Paintball beschermende uitrusting – De Slide Short-broek

Slide shorts worden voornamelijk gedragen bij paintballtoernooien. De nauwsluitende, goed gevoerde broek is bedoeld om de speler te beschermen tegen letsel bij het wegglijden in dekking, de zogenaamde glijbaan. Hiervoor is de slide short voorzien van dikke padding aan de buitenkant van de dijen om stoten en stoten op te vangen. Tegelijkertijd geeft het zachte materiaal me een verhoogde stuiterfactor, wat ervoor zorgt dat paintballs die ze raken niet meteen barsten. Een legaal concurrentievoordeel voor toernooiatleten.

Paintball-slideshorts zijn nu belangrijker dan ooit – we zullen je vertellen waarom…

Vroeger droegen de minste paintballspelers een glijbaanbroek onder hun eigenlijke paintballbroek . Hiervoor waren verschillende redenen. Om te beginnen waren slipshorts toen nog niet zo gewoon, en er waren maar weinig merken die ze aanboden. Een andere reden was de zware, dik gewatteerde broek die in die tijd gangbaar was. Ze waren al goed opgevuld en boden voldoende bescherming op de zachte grasmat van de speelvelden.
Met de overgang van softgras naar kunstgras, het zogenaamde turf, werden de eisen aan beschermingsmiddelen echter hoger. Zo drongen gaandeweg andere fabrikanten hun weg naar de markt en verbeterden de modellen van de verschillende leveranciers van paintball-slideshorts in een razend tempo. Jaar na jaar werden er nieuwe modellen gemaakt met steeds meer functies en een betere beschermingsfactor.
De belangrijkste verandering in de sport en een van de belangrijkste redenen voor slide shorts zijn de steeds dunnere broeken. Sinds de introductie van de Ultralite-standaard voor toernooikleding, waarbij bewust wordt afgezien van alle vulling, is beschermende kleding om eronder te dragen belangrijker dan ooit geworden. De nieuwe broeken hebben vaak helemaal geen vulling, maar bestaan alleen uit het slijtvaste basismateriaal. Dit maakt de nieuwe toernooikleding veel lichter en flexibeler, maar ook gevoeliger voor blessures. Het gebruik van beschermende kleding zoals slipshorts, borstbeschermers en knie- en elleboogbeschermers zorgen hier voor de nodige balans.