KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
DE GROTE PRODUCTTEST – DE KLEURSTOF DLS
maandag februari 27, 2023

DE GROTE PRODUCTTEST – DE KLEURSTOF DLS

Ook in dit nummer hebben we een gedetailleerde producttest voor een gloednieuw product voor u. Met de DLS introduceerde Dye een nieuwe, innovatieve high-end marker die wij onder de loep hebben genomen. Hier krijg je een beeld van het nieuwe model en wat er in detail achter schuilgaat. Dye is met de DLS een compleet nieuwe weg ingeslagen, dat kunnen we je vooraf beloven…

Dye presenteerde afgelopen oktober zijn nieuwste high-end markermodel tijdens de Wereldbeker in Orlando, Florida. Het nieuwe model, dat op het eerste gezicht lijkt op een licht gewijzigde M3+, heet DLS. Hoe vergelijkbaar de Dye DLS van buitenaf ook mag zijn met de M3+, van binnen ziet hij er zo anders uit. Voor de nieuwe DLS is Dye voor het eerst een samenwerking aangegaan met een andere fabrikant van paintballmarkers. Dit partnerbedrijf is het bedrijf "Lurker Paintball", dat ongeveer tien jaar geleden zijn eigen marker ontwikkelde.

Het Lurker Paragon-model wordt al lang niet meer gebouwd, maar het ooit door Lurker Paintball ontwikkelde Paragon-boutsysteem is nog steeds baanbrekend qua effectiviteit. Daarom besloten Dye en Lurker hun krachten te bundelen en de beste eigenschappen van de Dye M3+ en de Lurker Paragon op één hoop te gooien. Het resultaat is de Dye DLS, opvallende Dye-optiek aan de buitenkant en Lurker-technologie in het hart. Maar wat maakt de nieuwe Dye DLS nu precies zo bijzonder? De Paragon Core Bolt is een van de meest efficiënte systemen op de markt dankzij het innovatieve ontwerp en de speciale luchtstroom. Niet alleen is de werkdruk van de Dye DLS extreem laag, maar ook het luchtverbruik is een stuk lager dan bij de Dye M3+. Dit komt ook tot uiting in de geluidssignatuur. De Dye DLS klinkt tijdens het fotograferen niet alleen compleet anders dan eerdere Dye Marker-modellen, hij voelt ook anders aan. Toernooispelers zullen het verschil zeer snel merken de eerste keer dat ze de DLS in hun handen houden op het veld.

Dit brengt ons bij het grootste ‘probleem’ van de Dye DLS. Helaas is het een absolute zeldzaamheid! Dye heeft er wereldwijd in totaal slechts 500 van gemaakt en er komen zeker geen modellen meer bij. Zoals we uit de eerste hand weten, was de vraag van de spelers toen de DLS tijdens het WK werd uitgebracht zo groot dat de Dye Stand tegen het einde van het evenement bijna volledig uitverkocht was. Dye was zelf waarschijnlijk een beetje verrast door het enorme succes van de nieuwe marker en dus toen we ernaar vroegen, kregen we al te horen dat de hele Europese markt zeker niet bediend zou kunnen worden, aangezien er al veel te veel markers in de VS waren. verkocht of vooraf besteld. Interne bronnen spreken momenteel van slechts ongeveer 50 DLS-markers die ooit de vijver naar Europa zijn tegengekomen. Als je nu bedenkt dat deze naar alle landen en dealers worden gedistribueerd, dan kun je als speler eenvoudig berekenen hoe groot de kans is om een van de felbegeerde modellen te bemachtigen. Zelf hebben wij al de informatie van Dye gekregen dat we niet eens alle kleuren binnen krijgen en als ze op zijn, dan zijn ze op. Op dit moment raden we alle Dye- en Lurker-fans die graag een van de nieuwe Dye DLS-markers willen hebben ten zeerste aan om hun pre-orders tijdig te plaatsen, zodat ze niet met lege handen staan.

Maar nu komen we bij de andere kenmerken van de Dye DLS. Naast het reeds genoemde grendelsysteem, dat de daadwerkelijke innovatie van de DLS is, zijn uiteraard ook tal van producteigenschappen uit de vorige serie overgenomen. De beste componenten die zich op het veld en in het toernooi hebben bewezen, worden van generatie op generatie doorgegeven. Alleen zo kunnen de markers van Dye van model tot model steeds beter worden. In dit geval werden naast de elektronica ook de versterkte Gen. 4 Eye Pipe en de zeer nauwkeurig werkende Hyper 6S Pro Regulator, de beproefde Sticky Grips-grepen en de Dye Leaver Lock Clamping Feedneck geïnstalleerd. Daarnaast is de EDGE2-trigger, bekend van de Dye DSR+ en inmiddels erg populair bij spelers, als trigger geïnstalleerd.

De SLAP ASA-adapter en het gereedschapsloze boutsysteem, waarbij de bout zonder gereedschap uit de behuizing kan worden verwijderd, maken het pakket compleet. De PGA-varianten van de Dye DLS hebben ook een tweedelige giekstokloop van koolstofvezel, die wordt geleverd met een .684 en een .688 achterkant, voor maximale precisie. Kopers van de standaardkleuren moeten genoegen nemen met de iets zwaardere UL-S ruggen. Deze worden ook geleverd in .684 en .688. Zoals gebruikelijk bij Dye wordt de marker naar je toe geleverd in een harde koffer inclusief een kit met kleine onderdelen, oplader voor de batterij, Dye multitool en hardloopsokken.

Voor de Dye DLS kun je kiezen uit in totaal elf kleurvarianten. Het is echter, zoals reeds vermeld, helaas niet zeker dat alle kleuren ook daadwerkelijk op grote schaal op de markt verkrijgbaar zullen zijn. Nu heeft u alle informatie over de nieuwe Dye DLS uit de eerste hand. Wij wensen alle kopers veel plezier met deze nieuwe, echt innovatieve high-end marker.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.