KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
De DYE DSR+ in de producttest
woensdag april 6, 2022

Alles over de nieuwe DSR+ van Dye

De Dye DSR is sinds zijn verschijning een van de meest populaire toernooimarkers uit het middensegment. Nu presenteerde de fabrikant vorig jaar net op tijd voor het nieuwe seizoen op de NXL World Cup een nieuwe versie. Dit heet Dye DSR+ en brengt een paar interessante verbeteringen met zich mee. Wij hebben een kijkje genomen onder de motorkap van het nieuwe model en vertellen wat er in zit. – Echte upgrade, of gewoon een facelift? Hier kunt u erachter komen…

Als je momenteel op zoek bent naar een paintballtoernooimarker in het bereik van 1000 euro of minder, dan heb je helaas niet veel keus. Als gamer word je gedwongen te kiezen tussen Shocker AMP, Planet Eclipse GTEK 170R of de Dye DSR+. De DSR+ is momenteel het nieuwste model van de drie genoemde markers. Het vorige model, de eerste Dye DSR, was erg populair bij gamers vanwege het nieuwe, extreem slanke ontwerp. Met een gewicht van slechts 918 gram is het ook een van de lichtste toernooimarkers die momenteel op de markt zijn. Vergeleken met zijn grote zus, de Dye M3+, heeft de DSR+ niet weinig features, maar dat doet niets af aan de prestaties. Dankzij het uiterst efficiënte ARC+ schietsysteem met zachte punt kun je probleemloos en onder vrijwel alle weersomstandigheden zelfs de meest broze toernooi-paintballs schieten. De 2-delige Dye Core loop met zijn .688 boring zorgt voor de nodige precisie. Uiteraard kan de bout van deze kleurstofmarker ook zonder gereedschap en in slechts één beweging uit de behuizing worden verwijderd. De afzonderlijke boutdelen zijn aan elkaar geschroefd, maar kunnen ook zonder extra gereedschap worden gescheiden voor het smeren en reinigen.

Wat wij persoonlijk vooral leuk vinden aan de Dye DSR+ is het gevoel en de trigger (trigger). De marker ligt meteen heerlijk in de hand. De gepatenteerde Dye Ultralite 45 graden grip zorgt voor dynamisch vasthouden van markeringen. De slanke, rubberen handgreep aan de voorkant, waarin het batterijcompartiment van de marker is ondergebracht, biedt ook uitstekende grip. Overigens kan hij ook zonder gereedschap uit de behuizing worden gehaald. Hiervoor draait u eenvoudig de nieuwe en verbeterde borgschroef aan de onderkant 180 graden.

Op het eerste gezicht is het uiterlijk van de nieuwe EDGE2-trigger even wennen. Dit heeft de vorm van iets als een bliksemschicht en ziet er op het eerste gezicht behoorlijk hoekig uit. Wanneer je de marker voor het eerst triggert, merk je al snel de ultrazachte positionering en het aangename triggergevoel. Deze trigger voelt absoluut een stuk beter aan dan hij lijkt. Spelers die absoluut niet aan de nieuwe triggeroptiek willen wennen, kunnen uiteraard de EDGE2-trigger omruilen voor de oude Dye DSR-trigger of de tuning-trigger uit het brede assortiment accessoires gebruiken.

De ASA-aansluiting met aan/uit voor het draaien werd door veel gebruikers nog steeds bekritiseerd als te klein en niet echt gemakkelijk te hanteren op het vorige model. Dye heeft dit verbeterd en het draaimechanisme niet alleen zo ontworpen dat het een betere grip heeft, maar het ook zo'n 50% groter gemaakt. Dit betekent dat de speler hem nu comfortabel kan bedienen, zelfs met handschoenen.

Om ervoor te zorgen dat de Dye DSR+ perfect en betrouwbaar werkt bij elk weer en in elke klimaatzone ter wereld, is er de zogenaamde solenoïde stroombegrenzer. Deze zit in de grip, onder de gripschalen aan de rechterkant, vlakbij de trekker. Hiermee kan de gasstroom in de magneetklep, de zogenaamde solenoïde, nauwkeurig worden afgesteld. Omdat lucht bij warm weer meer uitzet dan bij koud, kunnen bij extreem lage temperaturen zogenaamde ‘bolt sticks’ ontstaan. De schoot komt dan vast te zitten en vuurt geen volledig schot af, aangezien de luchtdruk door de koude buitentemperaturen niet meer voldoende is om de schoot volledig naar voren te bewegen voor een volledige schietcyclus. Alle luchtdrukbediende paintballmarkers wereldwijd hebben dit probleem. Dye heeft de mogelijkheid gecreëerd om met behulp van de magneetstroombegrenzer de werkdruk individueel aan te passen en zo boutsticks praktisch uit te sluiten.

Voor het overige heeft Dye uiteraard alle beproefde producteigenschappen van het vorige model overgenomen. Deze omvatten de nieuwe Dye 4e generatie Eye Pipe, de verstelbare klemtoevoer, het MOS Air-besturingssysteem, een verstelbaar OLED-bord met bedieningsjoystick, de Dye Sticky Grips-grepen, de extreem constante Dye Hyper6-frontregelaar en het slangloze ontwerp en alle kleine maar fijne kleureigenschappen die deze markers al tientallen jaren zo succesvol maken.

Puur optisch gezien biedt de DSR+ opnieuw een breed kleurenpalet en ook een groot aantal interessante speciale kleuren, de zogenaamde PGA-modellen. Deze kosten echter in de detailhandel 100 euro extra.

Zoals gebruikelijk bij Dye wordt de nieuwe DSR+ ook geleverd in een mooie harde koffer met schuiminleg. Naast de marker bevat deze ook het zeer uitgebreide accessoirepakket. Als koper van een Dye DSR+ krijg je een inbussleutelset, een tube kleurstofvet, een gekleurde O-ring kit, een cilindercondoom, de tweedelige cilinder van de marker en uiteraard de gebruiksaanwijzing inclusief onderhoud en reparatie instructies en de garantiekaart.

Tot zover onze producttest voor de nieuwe DSR+ van Dye. Onze conclusie: het ding kan iets! Als u op zoek bent naar een lichte, compacte en krachtige toernooimarker, dan zit u hier zeker goed. Wij wensen alle Dye-fans en degenen die er mogelijk één worden veel plezier met de nieuwe DSR+ en een succesvol toernooiseizoen.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.