PBS: Lars, er was dit jaar helaas niet veel te beleven op de X-Days, maar daar was natuurlijk wel een reden voor. Vertel onze lezers hoeveel bezoekers er waren en hoe accuraat uw concept voor dit jaar was.

LARS: We hadden iets meer dan 200 bezoekers. Helaas mochten wij het oorspronkelijk geplande en goedgekeurde (!) concept van de Outdoor X-Days in de vorm van een paintball-kerstmarkt niet meer rijden vanwege de sterke stijging van het aantal besmettingen. Maar voordat we het evenement definitief annuleren, hebben we besloten om in ieder geval de winkel te openen en een zeer grote MagFed pop-up store op te zetten in een naburig magazijn. Het had immers een indrukwekkende 200 vierkante meter inclusief een extra schietbaan waarop alle MagFed-markers konden worden getest met USP-kruitballen. De bezoekersstroom hebben wij opgedeeld in zogenaamde slots. Er was een slot op vrijdagmiddag dat doorging in de avond en daarna 2 slots op zaterdag. De eerste in de ochtend en de tweede weer van middag tot avond. De achtergrond was dat we moesten letten op het aantal bezoekers. Met de beschikbare vierkante meters konden we maximaal 70 bezoekers per slot ontvangen.

In het verdere verloop van ons gesprek met Lars zou het eigenlijk moeten gaan over de gebruikelijke beursonderwerpen zoals nieuwe producten en de best-of-lijst van exposanten. Helaas waren beide door de corona zeer beheersbaar. De grote merken uit het buitenland mochten dit jaar niet eens meedoen vanwege toegangsbeperkingen. Daarbij kwam nog het feit dat het een zwaar jaar was voor de gehele paintballindustrie wereldwijd. De afgelopen maanden durfde niemand in de branche echt met geweldige nieuwe producten of zelfs enorme investeringen in nieuwe projecten te komen. Zo kwam het dat de bekende PX-merken het moesten doen met de tentoonstellingsruimte. Op dit punt wilden wij van Lars weten of hij ondanks alle omstandigheden tevreden was over het verloop van de X-Days 2020. Wat is uw beursconclusie dit jaar?

LARS: Zeer goed gezien de omstandigheden. Een evenement met 200 bezoekers moet je natuurlijk niet vergelijken met een evenement dat in normale jaren 1200 bezoekers trekt… Maar de bezoekers die er waren gaven ons vooral zeer positieve feedback en de algemene teneur was dat ze terug zouden komen. Kortom: We hebben het beste van de situatie gemaakt en hardcore X-DAYS vaste klanten een leuke afwisseling kunnen bieden op de alledaagse Corona. En het is ons gelukt dat de X-DAYS nu 16 jaar op rij ononderbroken kunnen plaatsvinden, en dat in het epidemische jaar 2020, dat toevallig ook ons 20-jarig bedrijfsjubileumjaar is. Alleen al om deze reden wilden we de X-DAYS onder geen enkele omstandigheid annuleren. Het geheel was voor ons ook een heel goede en belangrijke ervaring, omdat we dingen konden uitproberen, zoals de digitale X-DAYS, of bepaalde processen rond de voorverkoop van tickets, zoals de nieuwe partner Eeveno.

In een normaal jaar hadden we zoiets waarschijnlijk niet geprobeerd. De leukste elementen kunnen we nu in 2021 oppakken en vervolgens verwerken in de “normale” X-DAYS, die dan hopelijk weer kunnen plaatsvinden. Onze zeer duidelijke, sportieve uitdaging: de X-DAYS 2021 moet de grootste ooit worden, d.w.z. meer bezoekers, meer exposanten, meer actie en entertainment.

Het lijkt erop dat de motivatie van het X-Days-team rond Lars Herzig nog steeds ongebroken is. Zelfs een moeilijk jaar als dit, dat het organiserende team een aantal hindernissen heeft opgelegd, is geen reden om op te geven. Het lijkt er dus op dat we allemaal kunnen uitkijken naar een nieuwe editie van de X-Days in december dit jaar. Laten we hopen dat er tegen die tijd meer bezoekers worden toegelaten en dat we de X-Days weer kunnen vieren zoals ze zijn: namelijk de grootste paintballbeurs van Duitsland.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.