KOSTENLOSER Versand innerhalb Deutschlands ab 100€
Verlanglijst Account Winkelwagen
Paintball_Sports_Paintball_Onlineshop
 
DE ALTERNATIEVEN IN PAINTBALL LIGASPORT
vrijdag januari 24, 2020

De XSERIES – Laten we beginnen met wat waarschijnlijk de bekendste concurrent van de DPL is. De XSerie, ooit voortgekomen uit de XPSL, heeft de afgelopen jaren veel veren verloren, maar is nog steeds thuis in de Duitse paintballtoernooiscene. Met uitzondering van de juniorserie Xseries NOVICE wordt de XSeries in seizoen 2020 alleen in Millenium Park Gera gehouden. Hier kun je op vijf speeldagen per jaar strijden om punten in de amateur- (semi-pro) en challenger- (pro) divisies. Met Biggensee en Trisching zijn er ook nog twee andere locaties beschikbaar voor de Novice Division. Locatie Leese, die hier in het noorden het startpunt was voor talloze teams, staat dit jaar uiteraard niet meer op de lijst. De XSerie blijft echter vooral voor spelers in het Oosten een goed alternatief, omdat de DPL daar helaas structureel iets zwakker is. Ook de XSeries biedt komend seizoen het beproefde SPO (Sponsered Paint Only) principe, waardoor teams hun eigen paintballs mee kunnen nemen. Deze moeten echter afkomstig zijn van een van de XSeries-sponsors. – Dit zijn Tomahawk, Possessed en Fotai Paintballs dit seizoen. In de DPL geniet je bijvoorbeeld pas vanaf de regionale competitie het privilege van SPO Paint. Ook hier is een regelmatige toernooisport gedurende een heel jaar duidelijk vereist. De XSerie is een optimale introductie in de toernooisport en kan tevens een springplank zijn voor de latere overstap naar de DPL of NXL Europe.

Het ROOTS-toernooi in Hahn is al jaren een van de meest lucratieve paintballtoernooien in de scene. De fabrikant Dye organiseert met het Roots Event en in samenwerking met Paintball Altlay in Hahn een van de grootste tweedaagse evenementen in Duitsland. Ook hier zijn er verschillende divisies voor beginners- en pro-teams. De spelmodus is ontworpen voor twee dagen, zodat zelfs beginnende teams kunnen genieten van de echte toernooilucht, want daar hoort een nachtje op het veld bij, of in ieder geval dichtbij, en gewoon een heel weekend paintballen met je team. ervaren. De vestiging in Hahn is bovendien een van de mooiste van Duitsland. Als deelnemer aan het Roots-toernooi staan er in een geweldige sfeer twee volledig uitgeruste toernooivelden met pitboxen en toeschouwerstribunes op je te wachten.

Een van de meest interessante punten van dit toernooi zijn de winsten. Als hoofdsponsor is Dye niet traag en deelt bij elk evenement niet-geldelijke prijzen uit met een totale waarde van enkele duizenden euro's. Eén van de toernooien van de afgelopen jaren kende zelfs een prijzenpot van ruim 10.000 euro. Dit is uniek in het Duitse toernooi-paintball.

De ICS – Independent Club Series – vindt jaar na jaar plaats in de Sundaysclub Berlijn. Dit veld in Flatow, een buitenwijk van Berlijn, is een van de meest populaire in de scene voor toernooi-paintballers uit de omgeving van Berlijn, samen met de DPL-locatie in Garzau. Het operationele team rond de jongens van Bundesliga-club Kingsize Berlin runt hun kleine veld al jaren met grote toewijding en veel plezier. Iedereen die er ooit is geweest weet dat paintball in Berlijn iets heel bijzonders is, net als de teams en spelers daar. Hetzelfde geldt voor de ICS. De onafhankelijke toernooiserie begon een paar jaar geleden als een pilotproject van de Berlijners en is inmiddels een vaste waarde geworden op de jaarlijkse paintballtoernooikalender. Het bijzondere hierbij is dat de ICS ook als winterserie verkrijgbaar is. Deze wordt dan gehouden in de Paintball World Berlin-Spandau en is momenteel de grootste winterserie in Duitsland met 28 deelnemende teams.

De CPS – of Championship Paintball Series is de tweede serie toernooien in Europa. Het is praktisch het (zeer) kleine NXL Europa. Je krijgt hier niet het grote podium en er zijn beduidend minder teams, maar het kost ook minder. Als je als klein of middelgroot team de internationale toernooilucht wilt proeven, wordt je hier een voordelige toegangsmogelijkheid geboden. De CPS wordt ook gehouden in vier landen in Europa. Er zijn drie verschillende spelniveaus per evenement.

Als je echt vol gas wilt gaan, heb je de mogelijkheid om tijdens het seizoen elk weekend ergens anders op het veld te staan en een toernooi te spelen of je voor te bereiden op het toernooi van het daaropvolgende weekend. De toernooien zijn zeker heel verschillend en moeilijk met elkaar te vergelijken, maar ze hebben allemaal zeker hun aantrekkingskracht.

Warteliste beitreten Wir werden Sie informieren, wenn das Produkt auf Lager ist. Bitte hinterlassen Sie unten Ihre gültige E-Mail-Adresse.