Paintball Elleboogbeschermers - Een must als het om veiligheid gaat.Veel spelers vragen ons vaak waarom ze onderarmbeschermers zouden moeten kopen. De meeste mensen denken ten onrechte dat de beschermende pads op de trui voldoende zijn. Helaas is dit verkeerd.

De padding op het paintballshirt is slechts een stabiel, slijtvast oppervlak, dat meestal is gemaakt van nylon of Kevlar-stof en daarom bestand is tegen de hoge wrijvingskrachten en temperaturen die ontstaan bij het glijden over de grasmat. Hoewel dit beschermt tegen brandwonden en ervoor zorgt dat de mouwen van je trui niet schuren, beschermt het je botten of spieren niet tegen de harde schokken die kunnen optreden als je in dekking springt.

Daarom raden wij als gespecialiseerde paintballdealer ten zeerste aan om geschikte beschermingsmiddelen te dragen die zijn ontworpen voor paintballsporten. Dit is de enige manier om het risico op blessures te minimaliseren en lang plezier te hebben op het veld. De elleboogbeschermer absorbeert de impactenergie die kan optreden bij een Superman of een diepe glijbaan.Paintball-elleboogbeschermers beschermen niet alleen tegen slides, maar zorgen er ook voor dat slagen stuiteren...

Een ander niet te onderschatten voordeel van elleboogbeschermers is de rebound van paintballballen. Wanneer de speler vanuit dekking schiet, zijn meestal alleen de marker en een deel van de onderarm zichtbaar. Als de arm vervolgens wordt opgevuld met een elleboogbeschermer, wordt de kans groter dat de paintball die hem raakt niet barst en dat de speler de klap ongedeerd overleeft en verder kan spelen. Nog een klein voordeel voor je team.