Hoofddeksels voor paintballsporten - hoofddoeken, mutsen en meer...

De meeste paintballspelers dragen de hoofdbandjes of hoofdbanden die gebruikelijk zijn in toernooisporten. Dit zijn hoofdbanden die aan de voorkant van een dikke, zachte stof zijn genaaid. Deze doek absorbeert niet alleen zweet en voorkomt dat het in het maskerschuim of de ogen loopt, het dempt ook het voorhoofd. Paintballs die ze raken, doen de speler niet zoveel pijn, en er is zelfs een kans dat ze niet barsten, wat betekent dat de speler niet uit het spel hoeft te worden geëlimineerd. Een legale cheattool als je wilt.

De toernooispeler van vandaag draagt een muts.

De laatste jaren is er steeds minder vraag naar hoofddoeken en hoofdbanden. Steeds meer spelers zijn overgestapt op beanies. Beanie is een Engelse term voor eenvoudige katoenen mutsen. Deze zijn niet alleen comfortabeler om te dragen, maar ze zijn ook dikker en beter opgevuld. Dit beschermt de speler nog beter en vergroot de kans op bouncers in het hoofdgebied. Daarnaast ziet de beanie er gewoon veel chiquer uit dan een simpele hoofdband.

Paintbakk hoofddeksels voor recreatieve spelers en nieuwkomers?

Als je een recreatieve speler of beginner bent en niet meteen het geld wilt uitgeven aan een dure hoofddoek, kun je om te beginnen met een normale baseballpet rondkomen. Hoewel dit niet gedempt is, houdt het in ieder geval de kleur van de hoofdhuid en het haar weg. Daarnaast beschermt de parasol de nek tegen pijnlijke stoten wanneer je als beginner niet hebt gemerkt dat de meer ervaren profspeler van achteren op je af is gekropen. ;)